Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων σύνδεσης ακινήτων

Η ΕΥΔΑΠ πραγματοποιεί στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά έργα στη χώρα, την κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων και την ολοκληρωμένη διαχείριση λυμάτων, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την  υπεύθυνη χρήση του πολύτιμου πόρου του νερού.

Στα εν εξελίξει έργα στους Δήμους Μαραθώνος, Παιανίας, Παλλήνης και Ραφήνας-Πικερμίου έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα περίπου 150 χιλιόμετρα αγωγών και 6.000 εξωτερικές διακλαδώσεις για τη σύνδεση των ακινήτων με το δίκτυο αποχέτευσης.

Δωρεάν η κατασκευή εξωτερικών διακλαδώσεων

 Η κατασκευή εξωτερικών διακλαδώσεων πραγματοποιείται δωρεάν για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, ενώ η σύνδεση των ακινήτων είναι υποχρεωτική βάσει του Ν.1068/1980, του Π.Δ. 6/1986 και της Υπουργικής Απόφασης Δ16γ/010/178Γ (ΦΕΚ846Β’/06.05 2009 – Κανονισμός Λειτουργίας Δικτύου Αποχέτευσης).

Για την ταχύτερη και ασφαλέστερη ολοκλήρωση των εργασιών, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στην υποβολή της σχετικής αίτησης σύνδεσης, ώστε να προχωρήσει η κατασκευή εξωτερικής διακλάδωσης σε σημείο το οποίο εξυπηρετεί καλύτερα το ακίνητό τους και στη συνέχεια να δρομολογηθεί η σύνδεσή τους με το Δίκτυο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν αν το
δίκτυο περνάει από το ακίνητό τους καθώς και να κατεβάσουν το έντυπο αίτησης και τον κατάλογο δικαιολογητικών  από τις ιστοθέσεις της ΕΥΔΑΠ:

  • www.eydap.gr στην ενότητα «Ενημέρωση για την Αποχέτευση στην Ανατολική Αττική»
  • katharonero.eydap.gr στην  ενότητα «Εξέλιξη Εργων»

Εναλλακτικά, για την παραλαβή των παραπάνω εγγράφων μπορούν να απευθύνονται στα αρμόδια Γραφεία Εξυπηρέτησης Κοινού της ΕΥΔΑΠ που λειτουργούν στα Δημαρχεία ή/και τα Δημοτικά Καταστήματα των Δήμων τους.

Στην περίπτωση που οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν υποβάλλουν τα σχετικά έγγραφα – αίτηση σύνδεσης και δικαιολογητικά - η ΕΥΔΑΠ δίνεται να κατασκευάσει  αυτεπάγγελτα την εξωτερική διακλάδωση των ακινήτων σε θέση επιλογής της ώστε να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι εργασίες.

Η τελική σύνδεση των ακινήτων με το Δίκτυο Ακαθάρτων πραγματοποιείται αποκλειστικά από συνεργεία της ΕΥΔΑΠ μόνο μετά από σχετική έγγραφη ειδοποίηση προς τους ιδιοκτήτες και μόνο εφόσον έχει ολοκληρωθεί και τεθεί σε λειτουργία το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων της περιοχής τους.

 Η συνεργασία όλων των πολιτών κρίνεται καθοριστική και απαραίτητη για την μέγιστη εξυπηρέτησή τους και την ολοκλήρωση των έργων!

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 136 guests και κανένα μέλος