Δημοτική συνεδρίαση είχε το Δημοτικό Συμβούλιο Βούλας την περασμένη Δευτέρα. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν αφού  προηγήθηκε μία δίωρη προ ημερησίας κατάθεση ερωτήσεων, απαντήσεων και ειρωνικών σχολίων από την πτέρυγα της πλειοψηφίας!...

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βούλας είχε ενδιαφέρον...

 

Δημοτική συνεδρίαση είχε το Δημοτικό Συμβούλιο Βούλας την περασμένη Δευτέρα. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν αφού  προηγήθηκε μία δίωρη προ ημερησίας κατάθεση ερωτήσεων, απαντήσεων και ειρωνικών σχολίων από την πτέρυγα της πλειοψηφίας!


ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

 

5 υπάλληλοι για το ΚΑΠΗ


Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός ΚΑΠΗ (270.000), και η πρόσληψη τεσσάρων εκτάκτων υπαλλήλων και ενός μόνιμου.

Στις αιτιάσεις ότι είναι πάρα πολλοί ο πρόεδρός του Ν. Ψαλλίδας απάντησε ότι τους παίρνουμε προοπτικά γιατί αργούν να εγκριθούνε.

Θανόπουλος: Εδώ βλέπω παίρνουμε 5 υπαλλήλους. Πόσα τετραγωνικά ΚΑΠΗ έχουμε.

Κάσδαγλης (πρόεδρος): Χωράνε, χωράνε.

(Σ.Σ. Ολοι οι “δικοί μας” χωράνε).


Έλειμμα πολιτισμού


Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Πνευματικής Εστίας, επισημαίνοντας η μεν Ηλέκτρα Τσιριγώτη ότι «έμειναν 145.000 ευρώ αδιάθετα από το προηγούμενο έτος, που σημαίνει ότι δεν φρόντισαν να δημιουργήσουν στοιχεία πολιτισμού» και ο Π. Θανόπουλος τονίζοντας ότι «Σ’ αυτό το Δήμο δεν έχει γίνει τίποτα σ’ ότι αφορά την υποδομή του Δήμου. Δεν έχει γίνει ένα έργο…». Ο δε Γ. Σκουμπούρης ζήτησε να αναβαθμιστεί το κονδύλι των βιβλίων (προβλέπουν 500 ευρώ!)

(Να θυμίσουμε ότι κάποτε η Πνευματική Εστία διέθετε Βιβλιοθήκη και βιβλιοθηκονόμο. Τα μεν βιβλία τα έφαγαν τα ποντίκια, η δε βιβλιοθηκονόμος μετεφέρθη στα γραφεία του Δήμου!!)


Κι εδώ, η έλλειψη διαφάνειας σε όλο της το μεγαλείο. Φέρνουν πέντε νούμερα και ζητάνε από τους δημοτικούς συμβούλους να ψηφίσουν προϋπολογισμούς. Χωρίς έναν απολογισμό, χωρίς καμία παρουσίαση του πώς ξοδεύτηκε ο περυσινός προϋπολογισμός. Πού πήγαν τα χρήματα. Στα ερωτήματα δε του Γ. Σκουμπούρη  και της Αννας Μπουζιάνη από τα δημοσιογραφικά έδρανα, ο πρόεδρος απάντησε ότι έχει αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα.


Ο πρόεδρος θεωρεί ότι φέρνει αποφάσεις για επικύρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν χρειάζεται να συζητούνται. «Την απόφαση εγώ φέρνω να ψηφίσει το Δ.Σ.»  Δηλαδή διακοσμητικά στοιχεία οι δημοτικοί σύμβουλοι, κοινώς γλάστρες. Το ανώτατο όργανο του Δήμου υποβαθμίζεται από μόνο του.

