Όταν ξεκίνησε την ιδέα να αναπλάσει την πλατεία Νυμφών στη Βουλιαγμένη, ο δήμαρχος ΒΒΒ, και είδαν οι Βουλιαγμενιώτες τις μακέτες, αντέδρασαν άμεσα με διαμαρτυρίες και προκάλεσαν συγκέντρωση στις 7 Νοεμβρίου 2017, στο «Aqua Marina» όπου προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις ο Δήμαρχος, σε μια κατάμεστη αίθουσα, που ο κόσμος είχε γεμίσει τη σκάλα και έβγαινε μέχρι έξω!

Γιατί οι αντιδράσεις; Γιατί η πλατεία είχε γεμίσει μπετόν! Ένα ατελείωτο τσιμέντωμα με κάποια ανοίγματα πρασίνου.

Μετά τις αντιδράσεις και τις προτάσεις που κατατέθηκαν σ’ αυτή τη συνάντηση, ο δήμαρχος προχώρησε σε τροποποίηση της μελέτης.

Η τροποποίηση της μελέτης συζητήθηκε και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο (7.5.2018). Κατά της διάρκεια της συζήτησης ο δήμαρχος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «η τελευταία διαβούλευση έδωσε κάποια πιο ξεκάθαρη άποψη, ότι αυτό που επιθυμεί η τοπική κοινωνία· είναι όχι η δημιουργία μιας πλατείας, αλλά ουσιαστικά η δημιουργία ενός πάρκου”. Εμείς το πήγαμε λίγο πιο πέρα και αυτό το πάρκο το κάνουμε λίγο πιο εξειδικευμένο· το κάνουμε έναν αστικό βοτανικό κήπο, με πολύ χώμα, με πολλές φυτεύσεις, με πολλά λουλούδια, με το συγκεκριμένο δομικό όμως κόνσεπτ της προηγούμενης προσέγγισής μας όσον αφορά το κυκλοφοριακό το οποίο παραμένει το ίδιο, την κατασκευαστική υποβάθμιση του πάρκινγκ κάτω από την οδό Παντελεήμονος κατά 70 πόντους.

Οσον αφορά την οδό Ερμού μετατρέπεται σε ήπιας κυκλοφορίας με κυβόλιθο χωρίς χώρους στάθμευσης και στις δύο πλευρές, ενώ γίνεται μεγέθυνση της πλατείας και από την οδό Νυμφών και από την πλευρά της Ερμού. Παραμένει μόνο μία ζώνη τραπεζοκαθισμάτων, που και η τοπική κοινωνία μετ’ επιτάσεως ζήτησε, έτσι που το «Aqua Marina» θα έχει στην απέναντι από το πάρκο ζώνη 70 τ.μ. κοινόχρηστο χώρο της πλατείας, που μεταφέρεται κάτω από τη νησίδα της Παντελεήμονος».

Οπως ακούστηκε το κόστος της συγκεκριμένης παρέμβασης είναι περίπου 1.100.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα προέλθουν από έργα που θα επενδύσει στην περιοχή ο Αστέρας της Βουλιαγμένης. Δεν θα χρειαστούν δημοπρατικές διαδικασίες, γιατί το έργο θα αναλάβει και θα πληρώσει ο Αστέρας.

«Δεν νομίζω ότι σήμερα περιποιεί τιμή η εικόνα μιας γηραιάς πλατείας, που ότι και να τις κάνεις δεν θα μπορέσεις να την κάνει νέα...», συνέχισε ο δήμαρχος.

Κατέληξε δε ο δήμαρχος: «...Αν αυτή η προσέγγιση δεν αρέσει, και θα αρέσει πολύ πιο πολύ σε όλους όταν το έργο θα παραδοθεί ολοκληρωμένο.Δεν πρέπει όμως να σταματάμε την ενέργειά μας ή να αυτοκαταργούμεθα».

αρχείο 7ης, φ.1034/12/05/2018.

Σημειώνουμε ότι η πρόταση είχε ψηφιστεί ομόφωνα από το Δ.Σ.

Έτσι λοιπόν, σήμερα έχει ξεκινήσει ήδη ο Δήμος τις κατασκευές τις οποίες έχει συνδυάσει με την κατασκευή αγωγών ομβρίων, δημιουργώντας για άλλη μια φορά αντιδράσεις από τους κατοίκους.

Προσωπικά, προτιμώ την παρούσα κατάσταση, γιατί στο τέλος τα παιδιά μας δεν θα γνωρίζουν το χώμα αλλά και η συνεχής αποψίλωση της περιοχής επιτάσσει περισσότερο πράσινο.

Αννα Μπουζιάνη

 

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 158 guests και κανένα μέλος