• Βρέθηκαν αρχαία στον “Αστέρα” 
Ενημέρωση για τον Αστέρα έκανε ο Δήμαρχος Βουλιαγμένης Γρ. Κασιδόκωστας, μετά από ερώτηση της δημοτικής συμβούλου της μειοψηφίας Ενης Φαρμακίδη, στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο της 3/6/08.
  • …σε ξένο αχυρώνα ο Divani επιμισθώνει το μίσθιο!

Νέα από το Δ.Σ. Βουλιαγμένης

 

Ενημέρωση για τον Αστέρα έκανε ο Δήμαρχος Βουλιαγμένης Γρ. Κασιδόκωστας, μετά από ερώτηση της δημοτικής συμβούλου της μειοψηφίας Ενης Φαρμακίδη, στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο της 3/6/08.


Η Ε. Φαρμακίδη αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα του τύπου, που γράφουν ότι έχουν σταματήσει οι οικοδομικές εργασίες για πολεοδομικές παραβάσεις στον Αστέρα, και πήρε το «μπαλάκι» ο δήμαρχος να κατηγορήσει τον δημοσιογράφο που «δεν του δώσανε ελευθέρας» και γι’ αυτό έγραψε.

Εκανε όμως μία καλή ενημέρωση όσον αφορά τα αρχαία που έχουν αποκαλυφθεί μετά από εργασίες στον Αστέρα και είναι ιδιαίτερης αξίας.

Απευθυνόμενος στην Ε. Φαρμακίδη τόνισε: “Μου κάνει φοβερή εντύπωση, αυτό το πράγμα είναι αυθαίρετο; Από την ώρα που γεννήθηκε ο Αστέρας υπάρχει αυτό το κτίριο. Και του έχουμε δώσει άδεια επισκευών. Τώρα αν ο δημοσιογράφος ζήτησε ελευθέρας και δεν του δώσανε δεν φταίμε εμείς.

Βέβαια υπάρχει όντως μία διακοπή οικοδομικών εργασιών της Κτηματικής Υπηρεσίας που αφορά αυτό που δείχνει κάτω από το κτίριο η φωτογραφία (του δημοσιογράφου). Σωστά το βλέπετε αποκάτω. Τι είναι αυτό; Είναι τα τεχνητά βραχάκια που είχαν φτιαχτεί μαζί με αυτό το κτίριο τον καιρό εκείνο για να εξυπηρετούν τις καμπάνες αποπάνω. Αυτά μετά από 50-60 χρόνια γλιστράνε και ο Αστέρας τους έβαλε ξύλο αποπάνω. Αυτό το θεώρησε η κυρία Κτηματική Υπηρεσία, παράνομο όπως ταλαιπωρούσε και εμάς πριν μερικά χρόνια γιατί βάλαμε ομπρέλες στην παραλία, το ίδιο έκανε και εδώ.

Είπε ότι αυτό το συγκεκριμένο έπρεπε να έχει οικοδομική άδεια. Αλλά όσον αφορά εμάς και την πολεοδομία καμία παράβαση δεν έχει γίνει, έχουν δοθεί άδειες νόμιμες, όσον αφορά την Κτηματική ας πάει να τα βρει. Η Κτηματική Υπηρεσία το έχει παρακάνει. Εχει γίνει όλη η Ελλάδα παράνομη και αυθαίρετη, και οι παραλίες και ήρθε να σταματήσει τον Αστέρα, το καλύτερο ξενοδοχείο στην Ευρώπη, που είναι τιμή για τη Βουλιαγμένη που το έχουμε· είναι διαμάντι και βιομηχανία για τον τουρισμό.

 


Βρέθηκαν αρχαία στον “Αστέρα”


Και συνέχισε ο Δήμαρχος την ενημέρωση: Ο Αστέρας πρότεινε στην αρχαιολογική υπηρεσία να χρηματοδοτήσει με οποιοδήποτε κόστος για την ανάδειξή τους, αλλά η αρχαιολογική είπε όχι. Θα το αναλάβουν οι ίδιοι. Σκέπασε δε τα αρχαία που βρήκε για να γίνουν τα μπάνια του κόσμου, με δική της πρωτοβουλία και υπέδειξε και τον τρόπο. Με σάκους από άμμο.

