Με πρωτοβουλία του Δήμου Αναβύσσου και σε συνεργασία με την Κοινότητα Σαρωνίδας, Παλαιάς Φώκαιας  και του ΟΚΑΝΑ δημιουργούν Κέντρο Ψυχικής Υγείας στην περιοχή, το οποίο θα λειτουργεί ως Μη Κυβερνητική Οργάνωση...

 

Κέντρο Ψυχικής Υγείας

 

Με πρωτοβουλία του Δήμου Αναβύσσου και σε συνεργασία με την Κοινότητα Σαρωνίδας, Παλαιάς Φώκαιας  και του ΟΚΑΝΑ δημιουργούν Κέντρο Ψυχικής Υγείας στην περιοχή, το οποίο θα λειτουργεί ως Μη Κυβερνητική Οργάνωση και ζητούν τη συμμετοχή και της Νομαρχίας.

Ο Πλάτων Κοκκινόπουλος εξέφρασε την ενστάσεις του με τη φράση «ξέρουμε πολύ καλά πώς λειτουργούν αυτές οι ΜΚΟ που μόνο τέτοιες δεν είναι» και το καταψήφισε.

Ο Αντ. Γάκης εξέφρασε την απορία του, γιατί δεν έχει ενημερωθεί αφού αφορά την περιοχή που διαμένει και ξεκαθάρισε με ερώτηση, αν μιλάμε μόνο για πρόληψη ή μιλάμε για ανθρώπους που έχουν αυτό το πρόβλημα; Ξέρουμε καλά ότι όπου υπάρχει ΟΚΑΝΑ, υπάρχει μια υποβάθμιση στην περιοχή, είπε. «Είναι ένα πολύ σοβαρό βήμα και πρέπει να το δούμε έτσι για να μη μείνουμε μόνο στα εγκαίνια. Το γνωρίζω το θέμα γιατί ως νέος έχω φίλους που βρίσκονται σ’ αυτή τη δυσάρεστη θέση», τόνισε.

Ο Νομάρχης απάντησε ότι δεν συμμερίζεται τις απόψεις του όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, και δεν θέλησε να προχωρήσει τη συζήτηση επ’ αυτού γιατί οι κοινωνίες είναι σε όλες τις περιοχές με τα ίδια προβλήματα. Παρ’ όλα αυτά δήλωσε ότι η Ανάβυσος με τη Σαρωνίδα και τη Φώκαια αυτό που θα κάνουν θα αφορά την πρόληψη, κάτι που γίνεται σε πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδας.   και όρισε εκπρόσωπο από τη Νομαρχία τον Στ. Παπασταυρόπουλο και αναπληρωτή τον Α. Γάκη.

Ο Θαν. Μπαλής ζήτησε να μπουν δύο τακτικοί εκπρόσωποι και να είναι ο δεύτερος ο Γάκης.

 Η Ι. Στεργίου ρώτησε τι μορφή θα έχει η ΜΚΟ «δεν ξέρουμε τι Διοικητικό Συμβούλιο θα έχει και τι ρόλο θα έχουν οι εκπρόσωποι της Νομαρχίας. Εχουν αδιαφανείς διαδικασίες οι ΜΚΟ». Θα μπορούσε να είναι ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με συμμετοχή της Νομαρχίας, τόνισε.

Ο Νομάρχης απάντησε ότι έχει καταστατικό του ΟΚΑΝΑ, μέσα μπορούν να συμμετέχουν διάφοροι, και φορείς και όργανα και σίγουρα θα επανέλθει στο Νομαρχιακό Συμβούλιο προς συζήτηση για να εγκριθεί το καταστατικό και για να εγκριθεί το πρωτογενές όργανο δράσης. Είναι μια συνεργασία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης, θα συμφωνήσουμε στην κατ’ αρχήν συμμετοχή μας και θα έχει ένα τριετές πρόγραμμα δράσης.

Η απόφαση πάρθηκε υπέρ της δημιουργίας του Κέντρου Ψυχικής Υγείας κατά πλειοψηφία.

 


Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 143 guests και κανένα μέλος