Εγκρίθηκε Κανονισμός εκτέλεσης πάσης φύσεως οικοδομικών εργασιών


Ο Κανονισμός αφορά την ανέγερση οικοδομών  ή τεχνικά έργα μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου καθώς και πάσης φύσεως οικοδομικές εργασίες (επισκευές, προσθήκες κλπ.). Ο Αντιδήμαρχος Δ. Κιούκης ανέλυσε τη φιλοσοφία του κανονισμού, που είναι – όπως είπε – το νοικοκύρεμα του Δήμου.

Όμως απ’ αυτά που ακούστηκαν και απ’ αυτά που η κοινή πρακτική έχει δείξει,  φιλοσοφία είναι «ο έχων να πληρώνει παρανομεί», και όχι «ο παρανομών πληρώνει». 

 

Επιφυλάξεις κράτησαν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι από ασάφειες που έχουν ορισμένα άρθρα του κανονισμού. Ιδιαίτερα σύμβουλοι που λόγω επαγγέλματος (μηχανικοί) έχουν εμπειρία.

Ο κανονισμός έχει ψηφιστεί ομόφωνα από τη Δημαρχιακή Επιτροπή. Παρ’ όλα αυτά ο Αρης Δημακόπουλος (μηχανικός) και μέλος της Δ.Ε. κράτησε επιφυλάξεις, γιατί είχαν αναφερθεί και στη Δ.Ε. αλλά δεν άλλαξαν. Αναφέρθηκε στα Αρθρα 10, 14 και 15, επισημαίνοντας ότι φορτώνεται ο ιδιοκτήτης πρόστιμα που δεν θα έπρεπε. Γιατί τι σχέση έχει ο ιδιοκτήτης μιας οικοδομής, αν 5 χιλιόμετρα πριν φτάσει στην οικοδομή χύσει τσιμέντα κάτω, ή τρακάρει με ένα αυτοκίνητο ή μπετονιέρα.

Ή κάνεις ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με κάποιον που κάνει χωματουργικές εργασίες. Αν αυτός τα πάρει και τα ρίξει σε ένα οικόπεδο, πού ευθύνεται ο ιδιοκτήτης;

Υπάρχουν δε και άρθρα, όπως είπε ο Δημακόπουλος, που πρέπει να έχεις εξειδίκευση για να σημειώσεις παράβαση.

Κάποια άρθρα υπάρχουν εδώ και τριάντα χρόνια, ασχέτως αν δεν εφαρμόστηκαν.

Θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος όταν παραλαμβάνει την άδεια να υπογράφει ότι έλαβε γνώση του κανονισμού, τόνισε ο Π. Θανόπουλος και συνέχισε τις παρατηρήσεις του ότι σε κάποια άρθρα αναφέρεται κατά την κρίση της υπηρεσίας. Ποιοι θα είναι αυτοί οι υπάλληλοι που θα χρεωθούν όλες αυτές τις αστυνομεύσεις, και ποιοι είναι αυτοί που θα κρίνουν κατά το δοκούν την κάθε περίπτωση. (Σ.Σ. ό,τι χειρότερο για αυθαιρεσίες και χρηματισμό).


Αυτά και άλλα πολλά είναι σημεία που  απαντήθηκαν, με «εννοείται»,  «είναι αυτονόητα» και τέτοια.

Ο υπάλληλος όμως όταν θα έχει απέναντί του τον ιδιοκτήτη, θα έχει μπροστά του έναν κανονισμό και κάποια άρθρα που θα τα εφαρμόζει ευλαβικά γιατί «υπάρχει κανονισμός». Και να οι εκβιασμοί και οι πολιτικές παρεμβάσεις. Τέτοια διαφάνεια.