Τα αρχαία αναφέρονται σε μία διώρυγα η οποία μάλλον συνδέεται με την κυρίως Βουλιαγμένη. Βέβαια έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από μπετά που του έχουν ρίξει από πάνω. Η αρχαιολογία έκρινε ότι έχει ενδιαφέρον.

Ρίξανε την κυρίως είσοδο γιατί ήταν από κάτω τα αρχαία, μετατέθηκε η είσοδος, έβαλαν σανίδια από πάνω και ακούμπησαν γλάστρες μέχρις ότου να ανοίξουν ξανά να συνεχίσουν τις έρευνες.


Ο Δημ. Τζιώτης αναφέρθηκε σε κάτι πρακτικό, όπως είπε για τον Αστέρα. Ποιο θα είναι το εισιτήριο και πότε θα ανοίξει;

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι η τιμή του Αστέρα για μεν τις καθημερινές είναι 15 ευρώ (από 11) και τα Σαββατοκύριακα 25 (από 17). Οι δημότες έχουν 50% έκπτωση. Θα ανοίξουν οι εγκαταστάσεις σε δέκα ημέρες.

 

Ο Ντίνος Καραγιώργος αναφέρθηκε σε μπάλες που έχουν τοποθετηθεί πέντε χρόνια σε κάποια πεζοδρόμια στην οδό Ιάσονος και την οδό Ιλίου δίπλα στο Divani. Εχουμε πάρει 4 φορές απόφαση να αφαιρεθούν και δεν έχει γίνει τίποτα.

Κάθε φορά αναφερόμαστε αποφασίζουμε και δεν προχωράμε στο ξήλωμα, ενώ δεν επιτρέπουμε την τοποθέτησή τους αλλού.


Σταμάτησε η λεωφορειακή γραμμή 116 για τη Βουλιαγμένη, επεσήμανε ο Ντ. Καραγιώργος και δυσχεραίνει την μετακίνηση των κατοίκων.

Πράγματι, θεωρούμε αψυχολόγητη την ενέργεια του ΟΑΣΑ να καταργήσει την διαδρομή της γραμμής 116 μέσω Βουλιαγμένης, στην έναρξη μάλιστα της θερινής περιόδου. Αυτή τη στιγμή η Βουλιαγμένη εξυπηρετείται μόνο από τη γραμμή 170, η οποία διέρχεται ανά 1 ώρα και δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετήσει κατοίκους και επισκέπτες.

Ο Αντιδήμαρχος Παν. Καριώτης, ήταν ενήμερος και είχε ήδη ενεργήσει για να αποκατασταθεί. Όπως ενημέρωσε το σώμα, έχει πάρει θετική απάντηση.


Ο Δήμαρχος Βουλιαγμένης αναφέρθηκε σε ένα πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην πόλη από κάποια σκυλιά που τα φροντίζει μία κυρία. Τα σκυλιά όπως κατήγγειλε ο δήμαρχος δημιουργούν επεισόδια συνεχώς, ορμάνε στον κόσμο. Εχουν φάει δέκα ανθρώπους. Πιάσαμε την κυρία, αλλά…

Τελικά πήγαμε στον Εισαγγελέα και έχει ήδη διατάξει να γίνουν ενέργειες.

 

…σε ξένο αχυρώνα

ο Divani επιμισθώνει το μίσθιο!


Την επιμίσθωση της μισθωμένης από το Δήμο παραλίας του Καβουρίου, μπροστά στο Divani, ζητούσε με αίτησή της η επιχείρηση Divani.

Δηλαδή ο Δήμος μίσθωσε(!!) τον αιγιαλό(!!) στον Divani και ο Divani ζητάει να του επιτρέψουν να την επιμισθώσει κάπου αλλού.

Δηλαδή ένα κομμάτι γης που έπρεπε να απολαμβάνει ο κάθε πολίτης ελεύθερα, το εκμεταλλεύεται ο Δήμος και ο ιδιώτης.

Εύλογη η απορία κατοίκου από το ακροατήριο: «Το επιμισθώνει τριπλάσια τιμή ο Divani. Τι κερδίζει ο Δήμος;”Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 236 guests και κανένα μέλος