Οπως γράφαμε στo φύλλο 1109/ 16/11/19, η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, διεκδικεί ακίνητα στη Σαρωνίδα και στη Λαυρεωτική, από ιδιοκτήτες που τα κατέχουν με συμβόλαια. Να θυμίσουμε ότι οι ιδιοκτήτες άρχισαν να λαμβάνουν συστημένες επιστολές από την εταιρεία “Κτηματολόγιο”, ότι δεν μπορεί να καταχωρηθεί το ακίνητό τους, γιατί ανήκει στο δημόσιο, βάσει μιας δικαστικής απόφασης Εφετείου, την 1151/1872.

Εγιναν κινητοποιήσεις, τότε, και από τους δύο ενδιαφερόμενους Δήμους, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής και η υπόθεση ετέθη σε αναστολή, έως ότου γίνει νομοθετική ρύθμιση, με την υπόσχεση ότι θα τακτοποιηθεί μέσα σε 4 μήνες περίπου.

Μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει και εξ αυτού του λόγου ο Δήμος Σαρωνικού με επιστολή του υπενθύμισε στον αρμόδιο υφυπουργό Απ. Βεσυρόπουλο το θέμα. Έτσι την Πέμπτη 30 Απριλίου, ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, όπως μας ενημέρωσε, πήρε την υπόσχεση, ότι θα δοθεί νέα αναστολή εκδίκασης των ενστάσεων, με έκδοση νομοθετικής ρύθμισης, η οποία αναμένεται άμεσα και θα έχει διάρκεια μέχρι το φθινόπωρο.

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 93 guests και κανένα μέλος