Tο πρώτο μέρος της συνέντευξης με τον υποψήφιο Δήμαρχο Bουλιαγμένης, που είχαμε δημοσιεύσει στο προηγούμενο φύλλο μας δεν “τάραξε” μόνο “τα νερά” της θάλασσας και της λίμνης της Bουλιαγμένης, αλλά και τον ύπνο κάποιων. Aλλοι “έχασαν τον ύπνο τους” και άλλοι άρχισαν ν’ αφυπνίζονται. Oι περισσότεροι ενθουσιάστηκαν. H εφημερίδα δέχθηκε πολλά θετικά τηλεφωνήματα...
tziotis.jpg

Tο πρώτο μέρος της συνέντευξης με τον υποψήφιο Δήμαρχο Bουλιαγμένης, που είχαμε δημοσιεύσει στο προηγούμενο φύλλο μας δεν “τάραξε” μόνο “τα νερά” της θάλασσας και της λίμνης της Bουλιαγμένης, αλλά και τον ύπνο κάποιων. Aλλοι “έχασαν τον ύπνο τους” και άλλοι άρχισαν ν’ αφυπνίζονται. Oι περισσότεροι ενθουσιάστηκαν. H εφημερίδα δέχθηκε πολλά θετικά τηλεφωνήματα.

 

Συνεχίζουμε λοιπόν σήμερα με το δεύτερο μέρος

 

- Kύριε Tζιώτη, σας κατηγορούν ότι είστε καινούριος στη Bουλιαγμένη. Mπορεί κάποιος που δε γεννήθηκε στη Βουλιαγμένη να γίνει Δήμαρχος της πόλης;

 

Προσωπικά, θεωρώ τιμή μου το γεγονός ότι επέλεξα να ζήσω στη Βουλιαγμένη. Εγώ διάλεξα να είμαι Βουλιαγμενιώτης. Δεν είναι κάτι που απέκτησα με κληρονομικό δικαίωμα. Ήρθα στη Βουλιαγμένη για να μείνω. Με τους κατοίκους της πόλης μας μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, τους ίδιους προβληματισμούς, τις ίδιες ανάγκες.

 

- Μέχρι τώρα, δε δείχνετε να έχετε διάθεση να συγκρουστείτε κατά μέτωπο με τον σημερινό Δήμαρχο Βουλιαγμένης.

 

Εγώ δεν είμαι αντίπαλος, είμαι η συνέχεια του κύριου Κασιδόκωστα. Σέβομαι τη ιστορία του Δήμου και τον ίδιο το Δήμαρχο, που ήταν επί 20 χρόνια επιλογή των δημοτών. Οφείλω να τον σεβαστώ γιατί αυτή είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας. Τιμώντας την ιστορία μας δείχνουμε το επίπεδο του πολιτισμού μας.

 

Σε όλη την προεκλογική περίοδο, δε σκοπεύω να απευθυνθώ στα ταπεινά συγκρουσιακά ένστικτα. Θέλω να κεντρίσω την ευφυία των δημοτών. Πιστεύω ότι, σε αυτές τις εκλογές, οι Βουλιαγμενιώτες θα ψηφίσουν για το πρόγραμμα και τη συμπεριφορά που επιθυμούν από τη Δημοτική Αρχή.

 

-l Το εννοείτε με αυτό;

 

Κεντρικός άξονας των προτάσεών μας είναι η αγάπη και το ενδιαφέρον για τον άνθρωπο. Η αλλαγή στις δομές, τις αντιλήψεις και τις συμπεριφορές του Δήμου. Οι Βουλιαγμενιώτες έχουν ανάγκη να νιώσουν πιο ελεύθεροι και πιο σίγουροι. Να βάλουν τέλος στο φόβο και την απάθεια.

 

Η Βουλιαγμένη είναι μια πόλη που έχει ανάγκη από αξίες, από ανθρωπιά και φροντίδα. Οι Βουλιαγμενιώτες αξίζουν περισσότερο σεβασμό και μια καλύτερη συμπεριφορά. Η Βουλιαγμένη χρειάζεται αγάπη. Ένα νέο όραμα για το αύριο.

 

- Πώς θα κάνετε αυτή την ανάγκη που περιγράφετε, πραγματικότητα;

 

Πρώτο μας βήμα είναι να αλλάξουμε το κοινωνικό μοντέλο της πόλης. Όλα πρέπει να είναι για τους ανθρώπους. Η διοίκηση του Δήμου πρέπει να είναι συλλογική. Όλοι να συμμετέχουν στην προστασία και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας. Έχουμε ανάγκη τους ενεργούς πολίτες, τους ομίλους και τους συλλόγους για να τερματίσουμε άμεσα τα μικρά και μεγάλα θέματα που ταλανίζουν την πόλη μας. Θέλουμε να επιστρέψουμε το Δήμο στους κατοίκους του.

 

Ο Δήμαρχος πρέπει να είναι υπηρέτης των πολιτών. Να τους ακούει, να συμμερίζεται τις ανάγκες τους, να τους δίνει τον πρώτο ρόλο. Ο Δήμαρχος δεν είναι ο δημιουργός ή ο ανώτατος άρχοντας της πόλης και σίγουρα οι δημότες δεν του χρωστούν χάρη για το έργο της δημοτικής αρχής.

 

- Πότε θα έχετε έτοιμο το πρόγραμμά σας;

 

Το πρόγραμμά μας είναι ήδη έτοιμο. Έχουμε 4 μήνες μέχρι τις εκλογές. Μέχρι τότε, σας διαβεβαιώνω ότι θα έχουμε θέσει στην κρίση των Βουλιαγμενιωτών τα πραγματικά διλήμματα και τα οφέλη που θα προκύψουν από τις προτάσεις μας.

