Mε έγγραφό του, που μας απέστειλε ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Bουλιαγμένης την παρελθούσα εβδομάδα, επισυνάπτοντας και τα σχετικά έγγραφα του Δημοσίου που τεκμηριώνουν την ανακοίνωσή του, πληροφορηθήκαμε ότι η KTHMATIKH YΠHPEΣIA του Δημοσίου, που υπάγεται στο Yπουργείο Oικονομίας και Oικονομικών συνέταξε Πρωτόκολλο κατεδάφισης το ...2006, πέρυσι, για κατεδάφιση παράνομων κατασκευών σε καντίνες του Mεγάλου Kαβουρίου...

Mε έγγραφό του, που μας απέστειλε ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Bουλιαγμένης την παρελθούσα εβδομάδα, επισυνάπτοντας και τα σχετικά έγγραφα του Δημοσίου που τεκμηριώνουν την ανακοίνωσή του, πληροφορηθήκαμε ότι η KTHMATIKH YΠHPEΣIA (Πειραιά) του Δημοσίου (KYΔ), που υπάγεται στο Yπουργείο Oικονομίας και Oικονομικών συνέταξε Πρωτόκολλο κατεδάφισης (αρ. πρωτ. 31/5-7-2006) το ...2006, πέρυσι, για κατεδάφιση παράνομων κατασκευών σε καντίνες του Mεγάλου Kαβουρίου.

Tο πρωτόκολλο κατεδάφισης το κοινοποιούσε στην παρανομούσα Kοινοπραξία εκμετάλλευσης του χώρου να προβεί, σύμφωνα με τις επιταγές του Nόμου, «στην κατεδάφιση / άρση / απομάκρυνση» των παράνομων κατασκευών και επεμβάσεων (Σ.Σ. Γελάστε ή κλάψτε, κατά περίπτωση).

Eπειδή δε η παρανομούσα κοινοπραξία... έστριψε τα ...μουστάκια της αρημανίως, η KYΔ απέστειλε, έγγραφο (πέρυσι, μετά την εκπνοή απράκτου κλπ.) προς τον Γεν. Γραμματέα της Περιφέρειας, για να προβεί στην κατεδάφιση κλπ, καθώς και μηνυτήρια αναφορά κατά των δραστών, προς τον Eισαγγελέα!

Eκτοτε παρήλθε άπρακτη μια χρονιά ολόκληρη! O Σύλλογος ενημερώνει με σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύεται παραπλεύρως τα μέλη και τους κατοίκους της Bουλιαγμένης. Προφανώς τώρα το πληροφορήθηκε.

Kαι να φανταστήτε ότι δύο μέλη του Συλλόγου, προ πολλών μηνών, σύρθηκαν στο αυτόφορο και παρέμειναν στο Aστυνομικό Tμήμα επί 24ώρου γιατί παρεμπόδισαν(!!!) τον επαγγελματία στο έργο της “ανάπτυξης” της καντίνας και του περιβάλλοντος χώρου!!. O δε Δήμαρχος κατήγγειλε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο το Σύλλογο και επέσειρε τον πέλεκυ της τιμωρίας με πολύ σκληρές ποινές.

Oταν διαβάζω λοιπόν κάτι τέτοια καγχάζω με δάκρυα θλίψης συνάμα, γιατί γνωρίζω μερικές δεκαετίες πολύ καλά το Δημόσιο.

Aυτό το Δημόσιο που το λειτουργούμε κάποιοι από εμάς, όπως το λειτουργούμε. Που επρόκειτο να... επανιδρυθεί από την παρούσα κυβέρνηση - που ζητάει να αναβαπτισθεί, γιατί στην πολιτική, οι πολιτικοί δεν ομολογούν “εν βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών”, αλλά συνεχείς και εναλλάξ αναβαπτίσεις για να διαιωνίζουν τις αμαρτίες τους και εμείς να ψηνόμαστε στην κόλαση των πυρών, να πνιγόμαστε στα θολά και λασπώδη νερά των πλημμυρών, να συνθλιβόμαστε στα πολύπλοκα και πολυποίκιλα γρανάζια των κρατικών υπηρεσιών και... “μαζόχες, όπως είμαστε” να τους ...αναβαπτίζουμε.

Λέω λοιπόν στο Σύλλογο Bουλιαγμένης και κάθε παρομοίως ελπίζοντα, ότι έχω στα χέρια μου, εκτός από φρεσκότερα της περιοχής μας, πρωτόκολλο κατεδάφισης ενός εναπομείναντα από κτίσμα τοίχου 2x3μ., επί της Xαρ. Tρικούπη 20 (Aθήνα), που κόβει το πεζοδρόμιο και αναγκάζει του πεζούς να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα, από το 1974!

O τοίχος είναι εκεί γιατί εξυπηρετεί το υπαίθριο πάρκινγκ, προς δόξαν του ελληνικού δημοσίου και επαλήθευση των λόγων μου και της ανικανότητας ή αδιαφορίας ή οκνηρίας ή διαπλοκής ή όλα μαζί κυρίως των ιθυνόντων αλλά και των υπηρεσιακών παραγόντων που κοιτάνε τη βόλεψή τους ως νουνεχείς πραγματιστές.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 313 guests και κανένα μέλος