Θέματα σχολείων συζήτησαν Δήμος 3Β και σχολική κοινότητα



Συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολείων της πόλης πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Νίκο Βάσση και τον Προϊστάμενο του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Στέφανο Καπέλα, προκειμένου να γίνει μια πρώτη επίσημη επαφή του Δήμου με την εκπαιδευτική κοινότητα.

dimarxos-daskaloi-3bΟι διευθυντές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν στη Δημοτική Αρχή όλα τα προβλήματα και τα αιτήματα τους.

Ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε ότι οι προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής για την παιδεία είναι:

- Η ασφάλεια των μαθητών μέσα στις σχολικές μονάδες και η σωστή συντήρηση των εγκαταστάσεων προκειμένου να μην κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των παιδιών.

- Η αποτελεσματική λειτουργία των σχολείων με τη σωστή κατανομή των μαθητών ανά σχολείο, αλλά και η δημιουργία νέων σχολικών μονάδων. Ζήτησε δε απ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να συμβάλουν ώστε να γράφονται στα σχολεία μόνο όσοι μαθητές δικαιούνται σύμφωνα με τα γεωγραφικά όρια που ορίζονται από τη διεύθυνση κατοικίας τους.

- Ο εξωραϊσμός όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου.

Ακόμη ενημέρωσε του διευθυντές των σχολείων ότι την περασμένη εβδομάδα δημοπρατήθηκε εργολαβία 500.000 € για τις συντηρήσεις των σχολικών μονάδων, ενώ στο τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του 2015 έχει εγγραφεί πίστωση 1 εκατομμυρίου ευρώ για έργα και μελέτες.



Μία παρέλαση σε όλο το Δήμο



O Δήμαρχος ενημέρωσε τη σχολική κοινότητα, ότι απόφαση της Δημοτικής Αρχής είναι να σταματήσουν οι παρελάσεις να γίνονται και στις τρεις κοινότητες, αλλά να γίνεται μόνο μία εκ πετριτροπής σε κάθε Κοινότητα. Αρχικά θα εφαρμοστεί πιλοτικά ξεκινώντας από την προσεχή 28η Οκτωβρίου στη Βούλα. H 28η δηλαδή στα 3Β θα γίνει στη Βούλα: δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και η παρέλαση με τη συμμετοχή όλων των μαθητών του Δήμου, σε μια προσπάθεια για την αναβάθμιση των εκδηλώσεων αυτών.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 101 guests και κανένα μέλος