 

Είμαι σίγουρος ότι η επόμενη μέρα των εκλογών θα προσδιοριστεί από το δικό μας πρόγραμμα. Η Βουλιαγμένη αλλάζει εποχή.

 

- Ακούστηκε ότι ζητάτε το καθάρισμα των εκλογικών καταλόγων…

 

Απλά ζητώ το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών για δίκαιες εκλογές. Η Βουλιαγμένη έχει γίνει αποικία ξένων ψηφοφόρων. Το 1/4 όσων ψηφίζουν δεν έχουν καμιά σχέση τους πραγματικούς κατοίκους της Βουλιαγμένης. Ποιοι είναι όλοι αυτοί που αποφασίζουν για την πόλη μας χωρίς να ζουν εδώ, ποιος τους έβαλε και για πόσο καιρό ακόμη θα καθορίζουν τις τύχες αυτής της πόλης, αλλοιώνοντας το εκλογικό αποτέλεσμα;

 

-l Η Βουλιαγμένη είναι μια πλούσια περιοχή. Τι μπορείτε να βελτιώσετε;

 

Η Βουλιαγμένη δεν είναι ένα προάστιο των πλουσίων, όπως θεωρούν μερικοί. Η πλειονότητα των δημοτών εργάζεται σκληρά για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής. Το κόστος διαβίωσης στην περιοχή μας είναι ιδιαίτερα υψηλό. Γνωρίζω νέους δημότες που δεν έχουν το εισόδημα να πληρώνουν το τίμημα του ενοικίου για να μείνουν στη Βουλιαγμένη.

 

Οι δουλειές των δημοτών και ιδιαίτερα των νέων δεν ανταποκρίνονται στις δυνατότητες που έχουν. Έχουμε πρόβλημα ανεργίας και πρόβλημα ποιότητας εργασίας. Οι νέοι δεν αισθάνονται περήφανοι για τη δουλειά που κάνουν. Η έλλειψη εργασιακής πολιτικής από το Δήμο έχει οδηγήσει τους νέους να δουλεύουν στη νύχτα, στις καφετέριες ή να μεταδημοτεύουν εργασιακά.

 

Ακόμη και όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό δεν αμείβονται όσο θα έπρεπε και, ακόμα χειρότερα, δεν υπάρχουν οι αθλητικές υποδομές για να προσφέρουν στην πόλη μας και να διασφαλισθούν επαγγελματικά μετά την ολοκλήρωση της καριέρας τους.

 

- Πείτε μου λοιπόν, κύριε Τζιώτη, τι μπορεί να κάνει ο Δήμος για τον αθλητισμό.

 

Οι αθλητές της πόλης μας θα έπρεπε να είναι το πρότυπο όλων των νέων. Αθλητές όπως η οικογένεια Μαυρωτά και η οικογένεια Αφρουδάκη, προπονητές όπως ο Γιαννουρής είναι υπόδειγμα για όλη την Ελλάδα. Ο Ναυτικός Όμιλος των Κατοίκων Βουλιαγμένης και ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης πρέπει να έχουν την ολόψυχη συμπαράσταση του Δήμου. Η ανάπτυξη του αθλητισμού είναι βασική υποχρέωση του Δήμου Βουλιαγμένης.

 

Η Βουλιαγμένη πρέπει να σχεδιαστεί από την αρχή ως μια πρότυπη αθλητική πόλη, για τους δημότες της – όλων των ηλικιών. Δυστυχώς, η έλλειψη τεχνογνωσίας για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και η παντελής αδυναμία αξιοποίησης των Ολυμπιακών Αγώνων, η άγνοια, θα έλεγα, για τις δυνατότητες που θα μπορούσε να προσφέρει στην πόλη μας η διοργάνωση της μεγαλύτερης εκδήλωσης στον κόσμο, έχει οδηγήσει στην έλλειψη έστω και των βασικών αθλητικών υποδομών, την ανυπαρξία, για παράδειγμα, ενός κλειστού γυμναστηρίου και κολυμβητηρίου. Η Βουλιαγμένη έχασε πολλά πολύτιμα χρόνια.

 

- Τι σκοπεύετε να κάνετε με τους δημοτικούς φόρους;

 

Η υπερβολική φορολόγηση είναι ένδειξη μιας αναχρονιστικής οικονομικής πολιτικής και οδηγεί στην υπανάπτυξη. Δεσμεύομαι να μειώσω από τον Ιανουάριο του 2007 τους δημοτικούς φόρους των καταστημάτων στο 2%.

 

- Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνετε από τον κόσμο; Μπορείτε να κάνετε μια πρόβλεψη – αν και είναι νωρίς – για το εκλογικό αποτέλεσμα;

 

Όπως σας έχω ξαναπεί, αυτό που βλέπω είναι ότι, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, η Βουλιαγμένη αλλάζει εποχή. Πιστεύω ότι συμβάλλουμε και εμείς σε αυτό.

 

Με την υποψηφιότητά μου θέλω να δείξω συμβολικά ότι αυτό που μοιάζει ανέφικτο είναι δυνατό. Να δείξω ότι υπάρχει και άλλη προοπτική για τη Βουλιαγμένη. Ότι όλοι μαζί έχουμε δύναμη να αλλάξουμε αυτό που μοιάζει να είναι καθεστώς. Ότι έχουμε περισσότερες και μεγαλύτερες δυνατότητες για να κάνουμε όνειρα. Ότι υπάρχει καλύτερη Βουλιαγμένη.

Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 203 guests και κανένα μέλος