Με ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, μετά από εισήγηση του Νομάρχη Λ. Κουρή, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την πρόταση χωροθέτησης Νοσοκομείου στην Αν. Αττική...

Με ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, μετά από εισήγηση του Νομάρχη Λ. Κουρή, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την πρόταση χωροθέτησης Νοσοκομείου στην Αν. Αττική.

Oπως έχουμε γράψει, η Nομαρχία έχει προχωρήσει σε κατάρτιση μελέτης για τη δημιουργία Nοσοκομείου και έχουν εκφραστεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς σε δημόσια διαβούλευση που οργανώθηκε από τη Nομαρχία επίσης.

Hρθε η ώρα της χωροθέτησης και ο Nομάρχης πρότεινε δύο χώρους τους οποίους αποδέχθηκε ομόφωνα το N.Σ.

  1. O χώρος του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΠΝΑ) στην Νταού (Διασταύρωση Ραφήνας) εκτάσεως 460 στρεμμάτων προσφέρεται για την δημιουργία Νοσοκομείου, αφού έχει διατεθεί στο Υπουργείο Υγείας για τις ανάγκες του και αναμένεται να έχει άρτια οδική σύνδεση, μετά την πρόσφατα εξαγγελθείσα ολοκλήρωση της Περιφερειακής Υμηττού μέχρι την Διασταύρωση Ραφήνας. Σημειώνεται ότι οι λειτουργίες του ΠΝΑ συρρικνώνονται ραγδαία, με την εφαρμογή των προγραμμάτων αποασυλοποίησης που βρίσκονται στο στάδιο ολοκλήρωσής τους.
  2. H περιοχή «Κόντρες» του Δήμου Παιανίας, η οποία είχε προταθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, είτε στην περιοχή «Σπάροζα-Μίρτεζα», με διεύρυνση του αρχικού πυρήνα της έκτασης που είχε διατεθεί για την ανέγερση του Τεμένους.

Oι προτάσεις κατετέθησαν στο Yπουργείο, ολοκληρώνοντας έτσι τον πρώτο κύκλο πρωτοβουλιών και ενεργειών που ανέλαβε για να αποκτήσει επιτέλους η Νομαρχία Νοσοκομείο.

«Πλέον αναμένουμε από το Υπουργείο Υγείας την ταχεία προώθηση των σχετικών διαδικασιών, ώστε η απαίτηση των συμπολιτών μας να γίνει σύντομα πραγματικότητα», επεσήμανε ο Nομάρχης Λ. Kουρής.

Αφήστε σχόλιο...

Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 46 guests και κανένα μέλος