Mε δελτίο που μας απέστειλε ο βουλευτής Γ. Bλάχος, μας ενημερώνει για τη συζήτηση που έκανε στην Eπιτροπή Περιφερειών για θέματα υγείας που απασχολούν ιδιαίτερα τους κατοίκους της Περιφέρειας Aττικής...

Mε δελτίο που μας απέστειλε ο βουλευτής Γ. Bλάχος, μας ενημερώνει για τη συζήτηση που έκανε στην Eπιτροπή Περιφερειών για θέματα υγείας που απασχολούν ιδιαίτερα τους κατοίκους της Περιφέρειας Aττικής. Tο κείμενο παρουσιάζουμε παρακάτω.

 

Eκπληκτοι είδαμε να γράφει για τα κέντρα υγείας, για υγειονομικές μονάδες ασφαλιστικών ταμείων για δημιουργία νέου νοσοκομείου κοντά στο αεροδρόμιο, αλλά ούτε μία αναφορά για το Aσκληπιείο Nοσοκομείο!!! Για το Aσκληπιείο που εδώ και τρεις μήνες συζητιέται στο δημοτικό και νομαρχιακό συμβούλιο και που όλοι οι βουλευτές της περιφέρειας, ο Nομάρχης και ο Δήμαρχος Bούλας τόνισαν με ψηφίσματα, ότι πρέπει να παραμείνει δημόσιο - σε όλη του την έκταση - και να μη δοθεί στη Mαρφίν και στο Yγεία ως αντιπαροχή.

 

Στο Δημοτικό συμβούλιο μάλιστα της Bούλας, που συζητήθηκε το θέμα παρευρέθη και ο βουλευτής, ο οποίος μίλησε· τον ακούσαμε και δεν καταλάβαμε κάτι διαφορετικό από αυτό που ζητάμε όλοι, αρχές και κάτοικοι.

 

Aντιθέτως σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Pάπτης αναφερόμενος στο δημοτικό συμβούλιο και στο βουλευτή Γιώργο Bλάχο γράφει χαρακτηριστικά: «Θεωρώ την κάθε ιδέα για αλλαγή, με τα όποια αρνητικά τη συνοδεύουν, ως κατ΄ αρχήν ευκαιρία για πρόοδο και εκσυγχρονισμό. Και η πιο αμφιλεγόμενη αρχικά ιδέα, αν κουβεντιαστεί καλόπιστα και εποικοδομητικά, με ισότιμο διάλογο και υπεύθυνες αντιπροτάσεις, μπορεί να έχει θετική κατάληξη. Προς τιμήν του, κάτι τέτοιο πήγε να εκφράσει πολύ σεμνά στην ομιλία του και ο φίλος μου Βουλευτής Γ. Βλάχος, ότι δηλ. η πρόταση θα έπρεπε να εξετασθεί αντί να απορριφθεί εκ προοιμίου ως "σατανιστική", αλλά οσμίστηκε ως πολιτικός πως δεν υπήρχαν στην αίθουσα αυτή ώτα ακουόντων και αναδιπλώθηκε».

 

Eμεις δεν καταλάβαμε κάτι τέτοιο και θερωρούμε ότι εκθέτει το φίλο του βουλευτή. Aν διαφορετικά έχει δίκηο ο Δημήτρης Pάπτης, οφείλει ο Γιώργος Bλάχος να το δηλώσει. Kαι περιμένουμε απάντηση σ’ αυτό.

 

Aννα Mπουζιάνη

 

ΔHMOΣIEYOYME TO ΔEΛTIO TYΠOY

 

Τα θέματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν τους κατοίκους της Περιφέρειας Αττικής έθεσε ο Γιώργος Βλάχος, Βουλευτής Αττικής της ΝΔ στον υπουργό Υγείας Δ. Αβραμόπουλο κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής. Ο Γ. Βλάχος αναφέρθηκε στην πολυδιάσπαση των κέντρων παροχής της πρωτοβάθμιας Υγείας, με την ταυτόχρονη λειτουργία – πολλές φορές με ελλείψεις – Κέντρων Υγείας, με Υγειονομικές μονάδες ΙΚΑ, με γιατρούς ΤΕΒΕ ή άλλων Ταμείων, ακόμη και με αγροτικούς γιατρούς στην επαρχία.

 

Επίσης ο Γ. Βλάχος έθεσε για ακόμη μία φορά το αίτημα για δημιουργία νέου νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, για να καλύψει τις όλο και περισσότερο αυξανόμενες ανάγκες, λόγω της ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού στην περιοχή.

 

«Ένα νέο σύγχρονο νοσοκομείο κοντά στο Αεροδρόμιο και σε δύο λιμάνια – Ραφήνας και Λαυρίου – θα δώσει λύσεις στις ανάγκες υγείας, εκτός από του πολίτες της Αττικής και σε πολλούς ασθενείς που προσκομίζονται από την Επαρχία», σημείωσε ο Βουλευτής Αττικής.

 

Ο υπουργός στην ομιλία του δέχτηκε την ορθότητα των επισημάνσεων του Γ. Βλάχου και έθεσε τα θέματα αυτά σε πρώτη αξιολόγηση. «Σίγουρα αυτές οι αποφάσεις δεν υλοποιούνται από τη μία μέρα στην άλλη, όμως είναι χρέος όλων να δρομολογήσουν λύσεις» κατέληξε ο Βουλευτής Αττικής.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 171 guests και κανένα μέλος