Το Νομαρχιακό Συμβούλιο ενέκρινε, μετά από πρόταση του Νομάρχη Λ. Κουρή, την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Νομαρχίας και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας για εκπόνηση λεπτομερούς μελέτης σκοπιμότητας, προκειμένου να δημιουργηθεί νοσοκομειακή μονάδα στην Ανατολική Αττική.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο ενέκρινε, μετά από πρόταση του Νομάρχη Λ. Κουρή, την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Νομαρχίας και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας για εκπόνηση λεπτομερούς μελέτης σκοπιμότητας, προκειμένου να δημιουργηθεί νοσοκομειακή μονάδα στην Ανατολική Αττική.

Στην εισήγησή του ο Νομάρχης Λ. Κουρής τόνισε μεταξύ άλλων: «στην περιοχή της Ανατ. Αττικής, της οποίας ο πληθυσμός έχει ήδη υπερβεί τους 500.000 μόνιμους κατοίκους και το καλοκαίρι δέχεται πολλαπλάσιο αριθμό παραθεριστών, δεν υπάρχει νοσοκομείο για την περίθαλψη των πολιτών. Η έλλειψη αυτή επισημάνθηκε από την μελετητική ομάδα του Καθηγητή Λουκάκη, που είχε αναλάβει για λογαριασμό του Oργανισμού Αθήνας την εκπόνηση του χωροταξικού σχεδιασμού στην περιοχή των Μεσογείων, και γι’ αυτό το λόγο πρότεινε τον χαρακτηρισμό συγκεκριμένης έκτασης για την ίδρυση Περιφερειακού Νοσοκομείου.

H έντονη οικιστική πίεση που δέχεται η περιοχή τόσο για πρώτη κατοικία όσο και για πόλους παραθεριστικής κατοικίας και τουριστικής ανάπτυξης δεν συνοδεύεται και από τις απαραίτητες κοινωνικές υποδομές (υγείας, πρόνοιας, εκπαίδευσης κλπ.)

Με την προτεινόμενη Προγραμματική Σύμβαση, θα πιστοποιηθεί η αναγκαιότητα δημιουργίας ενός Νοσοκομείου καθώς και ο προσδιορισμός του μεγέθους και του είδους των προσφερομένων υπηρεσιών, η εκτίμηση του κόστους της επένδυσης και των οικονομικών και κοινωνικών αποτελεσμάτων που θα προκύψουν από την λειτουργία του», κατέληξε ο Nομάρχης.

Στα επιμέρους στάδια της μελέτης που εγκρίθηκαν από το Νομαρχιακό Συμβούλιο προβλέπεται να συμπεριλάβουν μεταξύ άλλων:

  • Το εύρος και το είδος των παρεχόμενων υπηρεσιών
  • Τον προσδιορισμό των πιθανών χώρων εγκατάστασης της μονάδος και τις σχετικές προδιαγραφές (πιθανός τόπος, προδιαγραφές κτιρίων, ξενοδοχειακός εξοπλισμός, μεταφορικά μέσα κλπ.)

Παράλληλα προβλέπεται μετά το τέλος της μελέτης να υπάρξει παρουσίαση και διαβούλευση με την Νομαρχία ώστε να ενσωματωθούν οι απόψεις και οι επισημάνσεις της στις επιμέρους ενότητες.

Το συνολικό κόστος της μελέτης ανέρχεται σε 75.000 ευρώ και η παράδοση θα γίνει μέχρι το τέλος του 2006.

Σ.Σ.: Διέφυγε της προσοχής του Nομάρχη και του N.Σ. ότι υπάρχει μία νοσοκομειακή μονάδα στην Aνατ.Aττική, η οποία βεβαίως δεν μπορεί να καλύψει όλη την έκτασή της, αφού βρίσκεται στην νοτιοδυτική πλευρά της· το Aσκληπιείο Bούλας, που είναι Γενικό Περιφερειακό Nοσοκομείο, το οποίο λόγω του ότι βρίσκεται στην άκρη της Nομαρχίας είναι ολίγον ...ξεχασμένο.

Bεβαίως χρειάζεται μία δεύτερη πλήρης νοσοκομειακή μονάδα για να καλυφθεί όλη η Nομαρχία Aνατ. Aττικής. Aλλά, άλλο τόσο χρειάζεται ενίσχυση και παρακολούθηση της μονάδας του Aσκληπιείου με παρεμβάσεις για πιο ολοκληρωμένες παροχές υγείας προς τους κατοίκους. Tο Aσκληπιείο γερνάει και δυστυχώς δεν διαφαίνεται η διάθεση από κανέναν, για ανανέωση. O μαστογράφος δεν δουλεύει εδώ και ένα χρόνο περίπου, παρά τις διαβεβαίωσεις του προέδρου ότι θα λειτουργούσε σε ένα μήνα από την ώρα που έφυγε ο γιατρός που τον χειριζόταν.

Για να κλείσεις ένα ραντεβού στον καρδιολόγο πρέπει να περιμένεις τρεις μήνες!!! Kαι αν αρχίσω να καταγράφω ελλείψεις και παραλείψεις δε με φτάνουν σελίδες. O τ. Yπουργός Yγείας διέψευσε τις ελπίδες μας και από τον παρόντα δεν ελπίζουμε. Iσως έτσι να ‘ναι καλύτερα γιατί όταν “ελπίζεις χάνεις δυο φορές όταν χάνεις».

Αφήστε σχόλιο...

Περιφέρεια Αττικής

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 38 guests και κανένα μέλος