• Περί πολυτέκνων
  • Εγκαταλειμένα αυτοκίνητα:
τους έβαλε γυαλιά ο Καλτσής
  • Και άλλα αρχαία στη Βούλα
  • Η Β’ πλαζ θα παραμείνει ...σκουπιδότοπος

 

Ενδιαφέροντα από το Δημοτικό Συμβούλιο Βούλας


Περί πολυτέκνων


Η Ηλέκτρα Τσιριγώτη αναφέρθηκε σε επιστολή που έχει στείλει πολύτεκνος δημότης (από το Νοέμβριο), στο Δήμο όπου ζητάει να απαλλαγούν οι πολύτεκνοι από τα δημοτικά τέλη, χωρίς να πάρει ποτέ απάντηση.

Η Ηλ Τσιριγώτη επισημαίνει στο σώμα ότι ούτε ο δημότης έχει πάρει απάντηση, ούτε έχει έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και ρωτάει τον πρόεδρο αν προτίθεται να το φέρει.


Απαντά ο Δήμαρχος που έχει άλλη άποψη.

«Μη λέτε ότι δεν απαντάμε. Γιατί αν του απαντήσουμε αυτή τη στιγμή θα του πούμε: “Πρέπει να περιμένετε”. Δεν του απάντησα, γιατί δεν είχα τι να του απαντήσω!»

Και συνέχισε ο Δήμαρχος ότι το θέμα θέλει ψάξιμο…

“Αν βάλουμε όλες τις πολύτεκνες οικογένειες ξέρετε πόσο θα μειωθούν τα τέλη”;


Με 4 γάμους και θέλει απαλλαγή!

«Υπάρχει ένας επιχειρηματίας εδώ, - και μη με αναγκάσετε να πω το όνομά του – που έχει κάνει 4 γάμους και έχει 7 παιδιά. Αυτός θεωρείται πολύτεκνος όμως! Αυτά δεν πρέπει να ψαχτούνε;»


Σ.Σ.: Αυτό θα πει τετράγωνη λογική. Δεν φτάνει που έχει κάνει 4 γάμους και έχει 7 παιδιά θα τον απαλλάξουμε και από τα τέλη;;


Εγκαταλειμένα αυτοκίνητα τους έβαλε γυαλιά ο Καλτσής


Εγκαταλειμένο αυτοκίνητο παρατημένο στην οδό Ανδρούτσου, πάρα πολύ καιρό κατήγγειλε η Η. Τσιριγώτη, διαβάζοντας επιστολή κατοίκου της περιοχής ζητώντας την απομάκρυνσή του.

Την αδυναμία του Δήμου στην απόσυρση οχημάτων με αριθμό κυκλοφορίας, έδωσε ο δημ. Σύμβουλος Στρ. Καλτσής, μιλώντας τους για Αστυνομική Διάταξη «περί ευκοσμίας και ευταξίας».

Μπορεί να κάνει ο Δήμος ένα έγγραφο στον Δημόσιο Κατήγορο (Δ.Κ.) και από εκεί αναλαμβάνει ο Δ.Κ. Μπορεί να την εφαρμόσει οποιοσδήποτε πολίτης.


Το κράτος κοιμάται...

«Εχω κάνει έγγραφο για 18 αυτοκίνητα. Εχει περάσει ένας χρόνος και δύο μήνες, και ακόμη το Υπ. Μεταφορών δεν έχει απαντήσει! Κοιμάται το Κράτος κύριε Καλτσή», απάντησε ο Γρ. Κωνσταντέλλος.

 

Και άλλα αρχαία στη Βούλα


arxaia-019.jpgΓια τα αρχαία ευρήματα στη λεωφ. Βάρης επανήλθε η Ν. Καραγιάν στο τελευταίο συμβούλιο, που όπως είχαμε σημειώσει στο προηγούμενο φύλλο μας θα είχαμε συνέχεια. Τόνισε λοιπόν η Ν. Καραγιάν ότι «είχαμε πάρει μια ομόφωνη απόφαση να ζητήσουμε από το Υπ. Πολιτισμού την απαλλοτρίωση του ακινήτου και να παραμείνει αρχαιολογικός χώρος». Παράλληλα έχουν βρεθεί και σε άλλα σημεία της Βούλας που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν.

