Τεράστιο πλήγμα στην υγεία των κατοίκων της μισής Αττικής!!!

Πληροφορίες λένε ότι το Ασκληπιείο Βούλας καταργεί τις καθημερινές εφημερίες και σε ορθοπεδικά περιστατικά, που δεν είχαν πάψει ποτέ να λειτουργούν. Αλλά και σε όποιο πρόβλημα υγείας προκύπτει στον κάτοικο της περιοχής, η πρώτη του σκέψη είναι να πάει στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο.

Δεν είναι δυνατόν να καταργούμε τα νοσοκομεία για κάθε άλλη ασθένεια πλην την covid-19.

H εντολή ήρθε άνωθεν, όπως μαθαίνουμε από έγκυρες πηγές και ότι θα έχει μικρή διάρκεια, έως ότου "κάτσει" το κύμα του covid-19 που βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση.

Παρ' όλα αυτά, όπως μας ενημέρωσαν έγκυρα, τις πρωινές ώρες θα λειτουργούν τα ορθοπεδικά. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, δεν έχει εκδόσει καμία ανακοίνωση και εξ όσων μάθαμε θα συνεδριάσουν εκτάκτως για το θέμα, εντός των ημερών.

 

Σώφρονες, κλεινετε την πορτα του Ασκληπιειου στον αρρωστο?

O Διευθυντής του Νεφρολογικού τμήματος Χάρης Ζαχαρόγιαννης, σε ανάρτησή του στο f γράφει:

Το Ασκληπιειο της Bουλας ειναι ενα Δημοσιο Νοσοκομειο που εδω και 100 χρονια εχει τις πορτες του ανοιχτες στον αρρωστο 24 ωρες το 24ωρο. Στον καθενα που θα σπασει το χερι του, το ποδι του ή αλλο τι, στον πολυτραματια απο το τροχαιο στην παραλιακη ή τη Βουλιαγμενη, στον πνιγμο τα καλοκαιρια, στο εμφραγμα κλπ. Οι σημερνοι ΣΩΦΡΟΝΕΣ επιχειρουν να κλεισουν την πορτα του Ασκληπιειου και να εφημερεύει μονο καθε 4η μερα. Ποιος θα περιθαλψει τον πολυτραματια, το καταγμα, τον πνιγμο, τις αλλες 3 ημερες? Σωφρονες ή μαλλον ΑΡΙΣΤΟΙ, ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;

 

Αλλά και ο Μιχάλης Γιαννακός (πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ) στηλιτεύει την απόφαση να καταργηθεί η καθημερινή εφημερία του Ασκληπιείου Βούλας για ορθοπεδικά περιστατικά. «Εξυπηρετεί ατυχήματα των κατοίκων της περιοχής που βρίσκονται 20 χιλιόμετρα μακριά από άλλα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Λένε για εξοικονόμηση προσωπικού και χώρων λόγω κοροναϊού»!

 

Να συνεχιστούν και να επεκταθούν οι εφημερίες του Ασκληπιείου

Ο Δήμος ΒΒΒ σε σχετικό δελτίο Τύπου γράφει μεταξύ άλλων:

«Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της με την απόφαση αυτή και παράλληλα, την αγωνία της για το γεγονός πως πλέον το 20% των κατοίκων του λεκανοπεδίου είναι υποχρεωμένοι τις μέρες που δεν εφημερεύει το Ασκληπιείο, να μετακινηθούν από 20 έως ακόμα και 80 χιλιόμετρα προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε νοσοκομειακή περίθαλψη.

Για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ζητάει από τις αρμόδιες αρχές, την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα, προκειμένου όχι μόνο να διατηρηθούν οι εφημερίες των ορθοπεδικών κλινικών σε καθημερινή βάση, αλλά να επεκταθούν και στις υπόλοιπες ειδικότητες. Αν αυτό για τεχνικούς λόγους δεν είναι εφικτό σε βάση δωδεκάμηνου, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό να πραγματοποιηθεί τουλάχιστον κατά τους θερινούς μήνες (Μάιου – Οκτώβριο) όπου ο πραγματικός πληθυσμός της περιοχής σχεδόν διπλασιάζεται λόγω υψηλής επισκεψιμότητας».

 

Σημείωση συντάκτη: Καλή η πρόταση του δημάρχου για τις εφημερίες να «επεκταθούν και στις υπόλοιπες ειδικότητες», αλλά αυτό θα έπρεπε να «χτίζεται» εδώ και χρόνια, κάτι που όχι μόνο δεν έχει πράξει, αλλά ζητάει να το κατατμήσει παίρνοντας τμήμα γης, αντί να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί να περάσει στο ελληνικό δημόσιο όλη η έκταση.

Αλλά και όταν φωνάζαμε όλοι οι Σύλλογοι της περιοχής, να δημιουργηθεί στο Ασκληπιείο «Σταθμός Πρώτων Βοηθειών», γιατί το νοσοκομείο καλύπτει το μισό λεκανοπέδιο Αττικής και ιδιαίτερα για τους κατοίκους της περιοχής είναι το μόνο που βρίσκεται κοντά, δεν μπήκε μπροστά.

Αλλά και όταν ζητούσε από το νοοκομείο να καταβάλει περίπου 300 χιλιάδες ευρώ τέλη, ο τότε Πρόεδρος του νοσοκομείου, Ηρακλής Καραγεώργος, του επεσήμανε ότι θα αναγκαστεί να διακόψει την καθημερινή εφημερία, για όλα τα περιστατικά, που με δική του πρωτοβουλία έχει δημιουργήσει, αν στερηθούν αυτά τα χρήματα, δεν υποχώρησε ο δήμαρχος.

Να τα λέμε αυτά. Χαιρόμαστε όμως που άλλαξε γνώμη.

Αννα Μπουζιάνη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 277 guests και κανένα μέλος