dentrofitefsi 2Νέα δέντρα φυτεύονται στην πλατεία Ελευθερίας, Παρασκευή 10 Απριλίου. Ανοίχτηκαν λάκκοι από την προηγούμενη ημέρα και ήδη έχουν φυτευθεί κάποιες κουτσουπιές και ένα άλλο δενδροειδές, που δεν το γνωρίζω.

Aυτό είναι ευχάριστο, ότι ανανεώνονται τα δέντρα που κατά καιρούς έχουν κοπεί. Πιθανόν να άγγιξε τις χορδές της Δημοτικής Αρχής, μια πλατιά κινητοποίηση πολιτών για την κοπή δέντρων στο σύνολο του δήμου. Οπως και να’ χει είναι ευχάριστο.


Εκείνο που θα σημείωνα, απευθυνόμενη προς τους γεωπόνους του Δήμου, είναι ότι καλό θα ήταν να φυτεύονται πεύκα.

Η Βούλα είχε αυτό το χάρισμα και το χαρακτηριστικό της. Ήταν πευκόφυτη  (πευκοβριθές προάστιο) με μηδέν υγρασία, όπως γράφει η Εγκυκλοπαίδει “Πυρσός” του Δρανδάκη. Και αυτός ήταν ο λόγος που επελέγη η περιοχή να χτιστεί το Ασκληπιείο Νοσοκομείο (για νοσήματα Θώρακος), γι’ αυτό και όλα τα δωμάτια ήταν ηλιόλουστα, ανεξάρτητα που σήμερα έχει γίνει περιφερειακό με πολλές κλινικές.

Όπου υπάρχει δυνατότητα τη φυτέψουμε δέντρα, να φυτεύονται πεύκα, γιατί η υγρασία πλέον στη Βούλα είναι σε πολύ υψηλά ποσοστά.

σημείωση: Το Ασκληπιείο έχει μονάδα αναφοράς για κορονοϊό, με κρεβάτια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Επίσης το Κέντρο Υγείας Βάρης, έχει ειδικό χώρο για πρώτες βοήθειες (αναπνευστικά). Καλόν είναι να το γνωρίζουν οι κάτοικοι.  

Αννα Μπουζιάνη 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 136 guests και κανένα μέλος