Ο Δ. Δαβάκης, το βλέπει θετικά, θεωρεί ότι κάποιο τρόπο θωρακίζουν την πόλη. Αλλά δεχόμαστε a priori ότι το κάνουμε για τα μάτια του κόσμου, αφού μένουν ασάφειες  π.χ. Όταν αδειάζει κάποιος την πισίνα του στο δρόμο Σάββατο, πού θα τηλεφωνήσει ο γείτονας;


(Σ.Σ.: Ποιος φταίει που δεν ήξεραν οι κατασκευαστές ότι έχει πρόστιμο η κατάληψη πεζοδρομίου κύριε Αντιδήμαρχε; Αφού το είχατε το μέτρο και δεν ενημερώνατε ως υπηρεσία τον ενδιαφερόμενο;)

Αρθρο 5 Η άδεια θεωρείται από το Αστ. Τμήμα. Πρέπει να αναρτάται σε εμφανές σημείο. Γίνεται υποβολή υπεύθυνης δήλωσης (αρ.8 Ν.1599/86) για μη κατάληψη του πεζοδρομίου. Σε περίπτωση κατάληψης θα εφοδιάζονται με κατάλληλη άδεια από την Τεχνική Υπηρεσία καταβάλλοντας τα αντίστοιχα τέλη χρήσης πεζοδρομίου, τα οποία ορίζονται με ειδική απόφαση από το Δ.Σ.

Αρθρο 6 αφορά εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης Τράπεζας ίση με το 0,5% του συνολικού κόστους προϋπολογισμού του έργου. Η εγγύηση θα διασφαλίζει το Δήμο για κάθε περίπτωση μη τήρησης του κανονισμού.

Αρθρο 8: Σε περίπτωση αναγκαστικής κοπής δέντρων που φαίνονται στο σχετικό εγκεκριμένο διάγραμμα της Πολεοδομίας, ο ιδιοκτήτης θα υποχρεούται να καταβάλλει 300 ευρώ ανά δέντρο. 

Αρθρο 9: Απαγορεύεται αυστηρά η κατεδάφιση κτίσματος χωρίς την έκδοση της απαιτούμενης άδειας από το Πολεοδομικό Γραφείο. Πριν την έκδοση της άδειας θα προσκομίζεται από το μηχανικό βεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν επικίνδυνα απόβλητα στο υπό κατασκευή ακίνητο.

Αρθρο 12: Ολες οι εργασίες πρέπει να γίνονται μέσα στο επιτρεπόμενο ωράριο εργασίας. Κάθε εργασία τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες προϋποθέτει την άδεια της αρμόδιας αρχής. Απαγορεύεται η εκτέλεση οικοδομικών εργασιών που προκαλούν ηχορυπαντική όχληση κατά την περίοδο των πανελλήνιων εξετάσεων.


Για το άδειασμα των …πισινών

Αρθρο 21: Απαγορεύεται το άδειασμα πισινών! (κολυμβητικών δεξαμενών) στους δρόμους της πόλης. Επιβάλλεται πρόστιμο 1000 ευρώ.

Το άδειασμα των πισινών λοιπόν ανέφερε η Ηλέκτρα Τσιριγώτη, αφού σε προηγούμενο κείμενο έτσι ανέφεραν τις εκκενώσεις των κολυμβητικών δεξαμενών.

Να πούμε εδώ ότι απαγορεύεται το νερό της πισίνας να πέφτει στην αποχέτευση ή στο δρόμο.


Η ισχύς του κανονισμού θα αρχίσει με την έγκρισή του από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής.

Θα ασχοληθούμε ξανά με το θέμα του Κανονισμού, όταν και επίσημα κυκλοφορήσει από το Δήμο.


Παράνομες οι κεραίες, επικίνδυνα και τα κινητά


Η δημοτική σύμβουλος Τζούλια Γερακιού υπόμνησε στο Δήμαρχο την ημερίδα που είχε υποσχεθεί ότι θα πραγματοποιήσει όσον αφορά τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Είναι ένα θέμα αρκετά σημαντικό, αφορά τη δημόσια υγεία και καλό θα ήταν να κάναμε μία ημερίδα, να ακούσουμε και τις γνώμες των ειδικών. Εχουμε παράνομες κεραίες και μπορώ να σας εξηγήσω αν θέλετε, τόλμησε να πει η δημοτική σύμβουλος και εισέπραξε την απαξία σε όλο της το μεγαλείο.


