ΚΕΛ Κορωπίου, αντιπλημμυρικά Παιανίας και βιολογικός καθαρισμός στο Μαρκόπουλο
 
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός επισκέφθηκε με το Δήμαρχο Κρωπίας, Δημήτρη Κιούση το εργοτάξιο του ΚΕΛ Κρωπίας, συνοδευόμενοι από την Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Χρυσάνθη Κισκήρα.

Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών κατασκευής του αγωγού στο εσωτερικό δίκτυο του Κορωπίου, του οποίου έχουν ήδη κατασκευαστεί τα πέντε από τα συνολικά ογδόντα ένα χιλιόμετρα, τα οποία αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015.

ergo-koropiΠρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή, με προϋπολογισμό περίπου 113 εκ. ευρώ, ποσό που αποτελεί το 1/10 του συνολικού πακέτου του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Σγουρός μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το έργο προχωράει νοικοκυρεμένα και θα ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία μεταξύ της Κοινοπραξίας, του Δήμου και της Περιφέρειας.

Είναι σημαντικό να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε με ευελιξία οποιαδήποτε απρόοπτη δυσκολία τυχόν εμφανιστεί κατά την εκτέλεση του έργου, ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα χωρίς παρεκκλίσεις».

Αντίστοιχα ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δ. Κιούσης σημείωσε: «Υπάρχει καλή συνεργασία με την Περιφέρεια. Το έργο θα γίνει εντός του χρονοδιαγράμματος. Αν το είχε αναλάβει η Κεντρική Διοίκηση θα βρισκόταν ακόμα στις μελέτες. Είναι γνωστό ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλύπτει τα κενά του Κράτους».

Η Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής, Χ. Κισκήρα ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τις ενέργειές του με στόχο την υλοποίηση αυτού του έργου, τονίζοντας ότι: «Η περιοχή είναι ταχέως αναπτυσσόμενη αλλά ταυτόχρονα έχει έλλειψη υποδομών».
 
 
Αντιπλημμυρική θωράκιση της Παιανίας
 

•Με το αντιπλημμυρικό αυτό έργο ο Δήμος Παιανίας θα θωρακιστεί αποτελεσματικά

sgouros-paiania•Φαινόμενα πλημμύρας και καταστροφής περιουσιών δε θα επαναληφθούν

•Τα έργα δεν πρέπει να μένουν στα χαρτιά αλλά να παίρνουν σάρκα και οστά

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Αττικής, Χρυσάνθη Κισκήρα και τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Δημοσθένη Μπαρούτα, επισκέφθηκαν ένα πολύ σημαντικό έργο, που αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Παιανίας.

Το έργο χωρίζεται σε δύο φάσεις:

Η πρώτη φάση του έργου, η οποία αφορούσε την κατασκευή Κεντρικού Συλλεκτήρα αποχέτευσης ομβρίων του Δήμου με φρεάτια επίσκεψης και υδροσυλλογής, έχει ήδη ολοκληρωθεί και κόστισε 22,5 εκατ. ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής επιθεώρησε την δεύτερη φάση του έργου, επισκεπτόμενος το εργοτάξιο, όπου ο Δήμαρχος Παιανίας, Δημήτρης Δάβαρης, του εξήγησε αναλυτικά την πρόοδο των εκτελούμενων εργασιών για την ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου. Ο kiousis-sgourosπροϋπολογισμός της δεύτερης φάσης του έργου ανέρχεται στα 27 εκατ. ευρώ.



O Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά όλο τον Δήμο Παιανίας. Φαινόμενα πλημμύρας και καταστροφής περιουσιών που ταλαιπωρούν δημότες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, δε θα επαναληφθούν. Ένα έργο δεν πρέπει να μένει μόνο στα χαρτιά, στα σχέδια και τις μακέτες, αλλά να παίρνει σάρκα και οστά.

 
 
Eργο πνοής για το Μαρκόπουλο
 
Το σπουδαιότερο έργο υποδομής του Δήμου Μαρκοπούλου επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο, Σωτήρη Μεθενίτη και την Αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής, Χρ. Κισκήρα. Πρόκειται για το έργο της Αναβάθμισης των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου, με προϋπολογισμό περίπου 4 εκατομμύρια Ευρώ και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μεθενίτης, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής για όλη τη βοήθεια και τις ενέργειες που έκανε για να «τρέξουν» τα έργα στο Δήμο του τόνισε: «Χωρίς την οικονομική και ηθική συμπαράσταση από την Περιφέρεια Αττικής τα έργα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν στην περιοχή μας. Είναι δεδομένη η στήριξή μας στον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό. Η Αυτοδιοίκηση δεν νοείται να έχει κομματικές σημαίες».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, αφού ανταπέδωσε στο Δήμαρχο τα θετικά σχόλια πρόσθεσε: «Οι εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού είναι εξαιρετικές. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή. Με την ολοκλήρωσή του το 2015 θα εξυπηρετηθούν 80.000 κάτοικοι και θα καταργηθούν περίπου 50.000 βόθροι».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής δεσμεύτηκε απέναντι στο Δήμαρχο ότι θα συμβάλλει στην ταχύτερη περαίωση των διαδικασιών έγκρισης και εκτέλεσης του έργου της αποχέτευσης των ακαθάρτων στην παραλιακή Ζώνη Μεσογαίας (Πόρτο Ράφτη), όπως επίσης ότι θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση και την εκτέλεση του Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου, ενός έργου που έχει ήδη καθυστερήσει λόγω δικαστικής διαμάχης των εταιρειών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 203 guests και κανένα μέλος