Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 21 Ιουνίου στα γραφεία της ΕΤΑ, μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Καλυβίων συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της ETA...

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 21 Ιουνίου στα γραφεία της ΕΤΑ, μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Καλυβίων συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της ETA.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε από πλευράς ΕΤΑ το Διοικητικό της Συμβούλιο και από πλευράς Δήμου Καλυβίων, ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου, ο Αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Αθανασόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ευάγγελος Ζεκάκος, καθώς και οι βουλευτές της περιοχής Βλάχος Γεώργιος και Μπούρας Αθανάσιος (από τη Νέα Δημοκρατία), Χριστοφιλοπούλου Εύη (από το ΠΑΣΟΚ) και Λεβέντης Αθανάσιος (από το Συνασπισμό). Παρών στη συνάντηση ήταν και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Καλυβίων Ρουπακιώτης.

Ο Δήμαρχος Καλυβίων εξέθεσε για ακόμα μια φορά το πρόβλημα και πρόβαλε την πάγια θέση του Δήμου για ελεύθερες ακτές, ενώ δήλωσε ότι δε θα επιτρέψει σε κανέναν να περιφράξει και να χτίσει τις ακτές του δήμου και κάλεσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΑ να λύσει τη σκανδαλώδη σύμβαση με τον όμιλο Μαντωνανάκη, με την οποία το 2003 δόθηκαν στο συγκεκριμένο ιδιώτη 85 στρέμματα παραλίας του δήμου έναντι του εξευτελιστικού ποσού των 15.000 ευρώ ετησίως.

Παράλληλα, ο Π. Φιλίππου εξέφρασε τις θέσεις σύσσωμης της Αυτοδιοίκησης της Αττικής για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες, αίτημα για το οποίο δίνουν από κοινού αγώνα η Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τις Νομαρχίες Αθηνών – Πειραιώς και Ανατολικής Αττικής. Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησαν και οι βουλευτές που παραβρέθηκαν στη συνάντηση. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι οι βουλευτές που συμμετείχαν στη συνάντηση προέρχονταν από όλα τα κόμματα της Βουλής και εξέφραζαν τη κοινή βούληση όλων των πολιτών της Αττικής για ελεύθερες παραλίες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΑ μετά την ενημέρωση που έλαβε, δεσμεύθηκε να δώσει λύση στο θέμα το ταχύτερο δυνατόν, κάτι για το οποίο είχε δεσμευθεί και η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη – Πετραλιά σε συνάντηση που είχε πρόσφατα με το Δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου και Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Καλυβίων.

 

Aμεση καταγραφή αυθαιρέτων στις παραλίες

Tην άμεση καταγραφή όλων των αυθαιρέτων που υπάρχουν στις παραλίες και τους αιγιαλούς ζητάει με επιστολή του από όλους τους παραλιακούς Δήμους της Aττικής, ο πρόεδρος της TEΔKNA Δημήτρης Kαλογερόπουλος, δήμαρχος Aιγάλεω.

Oπως αναφέρει στην επιστολή του ο Δ. Kαλογερόπουλος προχωρεί στην καταγραφή όλων των αυθαιρέτων, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Eισαγγελέα του Aρείου Πάγου κ. Σανιδά προκειμένου να προβεί στις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες σε συνεργασία με το TEE και το Δικηγορικό Σύλλογο της Aθήνας.

O πρόεδρος της TEΔKNA επισημαίνει ότι κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων. Πρέπει να δοθεί επιτέλους άμεσα τέλος στην πολυετή συνεχιζόμενη αυθαιρεσία.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 115 guests και κανένα μέλος