Το διατρανώνουν καθημερινώς. Με τις αποφάσεις τους, τις πράξεις τους, τις παραλείψεις τους! Υπερέχουν ημών των υπολοίπων. Είναι ηγεμόνες, αφεντικά, δεσπότες μας· και εμείς οι αυλικοί δούλοι τους. Οι ραγιάδες που απλώς άλλαξαν τους Τούρκους πασάδες με τους εγχώριους κοινοβουλευτικούς δυνάστες μας.

Μέρα με την μέρα, έρχονται διαρκώς καινούργια δεδομένα για να μας το επιβεβαιώσουν. Ετσι λοιπόν, ενώ μας έχουν περάσει τη θηλειά στο λαιμό, ενώ τα μέτρα τους άρχισαν να απομυζούν και την τελευταία ρανίδα του αίματός μας, οι κύριοι αυτοί, προβαίνουν συνεχώς  στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Εμείς με τις ακούσιες θυσίες μας  το συγκεντρώνουμε με την μείωση των μισθών και των συντάξεων και  καταβάλλοντες τους φόρους μας, και αυτοί αντί, για την αποπληρωμή των χρεών, που μας φόρτωσαν στην πλάτη, το σπαταλούν αφειδώς για συμβούλους και επιδόματα υπερωριών σε συνεργάτες και κολλητούς. Ιδού λοιπόν, πού πάνε τα χρήματά μας!

 

Το Υπουργείο Παιδείας και δια βίου «αμάθειας», εκμεταλλευόμενο κονδύλια του ΕΣΠΑ, προκύρηξε τρεις διαφορετικούς διαγωνισμούς για την πρόσληψη αντιστοίχως τριών συμβούλων· ενός για την αξιολόγηση του ΕΣΠΑ, με αμοιβή 300.000€ για δύο χρόνια, με δυνατότητα παράτασης άλλα τρία χρόνια και καταβολή νέας αμοιβής εκ 300.000€, ενός άλλου επικοινωνίας, έναντι αμοιβής 270.000€, με δυνατότητα παράτασης άλλα δύο χρόνια και αμοιβή  180.000€ και ενός τρίτου, συγχωνεύσεων, έναντι αμοιβής 70.000€ για τρείς μήνες, ήτοι συνολικώς μαζί με τις αμοιβές των παρατάσεων 1.100.000€. Οι ως άνω αμοιβές ξεπερνούν κατά πολύ τις αμοιβές των πολιτικών προισταμένων τους, υπερβαίνοντας το τριπλάσιο ή και τετραπλάσιο των επίσημων αποδοχών της υπουργού, των υφυπουργών και του γενικού γραμματέως του υπουργείου και καλύπτονται κατά μεγάλο μέρος από το ελληνικό δημόσιο.

Είναι σκανδαλώδης πρόκληση, στην εποχή αυτή που διανύουμε των νεκρών αγελάδων, να δίδονται τέτοιου ύψους αποδοχές σε συμβούλους της υπουργού για θέματα που θα μπορούσαν να τα χειρισθούν και απλοί υπάλληλοι, νομικοί, οικονομικοί, τεχνικοί των αντίστοιχων υπηρεσιών του υπουργείου.

Και ποιά επιτέλους ειδικά προσόντα έχουν οι άνθρωποι αυτοί, που να δικαιολογούν την καταβολή σ’ αυτούς τέτοιων ποσών και   τι ακριβώς έργο θα επιτελέσουν. Και άραγε πόσα ακόμη ποσά θα πρέπει να σπαταληθούν, για την πρόσληψη νέων συμβούλων από το 2015 και μετά που θα λήξει η θητεία των κατά τα ανωτέρω προσληφθέντων;

 

Μα πέραν, των αστρονομικών αυτών αμοιβών η Υπουργός του ίδιου Υπουργείου χορήγησε από τον κρατικό κορβανά το ποσόν των 194.500€ σε 55 στενούς της συνεργάτες, στο πολιτικό της γραφείο και στα  γραφεία των υφυπουργών, του γενικού γραμματέως και επίσης και των ειδικών γραμματέων του υπουργείου της. Αιτιολογικό της χορήγησης η αναδρομική από 1ης Ιανουαρίου 2010 καταβολή υπερωριακής απασχόλησης, τη στιγμή που οι υπερωρίες  έχουν κοπεί απ’ όλο το δημόσιο και τον τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΦΕΚ 311 β΄ της 23-3-2010, υπ’ αριθμ.32971/Η/22-3-2010 απόφαση της υπουργού, με την οποίαν αναγνωρίζονται 40 ώρες υπερωριακής απασχόλησης τον μήνα για τον κάθε ένα από τους 55 υπαλλήλους, κατά τα άνω και για κάθε μήνα μέχρι την 31-12-2010).

