“Oλοι μαζί, άσχετα αν τα ποσοστά μας ήταν μεγάλα ή μικρά, άσχετα αν το πρόγραμμά μας τιμήθηκε από περισσότερους ή λιγότερους, ας γίνουμε μία γροθιά για να λύσουμε τα προβλήματα που έχει ανάγκη η Παλλήνη”.

Σπύρος Kωνσταντάς

“Oλοι μαζί, άσχετα αν τα ποσοστά μας ήταν μεγάλα ή μικρά, άσχετα αν το πρόγραμμά μας τιμήθηκε από περισσότερους ή λιγότερους, ας γίνουμε μία γροθιά για να λύσουμε τα προβλήματα που έχει ανάγκη η Παλλήνη”.

Σπύρος Kωνσταντάς

 

Παρουσία του Mητροπολίτη Mεσογαίας Nικόλαου, του Nομάρχη Λεωνίδα Kουρή, νομαρχιακών συμβούλων και όλων των δημοτικών συμβούλων έγινε η ορκωμοσία στο Δημαρχείο Παλλήνης την περασμένη Tρίτη. Προφανώς διάλεξε ο δήμαρχος την ημέρα μια που είχε και την ονομαστική του εορτή (Aγίου Σπυρίδωνος).

Είναι μια σημαντική ημέρα, η ορκωμοσία των αιρετών στους Δήμους και τις Κοινότητες. Σημαντική, γιατί ορκίζονται έναντι του λαού, να υπηρετήσουν πιστά τους δημότες για καλύτερες ημέρες...

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος αναφέρθηκε στην ορκωμοσία που γίνεται στους Δήμους, αλλά τόνισε ότι οι περισσότεροι Δήμαρχοι κάνουν και αγιασμό.

Ετσι και στην Παλλήνη προηγήθηκε ο Αγιασμός.

Ο Μητροπολίτης αφού τελείωσε η τελετή του αγιασμού είπε ότι συνηθίζουν οι Δήμαρχοι να κάνουν και αγιασμό κατά την ορκωμοσία τονίζοντας ότι: «Εγώ ταυτόχρονα θα ήθελα να δώσουμε μια υπόσχεση. Αλλά όλοι σχεδόν οι Δήμαρχοι μου λένε: “όχι εμείς δεν θέλουμε να δώσουμε μια υπόσχεση σε σένα ή στον κόσμο αλλά στο Θεό. Και γι’ αυτό θέλουμε να γίνεται ο Αγιασμός”.

Πριν από λίγες μέρες κάναμε την πρώτη ορκωμοσία στην Κερατέα, εκεί λοιπόν λέγοντας το «νίκας τοις ευσεβέσι» την τρίτη φορά είπα τοις «βασιλεύσι».

Είπα τοις βασιλεύσι με την έννοια ότι ο λαός είναι ο ναός του Θεού. Είναι η κληρονομιά του Θεού.

Και λέει ο Δήμαρχος Σταύρος Iατρού· πολύ ωραίο αυτό που είπατε, διότι πολύ παλιά ο Δήμαρχος της Κερατέας ονομαζότανε Άναξ της Κερατέας!

Ερχόμενος εδώ λοιπόν είπα στον δήμαρχο, τον κ. Κωσταντά: τι λες, να το κάνουμε τοις βασιλεύσι; και μου είπε: “κάνε ό,τι θέλεις αλλά εγώ προτιμώ τοις ευσεβέσι”. Που σημαίνει ότι ο Κωσταντάς θέλει να νιώθει πιο πολύ τη σχέση ευθύνης του και σεβασμού προς το Θεό παρά το άγειν και το εξουσιάζειν. Και μου είπε μετά “εγώ θέλω να ακουμπήσω στο Ευαγγέλιο”. Eγώ δε θέλω τους όρκους, είμαι κατά του θρησκευτικού όρκου και το λέω. Το Ευαγγέλιο δεν λέει για όρκους, αν θέλετε, λέει υπόσχομαι και όχι ορκίζομαι.

O Mητροπολίτης στη συνέχεια χάρισε μία Καινή Διαθήκη από τη Mονή Βατοπεδίου, την οποία όπως είπε «δίνουμε στους γάμους· τη δίνουμε για να δώσουν υπόσχεση γάμου, εδώ πέρα ότι θα κάνουν έργο».

Ο Δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάς, αφού καλωσόρισε τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη, το Νομάρχη, τους επισήμους που εκπροσωπούσαν όλες τις αρχές της πόλης απηύθυνε χαιρετισμό λέγοντας μεταξύ άλλων:

Σήμερα είναι μία σημαντική μέρα για την πόλη. Και το λέω πολύ σημαντική γιατί ο νόμος 3463/2006 προβλέπει ότι μέχρι τέλος του μήνα πρέπει να δώσουμε τον προβλεπόμενο όρκο χωρίς να ορίζει αν πρέπει να είναι πολιτικός ή θρησκευτικός. Εμείς έχουμε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να έχουμε το σεβασμιότατο κοντά μας, που αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας.

Θέλω να τον ευχαριστήσω για την παρουσία του σ’ αυτό το χώρο που όλοι εμείς αυτά τα τέσσερα χρόνια θα δώσουμε τις δικές μας μάχες.

Μάχες που πρέπει να δώσουμε για να πάει αυτός ο τόπος μπροστά. Είναι ένα κομμάτι αυτός ο τόπος που πρέπει να τον παραδώσουμε στα παιδιά μας με δημοκρατικό αίσθημα, με αίσθημα ευθύνης και αξιοπιστίας.

Αυτό τον αγώνα πρέπει να τον δώσουμε όλοι μαζί. Δεν περισσεύει κανένας και ως δήμαρχος παλιότερα και ως αντιπολίτευση. (Δεν υπάρχει αντιπολίτευση και συμπολίτευση.

Η Παλλήνη είναι η πόλη θα έλεγα, που έχει δεχθεί την μεγαλύτερη εσωτερική μετανάστευση. Οι περισσότεροι έχουμε έρθει εδώ αναζητώντας καλύτερη ποιότητα ζωής, κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που ζούσαμε στο κέντρο της Αθήνας. Γι’ αυτό πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να μη χάσουμε τις ευκαιρίες.

Η ανάπτυξη τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς στην πόλη μας. Εάν καθυστερούμε είναι σίγουρο ότι θα το πληρώσουμε ακριβά.

Πρέπει να είμαστε πολύ γρήγοροι στις αποφάσεις και στις ενέργειές μας για να δώσουμε την ευκαιρία στην πόλη μας να αναπτυχθεί.

Το σύνθημα του συνδυασμού «για την Παλλήνη που όλοι θέλουμε για την Παλλήνη που όλοι μαζί μπορούμε» δεν ήταν ένα προεκλογικό σύνθημα, είναι μία ανάγκη για την πόλη.

Πλειοψηφίες, μειοψηφίες και υπάλληλοι του Δήμου θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάει αυτή η πόλη μπροστά. Σ’ αυτή την προσπάθεια πιστεύω ότι όλοι θα δώσουμε τα χέρια.

Τώρα πιστεύω ότι όλοι μαζί, άσχετα αν τα ποσοστά μας ήταν μεγάλα ή μικρά, άσχετα αν το πρόγραμμά μας τιμήθηκε από λιγότερους ή περισσότερους πατριώτες αν πραγματικά πιστεύουμε – και πιστεύουμε ότι πρέπει να δώσουμε τα χέρια, ας γίνουμε μία γροθιά για να λύσουμε τα προβλήματα που έχει ανάγκη η Παλλήνη.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 124 guests και κανένα μέλος