Χάθηκαν δύο ζωές περιμένοντας το ασθενοφόρο!!!

Δεν μπορώ να φανταστώ πιο τραγική είδηση. Να χάνεται μία 19χρονη μέλουσα μητέρα, στον τελευταίο μήνα της κύησης, περιμενοντας το ασθενοφόρο, 30 χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της Αθήνας, στη Νέα Μάκρη.

Η κοπέλα, από νωρίς το πρωί είχε πόνους στην κοιλιά και ειδοποίησαν το ασθενοφόρο, από τις 8.30 το πρωί, το οποίο έφτασε στις 13.00! Πήρε την κοπέλα και την μετάφερε στο Κέντρο Υγείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της αλλά και του μωρού που κυοφορούσε.

Οι συγγενείς αναφέρουν ότι όταν μπήκε η 19χρονη στο ασθενοφόρο ήταν ακόμη ζωντανή και πιστεύουν ότι ήταν ζωντανή και όταν έφτασε στο κέντρο υγείας Νέας Μάκρης. Επίσης διερωτώνται γιατί εφόσον η κατάστασή της ήταν σοβαρή μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας και όχι σε κάποιο νοσοκομείο της Αθήνας.

Από το κέντρο υγείας Νέας Μάκρης υποστηρίζουν ότι η κοπέλα όταν έφτασε ήταν ήδη νεκρή. Το ασθενοφόρο όντως την παρέλαβε στις 13:38 με τους διασώστες να τη διασωληνώνουν στον δρόμο προς το κέντρο υγείας χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Η 19χρονη όταν έφτασε είχε μυδρίαση, δηλαδή έντονη διαστολή της κόρης του ματιού κάτι που δείχνει ότι πιθανότατα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Είναι δυνατόν να χάνονται δύο ζωές, με τόσο τραγικό τρόπο. Περιμένοντας το ασθενοφόρο. Το ασθενοφόρο, που για να φτάσει σε Νοσοκομειο στην Αθήνα, είναι βέβαιο ότι θα χρειαζόταν πάνω από μία ώρα  αν ήταν αιχμής.

Γι' αυτό φωνάζουμε ότι τα Νοσοκομεία πρέπει να λειτουργούν καθημερινά σε εφημερία με ενα σταθμό Πρώτων Βοηθειών. Ετσι χάθηκε εργαζόμενος μέσα στο Νοσοκομείο Ασκληπιείο της Βούλας, γιατί δεν εφημέρευε και τον στείλανε στο Τζάνειο, αλλά δεν έφτασε ποτέ...

Ας σκεφθούμε λοιπόν έστω και καθυστερημένα, να απαιτήσουμε πρωτοβάθμια υγεία από τα κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές, σε δύο εβδομάδες.

στοιχεία από www.pronews.gr

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 149 guests και κανένα μέλος