Η δημοτική σύμβουλος Μαριάννα Μαυραγάνη αναφέρθηκε στα ευρήματα της οδού Μάρνη και Ποσειδώνος σε απαλλοτριωμένο χώρο, όπου βρέθηκε αρχαίος ναός του 5ου π.Χ. αιώνα, ενώ πάνω του υπάρχει βυζαντινός ναός.

Στην οδό Αυλώνος βρέθηκε και νεκροταφείο του 5ου αιώνα με 26 τάφους ασύλητους. Τα κτερίσματα συνελέγησαν και βρίσκονται στην αρχαιολογική εφορία του Πειραιά.

Αξίζει να εισηγηθούμε - κατέληξε - η Μ. Μαυραγάνη, ένα Μουσείο στη Βούλα, ή σε συνεργασία με άλλους Δήμους γιατί και η Βάρη έχει αξιόλογα ευρήματα.

Το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) είναι αρμόδιο κυρία Καραγιαν για να αποφασίσει, δεν μπορούμε εμείς. (Δήμαρχος)


Σ.Σ.: Τα ευρήματα στη Λεωφ. Βάρης περιμένουν το ΚΑΣ να αποφασίσει αλλά θα αργήσει μάλλον λόγω Ζαχοπουλιάδας… Πάντως τα 2.5 στρέμ. θα είναι επισκέψιμα και στο υπόλοιπο θα ανεγερθούν κατοικίας, αφού ο Σκλαβενίτης το πούλησε και πλέον έχει νέο ιδιοκτήτη.

 

Η Β’ πλαζ θα παραμείνει ...σκουπιδότοπος


Ούτε φέτος θα λειτουργήσει η Β’ πλαζ, όπως ελέχθη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Βούλας, από το Δήμαρχο. Τη συζήτηση ξεκίνησε ο Πέτρος Θανόπουλος, όταν αναφέρθηκε στην τύχη της, αλλά και στα προεκλογικά λόγια του δημάρχου για κλειστό κολυμβητήριο και άλλα τέτοια.

b\'-plaz.-075.jpg
Τη Β’ πλαζ έχει ο Ομιλος Δασκαλαντωνάκη

Ο Δήμαρχος εξήγησε στο σώμα ότι έχουν γίνει ορισμένες ενέργειες προσπαθώντας τα Τουριστικά Ακίνητα να καταγγείλουν τη σύμβαση, αλλά τους πρόλαβε ο Ομιλος Δασκαλαντωνάκη προσφεύγοντας στα ευρωπαϊκά δικαστήρια!

Δέχθηκαν a priori τους όρους του μνημονίου. Δεν υπάρχει περίπτωση να ζητήσουν άδεια ανάπλασης χώρου, όσο υπάρχουν οι αυθαιρεσίες που έχει κάνει ο μισθωτής.

Εχουμε προσφύγει - συνέχισε ο δήμαρχος - μήπως καταφέρουμε και λύσουμε τη σύμβαση με το μισθωτή. Δεν μπορεί να γίνει τίποτα αν δεν υπάρξει Διοικητική λύση μέσα από τα Δικαστήρια.

Αν δεν υπάρξει συμβιβαστική λύση δεν πρόκειται η Β’ πλαζ να λειτουργήσει ούτε τα επόμενα 3 χρόνια.


Για το Κλειστό Κολυμβητήριο ρώτησε ο Π. Θανόπουλος και πήρε την απάντηση από το δήμαρχο, ότι το προβλέπει δίπλα στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο αλλά δεν πρόκειται να εισηγηθεί την κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου με έξοδα του Δήμου, διότι όπου υπάρχουν δημοτικά κολυμβητήρια είναι προβληματικά.


Απάντηση πήρε από τον Γιάννη Σκουμπούρη ότι το Κολυμβητήριο είναι μία υποδομή με δημόσιο χαρακτήρα και πρέπει να το δει κανείς με αυτή την προοπτική, και αν χρειάζεται να το προσυπολογίσει το επιπλέον κόστος σαν μία κοινωνική προσφορά, σε μια κοινωνία ευρύτερη.


«Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να κάνω ένα κλειστό κολυμβητήριο, που θα είναι προβληματικό ή θα βάλει μέσα το Δήμο. Αν είμαι εγώ Δήμαρχος γιατί δεν ξέρω πως πως τι» ….


Σ.Σ.: Πολύ το μπέρδεψε, γλωσσοδέτη έπαθε και τελικά δεν καταλάβαμε. Θα είναι πάλι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ή δεν θα είναι;

 


Αφήστε σχόλιο...

Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 123 guests και κανένα μέλος