Οι Δήμοι Καλυβίων, Κερατέας, Λαυρίου και Αναβύσσου, με έγγραφο που απέστειλαν (Τετάρτη 25 Ιουλίου) στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά και τον Πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ Κ. Κωστούλα, εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τη μη επάρκεια νερού στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής...

Οι Δήμοι Καλυβίων, Κερατέας, Λαυρίου και Αναβύσσου, με έγγραφο που απέστειλαν (Τετάρτη 25 Ιουλίου) στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά και τον Πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ Κ. Κωστούλα, εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τη μη επάρκεια νερού στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής.

Επεσημαίνουν ότι φέτος το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο αφού πάρα πολλές περιοχές δεν υδροδοτούνται για πολλές ώρες σε καθημερινή βάση. Τονίζουν δε ότι αυτό είναι θέμα αποκλειστικά της ΕΥΔΑΠ γιατί σε πολλά σημεία τροφοδοσίας η πίεση δεν ξεπερνά τις 4 ατμόσφαιρες με αποτέλεσμα να μη μπορούν να τροφοδοτηθούν οι δεξαμενές των παραπάνω δήμων.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν οι δήμοι από τους υπεύθυνους του υδρονομείου της ΕΥΔΑΠ, δεν υπάρχει δυνατότητα να δοθούν περισσότερες ατμόσφαιρες γιατί οι αγωγοί τροφοδοσίας είναι μικροί και δεν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη παροχή νερού.

Ψευδώς δε η ΕΥΔΑΠ, απαντά στους πολίτες που εκφράζουν τα παράπονά τους ότι υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Γι’ αυτό το λόγο, οι δήμοι Καλυβίων, Κερατέας, Λαυρίου και Αναβύσσου, ζητούν να ληφθούν άμεσα για να τροφοδοτείται με τις αναγκαίες ποσότητες νερού η Λαυρεωτική και να σταματήσει η ψευδής πληροφόρηση στους πολίτες ότι για το πρόβλημα φταίει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το έγγραφο διαμαρτυρίας κοινοποιήθηκε στους βουλευτές Περιφέρειας Αττικής, στο Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής Χαρ. Μανιάτη, στο Νομάρχη Ανατολικής Αττικής.

Ερώτηση κατέθεσε

ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου

Για το ίδιο θέμα κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, ο βουλευτής της Περιφέρειας Βασίλης Οικονόμου, ζητώντας απαντήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 99 guests και κανένα μέλος