• Αντιπλημμυρικά έργα στο Γέρακα
  • Δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Ωρωπίων Υπεγράφη προγραμματική σύμβαση
  • Κέντρο Πρόληψης στις Αχαρνές
Αντιπλημμυρικά έργα στο Γέρακα

Εγκρίθηκε ομόφωνα στο τελευταίο Νομαρχιακό Συμβούλιο (28.7.08), η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Γέρακα για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην περιοχή.

Εισηγούμενος το θέμα ο Νομάρχης Λ. Κουρής επεσήμανε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων και τόνισε την ανάγκη κατασκευής δικτύου αντιπλημμυρικής προστασίας, σύμφωνα με την μελέτη για τον Δήμο Γέρακα.

Ο παριστάμενος Δήμαρχος Γέρακα Αθ. Ζούτσος αναφέρθηκε εκτενώς στις συνεχείς οχλήσεις των κατοίκων για την λύση των προβλημάτων που δημιουργούν τα όμβρια ύδατα σε μια περιοχή που παρουσιάζει έντονη οικιστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Μετά τις τοποθετήσεις πολλών Νομαρχιακών Συμβούλων εγκρίθηκε το κείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Νομαρχίας και Δήμου Γέρακα, ύψους 5.695.000 ευρώ.


Δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Ωρωπίων
 
Υπεγράφη προγραμματική σύμβαση

 

Το πρόβλημα των Οινοφύτων με τα μολυσμένα νερά, ταλαιπωρεί εδώ και ένα χρόνο τους κατοίκους της περιοχής, αφού το νερό τους, είναι ακατάλληλο. 

Η Νομαρχία και ο Δήμος Ωρωπίων προχώρησαν στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής του Ωρωπού από τις γεωτρήσεις της Μαυροσουβάλας αφού, εξαιτίας της ρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα από τις βιομηχανίες των Οινοφύτων Βοιωτίας, έχουν σφραγισθεί οι γεωτρήσεις στις περιοχές Χρυσοπηγής και Σαρανταρίου.

Η Προγραμματική αυτή Σύμβαση, ύψους  8.401.000 ευρώ, προβλέπει:


-Την κατασκευή αγωγών ύδρευσης συνολικού μήκους 23 χιλιομέτρων.

-Την κατασκευή δεξαμενής χωρητικότητας 5000 κυβικών μέτρων.

-Την κατασκευή λοιπών εγκαταστάσεων (φρεάτια, εγκαταστάσεις τηλεχειρισμού και τηλελέγχου κλπ)


Ο Νομάρχης Λ. Κουρής στην εισήγησή του προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο τόνισε ότι:

«Το έργο αυτό είναι άμεσης προτεραιότητας για τους κατοίκους και τους οικιστές της περιοχής του Ωρωπού και γι’ αυτό είναι απαραίτητη τόσο η ένταξή του στο ΕΣΠΑ, αφού είναι επιλέξιμο, όσο και η κατ’ εξαίρεση αξιολόγησή του για να συντομευθούν οι σχετικές διαδικασίες και να ξεκινήσει χωρίς καθυστέρηση η εκτέλεσή του ώστε να αποτραπεί ο ενδεχόμενος κίνδυνος να μην λειτουργήσει το έργο κατά την επόμενη θερινή περίοδο.

Για τον λόγο αυτό θα ζητηθεί η παρέμβαση τόσο της Περιφέρειας Αττικής όσο και των Υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομίας και ΥΠΕΧΩΔΕ» κατέληξε ο Νομάρχης Ανατ. Αττικής.


Κέντρο Πρόληψης στις Αχαρνές

Μετέχουν Νομαρχία, Δήμος και φορείς

 

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Νομαρχιακό Συμβούλιο, η χρηματοδότηση με 14.673 ευρώ του Κέντρου Πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών «Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ», μετά από σχετικό αίτημα του Προέδρου του Κέντρου και δημάρχου Αχαρνών Π. Φωτιάδη.
Στο Κέντρο Πρόληψης θα μετέχουν ο ΟΚΑΝΑ, η Νομαρχία, οι Δήμοι Αχαρνών και Θρακομακεδόνων και συλλογικοί φορείς της περιοχής.


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 235 guests και κανένα μέλος