για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Μαρκόπουλου

 3 - 7 Οκτωβρίου 2022

Με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Μένης Βαμποράκη, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικές Οδοντιατρικές / Παιδιατρικές / Οφθαλμολογικές / Ωτορινολαρυγγολογικές εξετάσεις σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Μαρκόπουλου, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ».

Η Δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, υπό την αιγίδα του Δήμου Μαρκόπουλου και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Για την υλοποίηση της Δράσης, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει το κινητό Πολυιατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού, στο οποίο καθημερινά θα βρίσκονται εθελοντικά Οδοντίατροι Μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, παιδίατροι, οφθαλμίατροι, ωτορινολαρυγγολόγοι Μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Οι Ιατροί/Οδοντίατροι που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα παιδιά που θα επισκεφτούν το κινητό Πολυιατρείο του Οργανισμού, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του, για την κατάσταση της στοματικής και σωματικής του υγείας, για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

Το κινητό πολυιατρείο «Ιπποκράτης» θα βρίσκεται στο Δημοτικό Γυμναστήριο του Δήμου, στη διεύθυνση: Λεωφ. Μαρκόπουλου 75, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, Τ.Κ. 19003.

Ωράριο Λειτουργίας της Κινητής Μονάδας: 9.00 π.μ.- 17.00

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: 22990 20176

Συγκεκριμένα:

  1. Θα λαμβάνονται στο ακέραιο όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, ασφάλειας και υγιεινής
  2. Δεν θα υπάρξει συνωστισμός, ενώ λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες, θα υπάρχουν τέντες στον εξωτερικό χώρο της Μονάδας, καθώς και καθίσματα, με τις απαραίτητες αποστάσεις, για την παραμονή των ατόμων
  3. Θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες απολυμάνσεις, όπως απαιτείται και προβλέπεται
  4. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και οι εξεταζόμενοι, θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση, μπορείτε να απευθυνθείτε στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τηλεφωνικά στο 11040 και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 106 guests και κανένα μέλος