Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες καθαρισμού, αποκατάστασης και συντήρησης των ρεμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, το μήκος των οποίων φτάνει περί τα 350 με 400 χιλιόμετρα και επιμελείται ο αντιπεριφερειάρχης Αθαν. Αυγερινός.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, πραγματοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθαρισμός και απομάκρυνση φερτών υλικών και απορριμμάτων από τις κοίτες των ρεμάτων προκειμένου να απελευθερωθεί η διατομή τους για την απρόσκοπτη ροή των ομβρίων. Οπως μας ενημερώνει ο Αθ. Αυγερινός, «κατά προτεραιότητα επεμβαίνουμε, μετά από επί τόπου αυτοψίες, σε όλα τα τεχνικά έργα (γέφυρες, σωληνωτοί οχετοί κτλ.) και τμήματα ρεμάτων που μας υποδεικνύονται από εκπροσώπους του Δήμου καθώς και αιτήματα πολιτών, ξεκινώντας από τα πιο επικίνδυνα ρέματα του εκάστοτε Δήμου. Όλες οι επεμβάσεις καθαρισμού γίνονται με φορά κατάντι, δηλ. από την εκβολή, προς ανάντι, με ιδιαίτερη προσοχή ώστε η περιοχή που ελευθερώνεται να εξασφαλίζει τόσο την απρόσκοπτη ροή των υδάτων όσο και την αποφυγή συσσώρευσης υδάτων στις εκβολές των ρεμάτων.

Μέχρι σήμερα, εργασίες καθαρισμού έχουν διενεργηθεί σε τμήματα των ρεμάτων :

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

1. ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΡΕΜΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ (ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΛΑΔΕΥΟΥΝ ΚΑΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΔΙΕΥΘΕΤΗΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ)

ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ

2. ΡΕΜΑ ΧΙΛΙΟΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΟΝ ΩΡΩΠΟ (ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΣΠΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΤΗ)

3. στην κοίτη του ΑΣΩΠΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

4. ΡΕΜΑ ΑΣΩΠΟΣ (Δ. Ε. ΩΡΩΠΟΥ)

5. ΡΕΜΑ ΑΣΩΠΟΣ (Δ. Ε. ΑΥΛΩΝΑΣ)

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

6. ΡΕΜΑ ΡΟΚΦΕΛΕΡ (ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ Ν. ΜΑΚΡΗΣ)

7. ΡΕΜΑ ΜΙΛΗΤΟΥ (Ν. ΜΑΚΡΗ)

8. ΡΕΜΑ ΚΛΕΦΤΩΝ (Ν. ΜΑΚΡΗ)

9. ΡΕΜΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ – ΣΕΧΡΙ (ΕΚΒΟΛΗ)

10. ΡΕΜΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ - 11. ΡΕΜΑ ΒΑΖΑΝΑ

12. ΡΕΜΑ ΟΙΝΟΗΣ (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ)

13. ΡΕΜΑ ΚΛΕΦΤΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ

14. ΡΕΜΑ ΚΑΝΑΠΙΤΣΑΣ (ΟΔΟΣ ΙΩΝΙΑΣ)

15. ΡΕΜΑ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

16. ΡΕΜΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΩΝ

17. ΡΕΜΑ ΕΣΧΑΤΙΑΣ

Αυτές τις ημέρες, εργασίες καθαρισμού εκτελούνται σε τμήματα των ρεμάτων των Δήμων ΑΧΑΡΝΩΝ, ΜΑΡΑΘΩΝΑ και ΩΡΩΠΟΥ

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα συνεχιστούν οι εργασίες σε τμήματα ρεμάτων των Δήμων ΑΧΑΡΝΩΝ και ΩΡΩΠΟΥ και σύντομα στο Δήμο ΚΑΛΥΒΙΩΝ.

Τέλος, σύμφωνα με ενημέρωση από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε.Α.Α., στις 23/10/2020 πραγματοποιήθηκε αυτοψία από υπαλλήλους της Δ/νσης με τον ανάδοχο της παροχής υπηρεσιών καθαρισμού ρεμάτων και αρμόδιο μελετητή, στην περιοχή της Αναβύσσου που επλήγη από την πυρκαγιά, 9/9/2020, με σκοπό την εξεύρεση θέσεων κατασκευής, εντός των ρεμάτων, μικρών φραγμάτων ανάσχεσης φερτών υλικών και μείωσης ταχύτητας των ομβρίων.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 87 guests και κανένα μέλος