«Με αδικήσατε όταν γράψατε για το «στρατόπεδο Λάμπρου», «άλλο ένα γκέτο στην Παλλήνη»! Δεν είναι η απόφαση που πήρε, με πρότασή μου, το Δημοτικό Συμβούλιο που δημιουργεί το γκέτο. Αντίθετα: η απόφαση αποσοβεί τον κίνδυνο, καταργεί το γκέτο. Εκτός και εννοούσατε την υφιστάμενη κατάσταση, δήλωσε στον ειδικό συνεργάτη της «ΕΒΔΟΜΗΣ» Κώστα Βενετσάνο, ο Δήμαρχος Παλλήνης Σπύρος Κωνσταντάς..

«Με αδικήσατε όταν γράψατε για το «στρατόπεδο Λάμπρου», «άλλο ένα γκέτο στην Παλλήνη»! Δεν είναι η απόφαση που πήρε, με πρότασή μου, το Δημοτικό Συμβούλιο που δημιουργεί το γκέτο. Αντίθετα: η απόφαση αποσοβεί τον κίνδυνο, καταργεί το γκέτο. Εκτός και εννοούσατε την υφιστάμενη κατάσταση, δήλωσε στον ειδικό συνεργάτη της «ΕΒΔΟΜΗΣ» Κώστα Βενετσάνο, ο Δήμαρχος Παλλήνης Σπύρος Κωνσταντάς και συνέχισε: «Συμβιβασμός ναι, αλλά αναγκαίος, ρεαλιστικός και επωφελής για την πόλη. Ακριβέστερα, η πρότασή μου είναι επιθετικά διεκδικητική».

Το «επείγον» της συνεδρίασης αιτιολογήθηκε λόγω των προκαθορισμένων συσκέψεων που ακολούθησαν με το Υπουργείο.

Η δε αναμενόμενη εκδίκαση της υποθέσεως, που έχει ορισθεί για τις 16 Απριλίου, για το δήμαρχο θεωρείται ρίσκο, με πιθανότατη αναβολή, όπως έγινε και τον περασμένο Δεκέμβριο και στις 5 Μαρτίου, που αναβλήθηκαν.

Η προβαλλόμενη δήθεν θετική εισήγηση της εισηγήτριας του δικαστηρίου, δεν τεκμαίρεται παρά μόνον από τους ισχυρισμούς του κ. Γκοτσόπουλου. «Είχα λοιπόν μια κατάσταση υπαρκτή,

― το συρματοπλεγμένο στρατόπεδο του Λάμπρου – μια νομοθεσία που ευνοεί τους στρατιωτικούς και τους επιτρέπει διατηρώντας τον χαρακτηρισμό του στρατοπέδου και το συρματόπλεγμα, να χτίσουν ΣΟΑ (Στρατιωτικές Οικίες Αξιωματικών).

Και τούτο γιατί το στρατόπεδο Λάμπρου δεν έχει αποχαρακτηρισθεί, δεν έχει αποδεσμευθεί και δεν έχει υπαχθεί στο Νόμο 2745 του 1999 ώστε και πάλι αφού πολεοδομηθεί το 50% για χώρους κοινόχρηστου πράσινου, αθλητικών εγκαταστάσεων κλπ.».

Κ. Βενετσάνος: Επιλέξατε επομένως το συμβιβασμό…

Σπ. Κωνσταντάς: Επέλεξα μια «επιθετική» θα έλεγα διεκδίκηση με ρεαλιστικά και άμεσα αποτελέσματα. Αντί του σχεδίου του ΓΕΑ, χωρίς δυνατότητα παρέμβασης, με ατέρμονες δικαστικές διενέξεις και αγώνες με άδολη έκβαση, «συμβιβάζομαι» όπως λέτε εσείς, διεκδικών, όπως λέω εγώ 52 στρέμματα κοινόχρηστου πρασίνου σε σύνολο 77 στρεμμάτων, δηλαδή κοντά 70% και όχι μόνο, αλλά και μείωση των κτιρίων σε 11 και κατασκευή σχολείων, δημοτικού και νηπιαγωγείου, και χώρων αθλητισμού και αναψυχής.

Κ.Β.: Ως εδώ, μοιάζει συμβιβαστικά και ρεαλιστικά καλό. Έχουμε όμως και ένα στοιχείο, που, αν μη τι άλλο, σας έδινε ισχυρότερα διαπραγματευτικά ατού…

Σπ.Κ.: Τ’ ακούω ευχαρίστως.

Κ.Β.: Στο άρθρο 3 του νόμου, που αναφέρεται στη διαδικασία πολεοδόμησης Στρατοπέδων, λέει στην παράγραφο 2 ότι αυτό μπορεί να γίνει με απόφαση του Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

- ο οποίος όμως έχει εγκρίνει το ΓΠΣ του ’91 – μετά από πρόταση του οικείου ΟΤΑ και γνωμοδότηση του ΣΧΟΠ. Μήπως τώρα που πήρατε την απόφαση της 14ης Μαρτίου τους λύσατε τα χέρια;

Σπ.Κ.: Θα ίσχυε αυτό που λέτε, κύριε Βενετσάνε, αν το Στρατόπεδο Λάμπρου είχε ενταχθεί στο νόμο που επικαλείσθε. Δεν έχει ενταχθεί όμως, όπως είπαμε και στην αρχή. Δεν πολεοδομείται, αλλά οικοδομείται.

Χτίζουν «απ’ το παράθυρο». Τους ανοίγουμε λοιπόν την «πόρτα», αλλά τους ζητάμε «να πληρώσουν εισητήριο».

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 107 guests και κανένα μέλος