Με ταχύτατους ρυθμούς ο δήμαρχος στα 3Β, έβαλε στο “μάτι” τα θαμνώδη και τα αρμυρίκια και προχωράει στην εξόντωσή τους.

dentra-naovΤο κακό ξεκίνησε από την περυσινή χρονιά, όταν “κούρεψε με την ψιλή μηχανή” τα θαμνώδη στα πάρκα και τις πλατείες στην επικράτεια του Δήμου 3Β.

Και μόλις που άρχισαν να φυτρώνουν την Ανοιξη, πέρασε νέος οδοστρωτήρας και τα ξανακούρεψε! Δεν τους επιτρέπει να αναπτυχθούν πέραν από 4-5 εκατοστά από το έδαφος!

Τούτο το μήνα όμως είδαμε νέα επιδρομή στο “χρυσό” πάρκο που στοίχισε εκατομμύρια ευρώ και έχει οριοθετηθεί με θαμνώδη γύρω - γύρω μαζί με γαλβανισμένο κάγκελο.

Δεν πίστευα στο μάτια μου, κάποια ημέρα που ανέβαινα την οδό Διός και είδα “ξαπλωμένα” τα κάγκελα στο χώμα. Προς στιγμήν θεώρησα ότι κάποιο αυτοκίνητο έπεσε επάνω· σταμάτησα και κατέβηκα να δω. Ετσι είδα κι άλλα κι άλλα ξαπλωμένα κάγκελα και κάποιους εργάτες που δούλευαν.

Τους ρώτησα γιατί αφαιρούν τα κάγκελα και μου είπαν “εντολή δημάρχου”. Δεν έμειναν όμως μόνο στο κάγκελο. Αφού αφαίρεσαν το κάγκελο “κούρεψαν σύριζα” τα θαμνώδη, που είχαν ακριβοπληρωθεί, μια που ήταν εκλεκτές ποικιλίες!fyta-xerizoma

Στο πάρκο έχει γίνει ένας ολόκληρος σχεδιασμός για αθλοπαιδιές και γενικά αναψυχή κυρίως των παιδιών όλων των ηλικιών. Ετσι ο κάθε γονιός πάει το παιδί του και το αφήνει ελεύθερο να απολαύσει τη φύση, χωρίς να κινδυνεύει να βγει στο δρόμο.

Με το κούρεμα των θάμνων και την αφαίρεση του κιγκλιδώματος ποιος εξασφαλίζει την ακεραιότητα των παιδιών; Δεν το σκέφθηκε κανείς αυτό;

Και βέβαια το ίδιο έκανε και στην παραλία στο καφέ “Νότος” και παρακάτω στο Ναυτικό Ομιλο Βούλας.

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους και για το πώς τα κουρεύει και για το αν έκοψε δέντρα.

 

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. (3/12) ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αναφέρθηκε στην κατάσταση αυτή, τονίζοντας “έχετε κλαδέψει μέχρι και τις ρίζες. Μην τα ξεπατώνετε όλα κ. Πανά», αλλά και την ανασφάλεια που δημιουργεί στους γονείς μέσα στο πάρκο (με την αφαίρεση του κάγκελου). Επεσήμανε ακόμη ότι το πάρκkagelaο έχει φτιαχτεί με χρήματα του ΕΣΠΑ και στα έργα του ΕΣΠΑ δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε παρέμβαση. Και αν γίνει ένας έλεγχος θα πέσουν πρόστιμα στο Δήμο!

“Τα ίδια κάνατε και στην πλατεία με τους ηλεκτρονικούς πίνακες και τρέχατε να τα ξαναβάλετε” επεσήμανε στο δήμαρχο.

Για το ίδιο θέμα αναφέρθηκε και η Ηλέκτρα Τσιριγώτη: πώς γίνονται στο πάρκο τα κλαδέματα; Με τι βάθος και εύρος; Πέραν όμως αυτού η περίφραξη γιατί αφαιρείται; Εχουμε να πληρώσουμε πολύ υψηλά πρόστιμα αν έρθει ο ΕΣΠΕΛ για έλεγχο», τόνισε και επεσήμανε «ότι οι περιφράξεις στις πλατείες γίνονται για λόγους ασφαλείας των παιδιών. Δεν είναι μόνο αισθητικοί αλλά και λόγοι ασφαλείας».

Αλλά και ο Δημ. Βαμβασάκης αναφέρθηκε στις πρασιές που αφαιρούνται.

Με την ίδια όμως λογική, ο δήμαρχος παρεμβαίνει στα σχολεία και το γήπεδο της Βούλας. Μάλιστα επιχειρεί να διώξει τα ΕΚΑΒ που έχουν κάνει υποσταθμό με τα ασθενοφόρα, κάτι που αναφέρθηκε ιδιαίτερα ο Γιάννης Νιτερόπουλος και ο Δημ. Βαμβασάκης, τονίζοντας ότι σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να διώξουμε το ΕΚΑΒ γιατί σώζει ζωές. Εχει δεχθεί πάρα πολλές κλήσεις από την περιοχή, κάτι που είναι γεγονός και θα πρέπει να μη διανοηθούν να το διώξουν.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι «αν δεν βρεθεί νέα θέση το ΕΚΑΒ θα παραμείνει εκεί.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 217 guests και κανένα μέλος