– Τι να μας εξηγήσετε. Επιστημοσύνη δεν έχετε, της απάντησε ο δήμαρχος μη αφήνοντάς την να μιλήσει.

Εξήγησε δε ότι για να κάνει την ημερίδα πρέπει να κλείσει ημέρα με τους δύο καθηγητές που εκφράζουν διαφορετικές απόψεις, για να ακουστούν και οι δύο πλευρές, αλλά φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο αφού ένα χρόνο τώρα δεν έγινε…


Η κομπορρημοσύνη έχει χτυπήσει κόκκινο στο δήμαρχο, ειρωνεύεται, προσβάλει, μειώνει με ύφος οκτακοσίων καρδιναλίων.

Γι’ αυτό δεν πατάει Βουλιώτης εκεί, που κάποτε πλημμύριζε. Γιατί αγανακτεί και αναγουλιάζει!


Στο επόμενο η συνέχεια, γιατί έχουν πολύ ενδιαφέρον και τα παρακάτω.

 

Τας ευχαριστίας μας...


Τις ευχαριστίες του εξέφρασε ο δήμαρχος στους Αντιδημάρχους, στους εργαζόμενους και σε όσους ασχολήθηκαν για να καθαρίσουν και να προσφέρουν υπηρεσίες, τις ημέρες που χιόνισε στη Βούλα. Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετώπισαν οι κάτοικοι του Πανοράματος μιας και οι δρόμοι είναι όλοι με μεγάλες κλίσεις και είχαν γίνει παγοδρόμια…

Το αυτό επιχείρησε και η δημοτική Σύμβουλος Νανά Καραγιάν,   επισημαίνοντας παράλληλα ότι υπάρχει μία εθελοντική ομάδα, που είναι ξεχασμένη, ενώ θα μπορούσε να είχε κινητοποιηθεί από τους υπεύθυνους, αφού γι’ αυτό άλλωστε έχει δημιουργηθεί. Για να εισπράξει από το δήμαρχο σε ειρωνικό στυλ «είναι μιζέριες αυτά που λέει», κι εγώ θα δώσω άλλη μια φορά συγχαρητήρια στον κ. Σωτηρόπουλο.


Σ.Σ.: Εκείνο που δεν καταλάβαμε είναι γιατί του ξαναδίνει συγχαρητήρια. Γιατί δεν ειδοποίησε την εθελοντική ομάδα ή γιατί τη διατηρεί στο «ψυγείο»;

Πάντως ο Σωτηρόπουλος την πρόταση της Καραγιάν την εισέπραξε θετικά και απάντησε ότι χαίρεται για τη σημείωση και από 1ης Μαϊου θα κληθούν οι εθελοντές.

 


Ούτε σε 3 χρόνια δεν θ’ ανοίξει η Β’ πλαζ

 

Ακούγονται διάφορα για τη Β’ πλαζ ότι γίνονται μυστικές συνεννοήσεις να δοθεί η λειτουργία στην πλαζ, με αποτέλεσμα κάποιο κέντρο να λειτουργήσει εκεί και να έχει ανταποδοτικό ο Δήμος Βούλας.

Πέτρος Θανόπουλος


Σας διαβεβαιώνω ότι ούτε μυστικές συναντήσεις γίνονται ούτε πρόκειται να λειτουργήσει νυκτερινό Κέντρο. Αν λειτουργήσει νυκτερινό κέντρο εγώ δεν θα είμαι εδώ.

Ανδρέας Κάσδαγλης, πρόεδρος


Ούτε σε 3 χρόνια δεν θ’ ανοίξει η Β’ πλαζ

Δήμαρχος Γ. Μάντεσης

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 110 guests και κανένα μέλος