Στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης βρέθηκε την περασμένη Τρίτη 4/12 ο Υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης...

Νέα σχολικά συγκροτήματα στην Παλλήνη

Εξήγγειλε ο Υπουργός Παιδείας

Στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης βρέθηκε την περασμένη Τρίτη 4/12 ο Υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης, με την ευκαιρία της συνεδρίασης της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τον Υπουργό υποδέχτηκε και ξενάγησε στους χώρους του σχολείου ο Δήμαρχος Παλλήνης   Σπύρος Κωνσταντάς. Παρών ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης   Γιώργος Γούσης και ο πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Υπουργείου   Μίμης Πλέσσας.

Ο Υπουργός εξήγγειλε την απαλλοτρίωση δυόμισι στρεμμάτων οικοπεδικής γης δίπλα στο σχολείο για κατασκευή parking, κάτι που θα λύσει το πρόβλημα πρόσβασης των δημοτών της πόλης αλλά και των επισκεπτών. Ακόμη εξήγγειλε την κατασκευή 3ου Γυμνασίου και Νηπιαγωγείου στο Κάτω Βακαλόπουλο, που σήμερα λειτουργεί σε λυόμενες αίθουσες.

Και την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στο Πανόραμα, μιας περιοχής με ανύπαρκτη αθλητική υποδομή.

Ο Υπουργός έκανε σχετικές δηλώσεις λέγοντας μεταξύ άλλων: «Προσπαθούμε πάντα να πηγαίνουμε κοντά στα προβλήματα και να δίνουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Σήμερα ουσιαστικά εδώ είχαμε τη δυνατότητα να ανακοινώσουμε την απαλλοτρίωση ενός γειτονικού χώρου, ο οποίος θα συμπληρώσει τις υποδομές του σχολείου. Ενημερώσαμε τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά ότι η πολιτεία προχωρά στην χρηματοδότηση με 5.000.000 ευρώ των μουσικών σχολείων για την αγορά πολύτιμων μουσικών οργάνων που θα τους επιτρέψει να βελτιώσουν τις συνθήκες εκπαίδευσης. Επίσης, μιλήσαμε για τις ειδικές φροντίδες που πρέπει να έχουν αυτά τα σχολεία προκειμένου να αναδείξουν το ελληνικό ταλέντο και να φέρουν σε επαφή την νέα γενιά με τον πολιτισμό μας τον πραγματικό, τον ζώντα  πολιτισμό μας. Μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε από κοντά τα ταλέντα τα οποία γεννιούνται εδώ και τα οποία πιστεύω ότι έρχονται να αποδείξουν εμπράκτως πια ότι ο πολιτισμός μας είναι ένας δυναμικός πολιτισμός που έχει να προσφέρει πάρα πολλά και στην πατρίδα αλλά εγώ πιστεύω και στον κόσμο.

Ο Δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάς ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε: «Η σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ευρ. Στυλιανίδη σηματοδότησε για την πόλη μας την αρχή μιας σειράς έργων που θα δώσουν νέα πνοή στην πόλη μας στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Εκπαίδευσης».

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 64 guests και κανένα μέλος