Ολοκληρώθηκε μια σειρά εκδηλώσεων που είχαν προγραμματίσει για τις 21 Ιουνίου 12 Δήμοι και Κοινότητες της παραλιακής ζώνης καθώς και πάρα πολλοί σύλλογοι, φορείς και απλοί πολίτες.
Με σύνθημα «απαιτούμε ελεύθερες και καθαρές παραλίες στο Σαρωνικό” πραγματοποιήθηκε ποδηλατοδρομία από το παλαιό Φάληρο μέχρι την παραλία της Παλαιάς Φώκαιας...

Για ελεύθερες και καθαρές ακτές

 

Ολοκληρώθηκε μια σειρά εκδηλώσεων που είχαν προγραμματίσει για τις 21 Ιουνίου 12 Δήμοι και Κοινότητες της παραλιακής ζώνης καθώς και πάρα πολλοί σύλλογοι, φορείς και απλοί πολίτες.

boula-plaz.jpgΜε σύνθημα «απαιτούμε ελεύθερες και καθαρές παραλίες στο Σαρωνικό” πραγματοποιήθηκε ποδηλατοδρομία από το παλαιό Φάληρο μέχρι την παραλία της Παλαιάς Φώκαιας με σταθμούς σε κάθε Δήμο και διάφορες εκδηλώσεις τοπικές.

Ετσι στη Βούλα υποδέχθηκαν τους ποδηλάτες έξω από την κλειστή εδώ και χρόνια Β’ πλαζ,  ενώ στη Βάρη τους υποδέχθηκαν στη Βάρκιζα, στην ελεύθερη και διεκδικούμενη από το Δήμο Ακτη.

Αντιπροσωπεία με ποδηλάτες από τη Βουλιαγμένη με την εποπτεία της δημοτικής συμβούλου Μαρίας Σίνα ήρθε και από τη Βουλιαγμένη, όπως και ο αντιδήμαρχος Παν. Καριώτης.

Μπροστάρης ο Δήμαρχος Ελληνικού Χρ. Κορτζίδης συνόδευε τους ποδηλάτες από το Ελληνικό.

bari-neolaia.jpgΣε κάθε δήμο είχαν προγραμματιστεί πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες κορυφώθηκαν με τρεις συναυλίες στη Βούλα, την Ανάβυσσο και τη Βάρκιζα.

Γεγονός διαπιστωμένο είναι η πενιχρή παρουσία σε όλους τους σταθμούς. Σε κάποιους Δήμους, όπως στη Βούλα, δεν είχε ενημερωθεί καν η μειοψηφία της Δημοτικής Αρχής.

Κάποιοι δήμαρχοι, που στην πράξη έχουν δείξει άλλη πορεία, φάνηκαν επαναστάτες.

Ενα είναι όμως θετικό. Οτι για πρώτη φορά 12 Δήμοι κι άλλες δύο δεκάδες τουλάχιστον φορείς φώναξαν μαζί για ελεύθερες παραλίες και καθαρές ακτές. Εστω, είναι μία αρχή.

Πρώτοι και δυνατοί ενεργοί πολίτες, τα παιδιά. Εκεί είναι το μέλλον.

 

 

Σκόπιμη ρύπανση της παραλίας της Βάρκιζας

κατήγγειλε ο Παν. Καπετανέας


Ο αιγιαλός και η παραλία είναι δημόσιο αγαθό. Ένα δώρο της φύσης που ανήκει σε όλους μας.

bari-paralia.jpgΚανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την ελεύθερη πρόσβαση και την ανθρώπινη απόλαυση αυτού του φυσικού αγαθού. Λέμε ναι στην προστασία του περιβάλλοντος. Μέσα όμως από δημοκρατικές διαδικασίες. Χωρίς αιφνιδιασμούς, χωρίς αυταρχικές πρακτικές, χωρίς προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρους των απλών ανθρώπων.


Φίλες και Φίλοι, χθες το βράδυ (20 Ιουνίου) έγινε μια εκτεταμένη ρύπανση στην Ανατολική παραλία. Δυστυχώς είναι τελείως ασύμβατη με την συνήθη χρήση, την οποία παρατηρούμε και επιβλέπουμε ως Δημοτική Αρχή εδώ και πολλές δεκαετίες.

Η εικόνα που αντικρίσαμε το πρωί μας οδηγεί στο συμπέρασμα μιας προβοκάτσιας με προφανή στόχο την απαξίωση ενός φυσικού τοπίου και ενός κοινωνικού αγαθού με μεγάλη σημασία όπως είναι η παραλία μας. Ο Δήμος Βάρης είναι πανέτοιμος να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε προσπαθήσει να βλάψει την παραλία μας. Ας πάρουν το μήνυμα ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, ούτε απλοί παρατηρητές των εξελίξεων. Θα είμαστε παντού. Μπροστά και πρώτοι, όποτε και όπου χρειαστεί.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 138 guests και κανένα μέλος