Ξεκίνησε όπως γράψαμε και σε προηγούμενο φύλλο μας, πρόγραμμα Aνακύκλωσης στο Δήμο Bούλας. Hδη μοιράζονται σπίτι - σπίτι ειδικές τσάντες, όπου μπορεί ο κάθε πολίτης να τοποθετήσει μέσα αντικείμενα από μέταλλο, χαρτί, γυαλί και πλαστικό και να το μεταφέρει στους κάδους ανακύκλωσης που είναι τοποθετημένοι σε διάφορα σημεία της πόλης...

Συμμετέχουμε στην Ανακύκλωση, Προστατεύουμε το Περιβάλλον, Κάνουμε την Ζωή μας καλύτερη

 

Ξεκίνησε όπως γράψαμε και σε προηγούμενο φύλλο μας, πρόγραμμα Aνακύκλωσης στο Δήμο Bούλας. Hδη μοιράζονται σπίτι - σπίτι ειδικές τσάντες, όπου μπορεί ο κάθε πολίτης να τοποθετήσει μέσα αντικείμενα από μέταλλο, χαρτί, γυαλί και πλαστικό και να το μεταφέρει στους κάδους ανακύκλωσης που είναι τοποθετημένοι σε διάφορα σημεία της πόλης.

 

Aπό τον Aντιδήμαρχο περιβάλλοντος Παν. Σωτηρόπουλο λάβαμε δελτίο τύπου, όπου δίνει απαντήσεις σε ορισμένες βασικές ερωτήσεις. Διαβάστε.

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

 

Πώς λειτουργεί η ανακύκλωση στον Δήμο μας;

 

Συγκεντρώνουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, σίδερο, πλαστικά) στις ειδικές μπλε τσάντες πολλαπλών χρήσεων που έχουν μοιραστεί στα σπίτια. Μετά, Αδειάζουμε την τσάντα σε έναν από τους ειδικούς μπλε κάδους ανακύκλωσης.

 

Υπάρχει κάδος ανακύκλωσης κοντά στο σπίτι μου;

 
 

Στην Βούλα, θα τοποθετηθούν σε πρώτη φάση 255 κάδοι ανακύκλωσης. Σίγουρα ένας θα είναι κοντά στο δικό σου σπίτι.

 

Τι γίνονται τα ανακυκλώσιμα υλικά στην συνέχεια;

Ένα ειδικό νέο απορριμματοφόρο που εφοδιασθήκαμε θα απασχολείται ΜΟΝΟ με την περισυλλογή των ανακυκλώσιμων, και θα τα μεταφέρει στο περιφερειακό κέντρο Διαλογής, εκεί τα ανακυκλώσιμα θα διαχωρίζονται ανά είδος και θα μεταφέρονται στα εργοστάσια για επεξεργασία.

 

Έχω ακούσει ότι η ανακύκλωση είναι ταλαιπωρία, να μαζεύω σε χωριστές σακούλες το χαρτί, το γυαλί, τα κουτάκια.

 
 

Με το σύστημα που εφαρμόζουμε η διαλογή των ανακυκλώσιμων δεν γίνεται από τον Πολίτη, αλλά στο περιφερειακό κέντρο διαλογής. Απλά μαζεύουμε όλα τα ανακυκλώσιμα στην ειδική τσάντα, αντί να τα βάζουμε μαζί με τα άλλα απορρίμματα.

 

Σας ευχαριστούμε εκ προοιμίου για την συνεργασία σας, που την θεωρούμε δεδομένη, για το καλό όλων μας.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 267 guests και κανένα μέλος