Ιστορική συνάντηση τουΥπουργού ΠΕΧΩΔΕ  Γεώργιου Σουφλιά με τους Δημάρχους Παιανίας, Κρωπίας, Μαρκοπούλου. Μεγάλη αισιοδοξία επικρατεί στους Δήμους για την υλοποίηση του προβλήματος της αποχέτευσης στην περιοχή που ταλανίζει ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες τους κατοίκους και επιβαρύνει τον υδροφόρο ορίζοντα...

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ& ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ

ΣΤΗΝ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗ ΤΩΡΑ!

Ιστορική συνάντηση τουΥπουργού ΠΕΧΩΔΕ  Γεώργιου Σουφλιά με τους Δημάρχους Παιανίας, Κρωπίας, Μαρκοπούλου.


Γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο μας, για την συνάντηση των Δημάρχων Κρωπίς, Παιανίας, Μαρκοπούλου με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γεώργιο Σουφλιά σχετικά με την αποχεύτεση στα Μεσόγεια.

Μεγάλη αισιοδοξία επικρατεί στους Δήμους για την υλοποίηση του προβλήματος της αποχέτευσης στην περιοχή ταλανίζει ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες τους κατοίκους και επιβαρύνει τον υδροφόρο ορίζοντα.


Το Κορωπί πανηγυρίζει


Από το Δήμο Κρωπίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Δημάρχων Κρωπίας, Παιανίας και Μαρκοπούλου με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γεώργιο Σουφλιά με κύριο ζήτημα την εξέλιξη των αποχετευτικών έργων των ακαθάρτων των περιοχών ευθύνης τους και της κατασκευής  των Μονάδων Βιολογικών Καθαρισμών. Μετά από τη συνάντηση είναι πλέον γεγονός ότι το αίτημα δεκαετιών για τη δημιουργία δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων και οι κατασκευές των Μονάδων Βιολογικών Καθαρισμών, (Κέντρο Κορωπίου, Καρελλάς και Αγία Μαρίνα-Αγ. Δημήτριος με τα Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων, των  Κεντρικών Μεσογείων και του  Νοτίου Σαρωνικού) που αφορούν το Δήμο μας ικανοποιείται. Είναι μια μεγάλη στιγμή για όλη την Ανατολική Αττική και το Κορωπί!


Επιβεβαιώθηκε η επιμονή του Δήμου Κρωπίας αλλά και των όμορων Δήμων  για την επίλυση των ζητημάτων αυτών μέσα από  συναινετικές,  διαδημοτικές διαδικασίες και συνεργασίες( π.χ. η ίδρυση με το Δήμο Παιανίας του Συνδέσμου για το έργο το 2003 -2004). Παράλληλα αναδείχθηκε  η ισχυρή πολιτική βούληση από όλους τους αρμόδιους φορείς ( ΥΠΕΧΩΔΕ, ΕΥΔΑΠ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Α΄ και Β΄ Βαθμού δηλ. Δήμοι και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής) για τη επιτάχυνση των έργων.


Δικαιώνονται οι ενέργειές μας και οι υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής Κορωπίου και του Δημάρχου Θεόδωρου Αθανασόπουλου,  που αταλάντευτα με συνέπεια και θέληση πολλών ετών αγωνίστηκε να ξεκινήσει αυτό το έργο. Δικαιώνονται οι αποφάσεις των Νομαρχιακών Συμβουλίων της Ανατολικής Αττικής, των Νομαρχιακών Συμβούλων και του Νομάρχη Λεωνίδα Κουρή, που στήριξαν τον σχεδιασμό και τις εγκρίσεις των μελετών Π.Ε καθώς και οι βουλευτές της Αττικής,  που συντάχθηκαν με το αρχικό σχεδιασμό και τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Κορωπίου.

Η χρηματοδότηση των έργων ήταν,  όπως είχαμε πληροφορήσει τους δημότες μας από το 2006,  εξασφαλισμένη. Τώρα διασφαλίζεται! Tα έργα θα εκτελεστούν με χρηματοδότηση από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους και με τη συμμετοχή της ΕΥΔΑΠ. Σε τακτά χρονικά διαστήματα θα ενημερώνουμε για την εξέλιξη των έργων και το επίσημο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ με αφορμή την εξέλιξη των έργων αυτών στους Δήμους Παιανίας, Κρωπίας, Μαρκοπούλου αναφέρθηκε στον προγραμματισμό  και των άλλων αποχετευτικών έργων και Μονάδων Βιολογικών Καθαρισμών της Ανατολικής Αττικής. Η ισχυρή βούληση του Υπουργού Γεώργιου Σουφλιά για συνεργασία με την Τοπική Αυτοδοίκηση και για την εξεύρεση εφικτών λύσεων σε εμπόδια, που προκύπτουν, μας δημιουργεί μεγάλη αισιοδοξία για τη συνέχεια και για άλλα ζητήματα αρμοδιότητος ΠΕΧΩΔΕ, που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Αττικής.  Είναι φυσικά αυτονόητο ότι συνεχίζουμε να διεκδικούμε τις καλύτερες λύσεις για το καλό του Δήμου μας και όλης  της Αττικής. Αυτή είναι η εντολή που έχουμε από τους δημότες μας. Αυτό  προστάζει ο όρκος που δώσαμε:  να τηρούμε τους Νόμους και το Σύνταγμα και να διασφαλίζουμε το εθνικό-δημόσιο και δημοτικό συμφέρον.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 76 guests και κανένα μέλος