Με αμοιβαίες καταγγελίες άρχισε η «συναίνεση» και η «συνεργασία» των δημοτικών παρατάξεων στην Παλλήνη. Αιτία ή αφορμή, οι δημαιρεσίες της 7ης Ιανουαρίου...

pallini.jpg

Με αμοιβαίες καταγγελίες άρχισε η «συναίνεση» και η «συνεργασία» των δημοτικών παρατάξεων στην Παλλήνη.

Αιτία ή αφορμή, οι δημαιρεσίες της 7ης Ιανουαρίου.

Η δημοτική παράταξη «ΠΑΛΛΗΝΗ-ΜΕΛΛΟΝ» του τέως Δημάρχου Θ. Γκοτσόπουλου καταγγέλλει τον Δήμαρχο Σπ. Κωνσταντά για «εξωθεσμικές συμπεριφορές», αλλά και ο δήμαρχος Σπ. Kωνσταντάς, επίσης καταγγέλει τον Γκοτσόπουλο και την παράταξή του για εμπάθεια.

Σε ανακοίνωση που μας ενεχείρισε η παράταξη του Θ. Γκοτσόπουλου γράφει:

«…επιχείρησε να χειραγωγήσει τις διαδικασίες, υπονομεύοντας το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου, υποκαθιστώντας το ρόλο του Προεδρείου και παρεμβαίνοντας αντιδεοντολογικά στην κατοχυρωμένη, δια νόμου, αυτονομία της αντιπολίτευσης».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση που υπογράφουν οι Γκοτσόπουλος, Σμέρος, Μερτζάνος, Ζινέλη, Λεβαντή και Χατζησταματίου:

«Χωρίς καμία αρμοδιότητα, επεδίωξε να υποδείξει(!) τους υποψηφίους της μειοψηφίας στα θεσμικά όργανα του Δήμου και φορώντας την “προβιά” του δημοκράτη, τάχθηκε υπέρ της εκπροσώπησης όλων των παρατάξεων. Αν πραγματικά αυτή ήταν η πρόθεσή του γιατί δεν παραχώρησε μια εκ των πέντε θέσεων που έχει στην Δημαρχιακή επιτροπή η πλειοψηφία, στην ελάσσονα αντιπολίτευση, όπως έπραξαν σε άλλους Δήμους ομοϊδεάτες του; Αν πραγματικά ήθελε διαπαραταξιακό Προεδρείο και Δημαρχιακή Επιτροπή και όχι να δημιουργήσει εντυπώσεις, γιατί δεν ανέλαβε πρωτοβουλία διαβούλευσης, πριν τις δημαιρεσίες, με τους επικεφαλείς των παρατάξεων, έτσι ώστε να υπάρξει κοινή πρόταση, όπως έγινε σε άλλους Δήμους της χώρας;»

Και παρακάτω: «ψηφίζοντας (η παράταξη του Κωνσταντά) Λευκό, Αρνητικά δηλαδή, στην πρόταση της μειοψηφίας για την Δημαρχιακή Επιτροπή, όσον αφορά το ένα εκ των δύο μελών της. Η πράξη αυτή υποδηλώνει τουλάχιστον πανικό, εάν όχι περιφρόνηση στους θεσμούς.

Παράλληλα εμείς, αναγνωρίζοντας στην πράξη την ανάγκη συμμετοχής όλων, προτείναμε στην τρίτη παράταξη του κ. Μπουντουβά την θέση του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία όμως δεν απεδέχθη».

Τελειώνοντας δε υπογραμμίζει: «Ο κ. Κωνσταντάς οφείλει να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι «η εποχή του ενός ανδρός αρχή» έχει παρέλθει οριστικά και προπαντός να συνηθίσει ότι για όλα τα θέματα που αφορούν το Δήμο, έχει πλέον θεσπιστεί από 01-01-2007, το γενικό τεκμήριο αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο αποτελεί το κυρίαρχο όργανο, με το δήμαρχο να είναι εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων του.

Για το καλό της πόλης, την πρόοδο της Παλλήνης, πρέπει να συνεργαστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, σεβόμενοι όμως την αυτονομία του καθ’ ενός, του θεσμούς και κυρίως την Δημοτική τάξη».

 

«ΌΧΙ στις στείρες αντιπαραθέσεις της μείζονος αντιπολίτευσης ΝΑΙ στην συνεργασία για το καλό της Παλλήνης»

Aνάλογη επιστολή ανταπάντηση με τον παραπάνω τίτλο λάβαμε και από τη δημοτική παράταξη “Παλλήνη, Nέα πορεία” του Δημάρχου Σπύρου Kωνσταντά, όπου μεταξύ άλλων λέει:

«Η συναίνεση και η συνεργασία για το καλό της πόλης, που είχε εξαγγείλει μεγαλόστομα ο κ. Γκοτσόπουλος, κράτησε δυστυχώς μόλις δέκα μέρες!

Ο κ. Γκοτσόπουλος και η παράταξή του, σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στον τοπικό Τύπο, χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις που δείχνουν εμπάθεια και δε συνάδουν με την υπεύθυνη στάση που οφείλει να χαρακτηρίζει τη μειοψηφία, προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα αντιπαράθεσης και διχασμού από το πρώτο μόλις δεκαήμερο ανάληψης των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής.

Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την μεγαλύτερη δυνατόν συναίνεση σε κάθε τομέα.

Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε την Παλλήνη σε δρόμους δημιουργίας και ανάπτυξης.

Η πόλη μας δεν έχει χρόνο για τις στείρες αντιπαραθέσεις του κ. Γκοτσόπουλου.

Η εντολή των Παλληνιωτών είναι να βγάλουμε την Παλλήνη από τη στασιμότητα, να προωθήσουμε αποφασιστικά το απαιτητικό πρόγραμμά μας και να παρέχουμε στον δημότη μας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 89 guests και κανένα μέλος