Εν οψει της πρόσκλησης από την Περιφέρεια  Αττικής για ένταξη στο ΕΣΠΑ έργων που αναφέρονται σε υποδομές της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας το Νομαρχιακό Συμβούλιο συζήτησε εκτάκτως την ένταξη στο πρόγραμμα της ανέγερσης Νοσοκομείου στην Ανατ. Αττική.

Εισηγούμενος  το θέμα ο Νομάρχης Λ. Κουρής αναφέρθηκε στις πολύχρονες προσπάθειες της Νομαρχίας προκειμένου να αποκτήσει επιτέλους η περιοχή της Ανατολικής Αττικής νοσοκομειακή μονάδα.

“Η Νομαρχία μας με βάση την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, που έγινε από το Αναπτυξιακό Συνέδριο που διοργάνωσε, για την υποβολή προτάσεων στο ΕΣΠΑ ανέθεσε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας την σύνταξη μελέτης σκοπιμότητας για την ίδρυση νοσοκομείου, η οποία ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε σε δημόσια διαβούλευση την άνοιξη του 2007.

Παράλληλα το Νομαρχιακό Συμβούλιο  με ομόφωνη απόφασή  του πρότεινε την  χωροθέτηση του νοσοκομείου  στο χώρο του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΠΝΑ) ο οποίος έχει παραχωρηθεί από το Κράτος για την εγκατάσταση δημόσιων μονάδων υγείας.

Η αναγκαιότητα της  δημιουργίας Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική παρά το ότι έχει διαχρονικά υιοθετηθεί από τις πολιτικές ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων και από τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων δεν έχει μέχρι σήμερα προωθηθεί με τους αναγκαίους ρυθμούς”, τόνισε ο Νομάρχης και κατέληξε: “Μετά από συνεχείς πιέσεις τον Φεβρουάριο του 2009 η ΔΕΠΑΝΟΜ ανέλαβε την εκπόνηση τεχνικής προμελέτης η οποία και έχει ολοκληρωθεί. Ως εκ τούτου, και με δεδομένο ότι εν όψει αφενός μεν της μείωσης των πιστώσεων του ΠΔΕ και αφετέρου ότι η χρηματοδότηση έργων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης είναι δυνατή μόνο για έργα που είναι ενταγμένα στο ΠΕΠ Αττικής, καθίσταται πραγματικά μονόδρομος η υποβολή πρότασης στην συγκεκριμένη προκήρυξη της Περιφέρειας Αττικής από την ΔΕΠΑΝΟΜ και την 1η ΔΥΠΕ, δεδομένου ότι σε αντίθετη περίπτωση σηματοδοτείται η μη κατασκευή του συγκεκριμένου έργου.”

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο πολλοί νομαρχιακοί  σύμβουλοι που τόνισαν ότι  πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα το απαράδεκτο φαινόμενο να μην υπάρχει νοσοκομειακή μονάδα στην Ανατ. Αττική και πρότειναν την άμεση κατάθεση πρότασης από τη ΔΕΠΑΝΟΜ και την 1η ΔΥΠΕ που με βάση την προκήρυξη της Περιφέρειας δικαιούνται να υποβάλλουν σχετική πρόταση.

Τέλος το Ν. Σ. ομόφωνα αποφάσισε να απαιτήσει από την πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων  να εντάξουν το έργο της ανέγερσης Νοσοκομείου Αν. Αττικής στα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ έργα.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 180 guests και κανένα μέλος