Ανακατασκευή της πλατείας στη Βουλιαγμένη

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πορεία της κεντρικής πλατείας Βουλιαγμένης, που έχει περιμαντρωθεί και δουλεύουν συνεργεία για την ανακατασκευή της.

Ανατρέχοντας στην ΕΒΔΟΜΗ, 26.1.18 διαβάζουμε:

«Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, εκπροσωπώντας το Δήμο, με τον Στυλιανό Κουτσιβίτη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ».

Το θέμα είχε συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου 3Β, τη Δευτέρα 15/1/18.

Mέσω του συμφώνου η εταιρεία δεσμεύεται να υλοποιήσει εντός δώδεκα μηνών από την υπογραφή του, τεχνικό έργο ή έργα ή προμήθεια τελικού ύψους 650.000,00 €. Το έργο θα το υποδείξει ο Δήμος και θα έχει στόχο την αναβάθμιση της περιοχής.

https://www.ebdomi.com/eidiseis-nea/13699-dimos-3b-shmantiko-ergo-mas-dinei-o-asteras.html

 

Διγλωσσία για το κόστος

Στη συγκέντρωση της 7 Νοεμβρίου 2017, στο «Aqua Marina» ο δήμαρχος προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις στους κατοίκους που αντιδρούσαν στο σχέδιο και γι’ αυτό οργάνωσαν και την εκδήλωση:

«το κόστος της συγκεκριμένης παρέμβασης είναι περίπου 1.100.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα προέλθουν από έργα που θα επενδύσει στην περιοχή ο Αστέρας της Βουλιαγμένης. Δεν θα χρειαστούν δημοπρατικές διαδικασίες, γιατί το έργο θα αναλάβει και θα πληρώσει ο Αστέρας», είπε ο δήμαρχος.

https://www.ebdomi.com/eidiseis-nea/15344-ksekinaei-i-anaplasi-tis-plateias-nymfwn-sth-vouliagmeni.html

Στη δημοτική συνεδρίαση 7/5/18 διαβάζουμε από την εισήγηση του δημάρχου: Το κόστος της συγκεκριμένης παρέμβασης είναι περίπου 1.100.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα προέλθουν από έργα που θα επενδύσει στην περιοχή ο Αστέρας της Βουλιαγμένης. Δεν θα χρειαστούν δημοπρατικές διαδικασίες, γιατί το έργο θα αναλάβει και θα πληρώσει ο Αστέρας. Θα κατασκευαστεί ως ιδιωτικό έργο και αν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα ξεκινήσει το έργο μέσα στο Νοέμβριο μήνα.

«Δεν νομίζω ότι σήμερα περιποιεί τιμή η εικόνα μιας γηραιάς πλατείας, που ό,τι και να τις κάνεις δεν θα μπορέσεις να την κάνεις νέα...», κατέληξε ο δήμαρχος. (ΕΒΔΟΜΗ 13.5.18)

https://www.ebdomi.com/eidiseis-nea/13876-nea-meleth-anaplasis-sthn-plateia-nymfvn-boyliagmeniw.html

Από τα παραπάνω δεν αντιλαμβάνεται κανείς ποιο τελικά είναι το αντίτιμο που θα πληρώσουν οι αγοραστές του Αστέρα για την πλατεία; 650.000 ή 1.100.100 ευρώ; Επίσης η δέσμευση ήταν ότι το έργο θα το κάνει ο Αστέρας, ιδιωτικά, χωρις δημοπρασία.

Γιατί άλλαξε η ταμπέλα;

plateia nimfon prinΗ ταμπέλα που έχουν αναρτήσει στην περίφραξη γράφει 1.100.000 ευρώ. Eχει αναλάβει το έργο η εταιρείαarioμε κατασκευαστή τον Δημήτριο Α. Πρωτονοτάριο, ο οποίος αναλαμβάνει και τα έργα του Δήμου, σχεδόν στο σύνολό τους, και ήταν υποψήφιος στο συνδυασμό του δημάρχου το 2014.

Την πρώτη εργάσιμη ημέρα του νέου έτους 4.01.21, -περιέργως- επικάλυψαν την ταμπέλα, αφαιρώντας μόνο το όνομα του κατασκευαστή Δ. Πρωτονοτάριου, αλλά η εταιρεία παραμένει η ίδια!

Εύλογα τα ερωτηματικά των κατοίκων. Γιατί αφαίρεσαν το όνομα του κατασκευαστή, άρον - άρον; Ποιό τελικά είναι το κόστος; Γιατί δεν πέρασε η δωρεά στο Δήμο, από τον Αστέρα, για διαφανείς λόγους;

 

 

Άννα Μπουζιάνη

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 311 guests και κανένα μέλος