Την περασμένη Τρίτη 31/7/07, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παιανίας με θέμα «Λήψη απόφασης για τροποποίηση του Ο.Τ. 207 (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΠΛΑΤΩΝΑ) με ταυτόχρονη κύρωση της μεμονωμένης πράξης εφαρμογής»...

Ζητάει η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών

Την περασμένη Τρίτη 31/7/07, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παιανίας με θέμα «Λήψη απόφασης για τροποποίηση του Ο.Τ. 207 (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΠΛΑΤΩΝΑ) με ταυτόχρονη κύρωση της μεμονωμένης πράξης εφαρμογής».

Οι κάτοικοι είχαν πραγματοποιήσει για το θέμα αυτό συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Φούρεζι και καταθέσεις εγγράφων στο Δήμο ώστε η όποια απόφαση για το θέμα αυτό να ληφθεί το Σεπτέμβριο, όπως μας ενημερώνουν με δελτίο τύπου που απέστειλαν με υπογραφή ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΟΥΡΕΖΙ. «Δυστυχώς όμως το αίτημά μας αγνοήθηκε προκλητικά», καταγγέλουν.

Η συνεδρίαση εξελίχθηκε σε μαραθώνια, με δυναμική παρουσία της τοπικής κοινωνίας και ως προς τον όγκο και ως προς την αγωνιστικότητα, με αποτέλεσμα τη ματαίωση της επιχειρούμενης αλλαγής χρήσης του λόφου Φούρεζι αποτρέποντας τη δυνατότητα ανέγερσης κτηρίου καταστημάτων, γραφείων, τραπεζών κ.ά.

«Παρά τις τεκμηριωμένες τοποθετήσεις πολλών από τους παρευρισκόμενους πολίτες, το Δ.Σ. προχώρησε σε απόφαση (παρωδία και πρόκληση ταυτόχρονα) αύξησης του συντελεστή δόμησης από 0,4 που ισχύει σήμερα σε "ΤΟΣΟ ΟΣΟ (όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Δήμαρχος) απαιτείται για να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ" της εταιρείας (ΠΛΑΤΩΝ Α.Ε.!!!)», επισημαίνουν στο δελτίο τύπου.

Την πρόταση αυτή υπερψήφισαν: Από την παράταξη του Δημάρχου: οι. Αλμπάνης, Παππάς, Κοντομίχαλος, Κακουλάκη, Βιδαλάκη, Βαληλής, Θανάσης, Δημητριάδης, Κατσούλης. Από τη μειοψηφία οι. Κατσίκης Θανασάς, Παπαδάκης, Αράγιαννη. Καταψήφισε ο Κασαγιάννης, ενώ ο Ταμπουράκης ζήτησε αναβολή αποδεχόμενος το αίτημα των κατοίκων. Δεν παρευρίσκοντο Κώστα και Λιόφαγος.

Όπως καταγγέλει η Πρωτοβουλία πολιτών η απόφαση ελήφθη:

  1. Χωρίς την ύπαρξη ούτε ενός εκ των στοιχείων που απαιτεί ο νόμος (γραπτή εισήγηση, πλήρης φάκελος τροποποίησης, τίτλοι ιδιοκτησίας κ.λπ.) ενώ το Δ.Σ. αναζητούσε τρόπο για να ανοίξει εκείνη την ώρα (μεσάνυχτα τις 31/07) το πρωτόκολλο του Δήμου ώστε να κατατεθεί η απαιτούμενη αίτηση από την πλευρά της εταιρείας!
  2. Χωρίς την παρουσία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, αν και είχε ζητηθεί από τον κ. Κασαγιάννη, με αποτέλεσμα οι απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν τόσο από τους Δημοτικούς Συμβούλους όσο και από τους δημότες να δίνονται από εκπρόσωπο της εταιρείας!!!
  3. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι ο Δήμος, με μόνο αντάλλαγμα την εκπλήρωση της νόμιμης υποχρέωσης που εκκρεμεί εδώ και χρόνια από τη μεριά της εταιρείας, βάσει του Ν. 1337 (σε αντίθεση με τους εκατοντάδες πολίτες που έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους στο ακέραιο χωρίς καμιά απαίτηση), προχώρησε σε μεγάλα ανταλλάγματα προς αυτήν. Εκτός από την αύξηση του συντελεστή δόμησης που εμμέσως νομιμοποιεί με την απόφαση αυτή καταπάτηση κοινόχρηστης δημοτικής έκτασης, όπως αναδείχτηκε στη διάρκεια της διαδικασίας του Δ.Σ.

Μέσα από αυτές τις εξελίξεις», καταλήγουν «καλούμαστε όλοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την περιφρούρηση του λόφου Φούρεζι επιφυλασσόμενοι κάθε νόμιμου δικαιώματός μας, καθώς και της συνέχισης των κινητοποιήσεών μας, ώστε και η απόφαση αυτή να μην εφαρμοστεί στην πράξη και ο λόφος να λειτουργήσει σαν κοινόχρηστος χώρος πρασίνου για τους κατοίκους».

Κλείνουν δε το δελτίο τους με την «Πολιτεία» του Πλάτωνα όπως παρακάτω:

«Το μόνο κίνητρο των ενάρετων για να ασχοληθούν με τα κοινά είναι ο τρόμος ότι άλλως θα ασχοληθούν οι φαύλοι»

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 248 guests και κανένα μέλος