Πιστός στις δεσμεύσεις του ο Δήμαρχος Παιανίας Δημήτρης Δάβαρης πραγματοποίησε τον πρώτο του απολογισμό έργου, για τους οκτώ μήνες της δημαρχικαής θητείας του. Oπως σημειώνει στο δελτίο τύπου, που μας κοινοποίησε, είναι ευχαριστημένος γιατί σε γενικές γραμμές τήρησε το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει για την υλοποίηση των στόχων του...

Πιστός στις δεσμεύσεις του ο Δήμαρχος Παιανίας Δημήτρης Δάβαρης πραγματοποίησε τον πρώτο του απολογισμό έργου, για τους οκτώ μήνες της δημαρχικαής θητείας του.

Oπως σημειώνει στο δελτίο τύπου, που μας κοινοποίησε, είναι ευχαριστημένος γιατί σε γενικές γραμμές τήρησε το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει για την υλοποίηση των στόχων του.

Tα βασικά έργα υποδομής έχουν που έχει προγραμματίσει, έχουν δρομολογηθεί, όπως:

 • η Ανακύκλωση
 • Διαχείριση απορριμμάτων,
 • η μεταφορά των Γυμνασίων,
 • η δημιουργία Διοικητικού Κέντρου
 • η διαμόρφωση της Κεντρικής Πλατείας,
 • το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο.

O Δήμαρχος ανέπτυξε το όραμά του, που όπως είπε είναι: η ανάδειξη του δήμου μας σε προαστιακό κέντρο με υψηλή ποιότητα διαβίωσης, πρωταγωνιστικό ρόλο στις κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις και σε πόλο άσκησης καινοτόμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Αττικής.

Οι στόχοι του Δημάρχου είναι:

 1. Η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους δημότες και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας του δημότη.
 2. Η αναβάθμιση και επέκταση των υποδομών και η δημιουργία καινούριων.
 3. Η βελτίωση και ανάπτυξη των υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα (υγεία, πρόνοια, κοινωνική αλληλεγγύη, εθελοντισμός, παιδεία, πολιτισμός, αθλητισμός).
 4. Οι αναπτυξιακές δραστηριότητες – Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος – Προώθηση της καινοτομίας και της απασχόλησης.
 5. Η προστασία, αναβάθμιση και ανάδειξη του περιβάλλοντος. Η ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στην ανάπτυξη του δήμου.
 6. Η δημιουργία προϋποθέσεων ενεργού συμμετοχής των δημοτών στις τοπικές υποθέσεις (συμμετοχικές διαδικασίες – τοπική δημοκρατία).
 7. Η ανάληψη πρωτοβουλιών διαδημοτικής συνεργασίας στην Ανατολική Αττική.

Στρατηγικός στόχος του Δημάρχου είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους δημότες και βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας του δημότη.

Ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Ζωοδόχου Πηγής

Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του εξαμήνου ο δήμαρχος θεωρεί την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, με το ποσόν του 1.500.000 ευρώ περίπου, για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Ζωοδόχου Πηγής. Ύστερα από ανταλλαγές απόψεων μεταξύ δήμου, επαγγελματών και κατοίκων, κατέληξαν στην εκπόνηση οριστικής μελέτης. Τα έργα θα ξεκινήσουν εντός του έτους

Για την ανακύκλωση

Για να επισημάνουμε την επιτυχία της προσπάθειάς μας στην ανακύκλωση, τονίζει ο Δήμαρχος, αρκεί να σας πούμε ότι η Παιανία αυτή τη στιγμή είναι μακράν ο πρώτος δήμος της Ελλάδας σε κατά κεφαλήν ανακυκλούμενα απορρίμματα. Με την προσθήκη 100 επιπλέον μπλε κάδων ανακύκλωσης και δεύτερου ειδικού απορριμματοφόρου οχήματος ανακύκλωσης, θα πετύχουμε να ανακυκλώσουμε περίπου το 40% των παραγόμενων απορριμμάτων. Ήδη το ότι έχουμε οδηγήσει σε ανακύκλωση 600 περίπου τόνους ειδών συσκευασίας προς ανακύκλωση, σε διάστημα τεσσάρων μηνών, θεωρείται από τους ειδικούς στην ανακύκλωση τεράστια επιτυχία.

Αθλητικές Υποδομές

Σε ότι αφορά τις αθλητικές υποδομές, θεμελιώσαμε το Στάδιο κλειστού Στίβου και το Κλειστό Γυμναστήριο του Βόλεϊ, εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση της ανακατασκευής του Δημοτικού Γυμναστηρίου με την προσθήκη νέων αθλητικών εγκαταστάσεων και την επίστρωση με χλοοτάπητα του γηπέδου.

Kλείνοντας το Δήμαρχος τόνισε: είμαστε αισιόδοξοι για την καλή πορεία της πόλης. Οι ενδείξεις είναι θετικές και οι συγκυρίες ευνοϊκές. Υπάρχει όραμα, στόχοι, σχέδιο, τεχνογνωσία.

Το σπουδαιότερο είναι ότι υπάρχουν δημότες που ξέρουν να κρίνουν, να επιλέγουν, να συμμετέχουν και να προσφέρουν για την προκοπή του τόπου τους.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 311 guests και κανένα μέλος