Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο στη Βουλιαγμένη με μοναδικό θέμα το αίτημα της μειοψηφίας για συνολική συζήτηση επί συγκεκριμένων θεμάτων που αφορούν την πόλη. Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αναβληθεί την προηγούμενη εβδομάδα λόγω έλλειψης απαρτίας, αφού από την πλειοψηφία παρευρέθηκαν δύο σύμβουλοι...

Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο στη Βουλιαγμένη με μοναδικό θέμα το αίτημα της μειοψηφίας για συνολική συζήτηση επί συγκεκριμένων θεμάτων που αφορούν την πόλη. Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αναβληθεί την προηγούμενη εβδομάδα λόγω έλλειψης απαρτίας, αφού από την πλειοψηφία παρευρέθηκαν δύο σύμβουλοι.

Με επιστολή του, ο συνδυασμός της μειοψηφίας με επικεφαλής τον Δημήτρη Τζιώτη, που κυκλοφόρησε στους κατοίκους της Βουλιαγμένης ενημέρωνε σχετικά και παρουσίαζε και τα προβλήματα αναλυτικά και αριθμημένα.

Στην συνεδρίαση λοιπόν ο Δημ. Tζιώτης, αφού εισηγήθηκε τα αιτήματα που απαριθμούσε και στην επιστολή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο και προς τους κατοίκους όπως: Περιβάλλον,

Διεκδίκηση της περιουσίας του Δήμου

Απελευθέρωση των παραλιών

Διενέργεια μετρήσεων για καθαρότητας της θάλασσας

Απελευθέρωση του Ναού Απόλλωνα Ζωστήρα

Αναδάσωση στο Μεγάλο Καβούρι

Διεκδίκηση της Πλαζ

Διεκδίκηση της Λίμνης

Διεκδίκηση της Μαρίνας

Αποχώρηση του Στρατοπέδου της Aεροπορίας και άλλα, πρότεινε τη σύσταση επιτροπής προκειμένου να προχωρήσουν στην καταγραφή και διεκδίκηση. Σκοπός του δεν είναι να «στήσει στον τοίχο το Δήμαρχο», αλλά να υπάρξει συνεργασία, όπως ελέχθη.

Η αίθουσα του Δ.Σ. γεμάτη από κόσμο που περίμενε να ακούσει.

Δεν γνωρίζω αν έφυγε ευχαριστημένη η μειοψηφία από το αποτέλεσμα. Το δικό μου αισθητήριο είναι ότι μάλλον κερδισμένος έφυγε ο Δήμαρχος. Τους δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξουν ορισμένα σημεία των διεκδικήσεών τους για να αναδείξουν το έλλειμμα που υπάρχει, πράγμα που δεν έγινε. Δεν δόθηκε η εντύπωση στον κόσμο ότι πράγματι έχει δίκηο η μειοψηφία και έτσι πρέπει να βαδίσουμε.

Ο Δήμαρχος αφού έβγαλε έναν μακρύ λόγο που είπε πολλές αλήθειες και όχι μόνο, και σταχυολογούμε μερικά, πρότεινε σε όλη αυτή την πρόταση το Δ.Σ. ομόφωνα να δεχθεί τις διεκδικήσεις, αυτές που όπως άλλωστε είπε τις παλεύουν χρόνια. Επίσης δέχθηκε τη σύσταση της Επιτροπής. Δεν ανακοινώθηκαν ονόματα.

 

Xειμαρώδης ο Δήμαρχος

Ολες αυτές τις αποφάσεις που γράφετε σ’ αυτό το έγγραφο τις έχουμε πάρει, πριν από σας

Να διεκδικήσουμε την Αεροπορία; Δεν κάνουμε τίποτα άλλο. Ηρθε το ΠΑΣΟΚ, ήρθε η Νέα Δημοκρατία και το ΚΚ να έρθει, μόλις γίνει κυβέρνηση, μπαμ μπετό.

 

Να πάρουμε λέει τη Μαρίνα.