Αλλωστε είναι τοις πάσιν γνωστόν, ότι στο ΠΑΣΟΚ, ένα πράγμα γνωρίζουν πολύ καλά: Να φροντίζουν τους συνεργάτες τους και να  έχουν πάντα τα νώτα τους καλυμμένα! Επί ζημία των λοιπών εργαζομένων και εις βάρος του ελληνικού δημοσίου! Πλέον της συγκεκριμμένης υπουργού, την ίδια τακτική ακολούθησαν, για τους συνεργάτες τους και οι συνάδελφοί της κ .Ιωάννης Ραγκούσης, υπουργός Εσωτερικών και ο κ. Γιώργος Κουτρουμάνης υφυπουργός «ανύπαρκτης» εργασίας. Οτι θέλουν αυτοί κάνουν.

Κόβουν και ράβουν νόμους, υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους επί παραγγελία και στα μέτρα τους. Και διαρκώς αυτοδιαψεύδονται, δίνοντας την εντύπωση ενός ύποπτου και γελοίου θιάσου, ερασιτεχνών και εν πολλοίς επικίνδυνων θαυματοποιών! Και γιατί να το κρύψωμεν, άλλωστε (κατά την ρήσιν του επίτιμου), για τους δικούς τους πάντα υπάρχουν τα λεφτά!! Το αποδεικνύουν καθημερινώς, όπως και με την περίπτωση των αμοιβών των προέδρων και  διευθυνόντων συμβούλων των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου(ΝΠΙΔ), δηλ. της ΕΡΤ, της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ, του ΔΕΣΦΑ και των διοικητών και των προέδρων ΝΠΔΔ, που με την υπ’ αριθμόν 2/14924/0022/1-4-2010 εγκύκλιο του υπουργείου οικονομικών, τις διπλασίασαν κρυφά, χωρίς να δοθεί έμφαση από τα μίντια. Και επί πλέον με την ίδια εγκύκλιο, επιτρέπεται η υπέρβαση κατά 20% του κατ’ αυτούς ανυπέρβλητου ορίου, των αποδοχών των γενικών γραμματέων των υπουργείων και των προέδρων και αντιπροέδρων των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών. Υπενθυμίζεται εν προκειμένω, ότι όταν η κυβέρνηση εξήγγειλε την εισοδηματική της πολιτική για το 2010, καθόριζε ότι ο μεγαλύτερος μισθός στο δημόσιο δεν θα υπερβαίνει τα 5.981,40€ μηνιαίως.

 

Ομως, άλλα είπε κι άλλα κάνει, όπως πάντα. Ετσι με την προαναφερθείσα εγκύκλιο οι μισθοί των κρατικοδίαιτων υψηλόβαθμων καρεκλοκένταυρων θα ανέρχονται πλέον στο ποσόν των 5.981,40Χ2, ήτοι στο ποσόν των 11.962,80€ μηνιαίως και βέβαια θα συμπαρασύρουν μοιραίως στην αντίστοιχη αύξηση, σύμφωνα με το Σύνταγμα, και τους μισθούς των δικαστικών και των βουλευτών. Και εμείς οι πένητες πληβείοι να δίνουμε, να δίνουμε, να δίνουμε, δεμένοι στο άρμα τους, σαν τα ζεμένα άλογα. Αλλά κι αυτά όταν τα παραφορτώνουν, σηκώνονται στα πίσω πόδια τους χλιμιντρίζοντας και ρίχνουν κάτω τον αναβάτη! Εμείς άραγε,πότε;

 

Γεωργία Γρηγοροπούλου-Μουγιάκου

πρ. Νομικός σύμβουλος του Δήμου Βούλας

Νομική-Οικονομική αναλύτρια

e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Προσεχή Γεγονότα

Τετ Αυγ 05 @21:00 - 09:00PM
"Πέρσες"
Πεμ Αυγ 06 @20:00 - 08:00PM
Αντιγόνη
Σαβ Αυγ 15 @21:00 -
Χορευτικά σόλι

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 269 επισκέπτες και κανένα μέλος