Το 1991 ο Μητσοτάκης μου το υποσχέθηκε. Από το γραφείο του πήρε τον Πυλαρινό και του είπε δώσε τη Μαρίνα στο Δήμο Βουλιαγμένης. Ε, παραλίγο να πάω φυλακή!

Όλα αυτά που λέτε στα χαρτιά σας έχουν καλυφθεί και από νομοθετικής πλευράς από το Διάταγμα της Παραλίας το οποίο είναι το ωραιότερο Διάταγμα που έχει ψηφιστεί ποτέ στην Ελλάδα. Και δυστυχώς από κάποιους ανεγκέφαλους κινδυνεύει σε εισαγωγικά να πέσει, που αν πέσει για τη Βουλιαγμένη σημαίνει 2 χρόνια διαδικασίες για να ξαναεπανέλθει το Διάταγμα που προστατεύει όλη την παραλία. Από τον Αγιο Νικόλα μέχρι το Λιμανάκι του Μαλτσινιώτη.

Στη Φασκομηλιά, αυτή τη στιγμή έχει γίνει το τελειότερο διάταγμα που έγινε ποτέ για δάσος.

...Αυτά δεν τα γνωρίζετε γιατί είστε νεότεροι, γι’ αυτό έπρεπε πρώτα να ρωτάτε και μετά να γράφετε. Αν θέλετε να προχωρήσετε.

 

Το σχολείο είναι γεγονός

Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων απαλλοτριώνει το οικοδομικό τετράγωνο για την ανέγερση σχολείου. Είναι πλέον γεγονός τετελεσμένο. Ηδη κατετέθηκαν τα χρήματα και για την ανέγερση. Σε λίγες ημέρες θα έχουμε το ΦΕΚ.

Γι’ αυτό λέω, καλοδεχούμενη κάθε καλή πρόθεση αλλά θα παρακαλέσω όποιον ενδιαφέρεται πριν σκορπάει γράμματα στη Βουλιαγμένη, να έρχεται να το συζητάει μαζί μας.

 

Και μεγάλες αλήθειες…

Η Βουλιαγμένη διοικείται από ένα κράτος εχθρικό. Να σας πω τούτο μόνο. Ζητήσαμε για την πυρασφάλεια εποχιακούς από το Δεκέμβριο και τώρα ήρθε. Δηλαδή τι; Θα καεί πρώτα η Βουλιαγμένη και μετά θα τους στείλουν.

...Κανένας δεν ενδιαφέρεται.

Είδατε τι έγινε στην Πάρνηθα; Τι περιμένανε να τη σώσουν με 30 πυροσβέστες;

Σε ποιο κράτος νομίζετε ότι ζείτε; Σε ένα οργανωμένο κράτος; Διαλυμένο είναι. Σας το λέω μετά από εμπειρία 21 χρόνων, αυτό το ευλογημένο κράτος λειτουργεί τελείως τυχαία.

Παιδιά, αν συνεχίσετε έτσι δεν θα αποδώσετε. Σας το λέω. Εγώ δεν ξεχωρίζω αντιπολίτευση και συμπολίτευση. Εγώ σας θεωρώ όλους ίδιους. Ξεχωρίστε και ελάτε να δουλέψουμε μαζί.

Η πλαζ όπως λειτουργεί σήμερα, κατά την άποψη τη δική μου, ταιριάζει απόλυτα και με τον πολιτισμό της Βουλιαγμένης και με τη φυσιογνωμία της. Η πλαζ της Βουλιαγμένης και του Αστέρα κύριοι λειτουργούν άψογα. H Πλαζ έχει εισιτήριο 4 ευρώ, το οποίο κι αυτό κακό κάνει. Διότι έτσι μαζεύονται όλοι! Μια ομπρέλα στη Μύκονο έχει 30 ευρώ! Aν αναλάβει ο Δήμος θα πρέπει να βάλει ένα εισιτήριο 10 - 20 ευρώ για να μπορέσει να τα φέρει βόλτα!...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 40 guests και κανένα μέλος