Έντονη διαμαρτυρία – καταγγελία κατέθεσαν με την αυγή του νέου χρόνου (3-1-07 αρ. πρωτ. 171) πενήντα επτά κάτοικοι των Πηγαδακίων Βούλας, καταγγέλλοντας τον Δήμαρχο για ασυνέπεια, αθέτηση υποσχέσεων, «εξυπηρέτηση» συγκεκριμένων ατόμων εις βάρος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής...

Έντονη διαμαρτυρία – καταγγελία κατέθεσαν με την αυγή του νέου χρόνου (3-1-07 αρ. πρωτ. 171) πενήντα επτά κάτοικοι των Πηγαδακίων Βούλας, καταγγέλλοντας τον Δήμαρχο για ασυνέπεια, αθέτηση υποσχέσεων, «εξυπηρέτηση» συγκεκριμένων ατόμων εις βάρος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Σημειώνουμε επίσης ότι στα χέρια μας βρίσκεται μελέτη του Πολ. Μηχανικού και Συγκοινωνιολόγου Δημ. Δούκα, κάτοικου της περιοχής, την οποία θα δημοσιεύσουμε προσεχώς και στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνει:

  • «…η μονοδρόμηση της οδού Αθηνών στο Β.Α. τμήμα της, θυμίζει το μπάζωμα ρέματος…»
  • «…η ροή στην οδό Αθηνών έχει σχεδιαστεί λάθος και αντίθετα με τη λογική». -

(Σ.Σ. Nα υπενθυμίσουμε ότι στην αρχική, επιστημονικά αντικειμενική μελέτη, που είχε εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο, την προέβλεπε διπλής κατευθύνσεως).

Υπενθυμίζουμε ακόμη ότι τότε, η “ΕΒΔΟΜΗ” είχε αναδείξει το θέμα με επανειλημμένα δημοσιεύματα, προς την ίδια κατεύθυνση, τα οποία είχαν προκαλέσει και την μήνιν του Δημάρχου.

Ακολουθεί το ενυπόγραφο έγγραφο των κατοίκων που κατετέθη στο Δήμο. Είναι σαφές, περιεκτικό και … αποκαλυπτικό. Ας το προσέξει ο Δήμαρχος καλοπροαίρετα, αντικειμενικά, απροσωποληπτικά και χωρίς… πείσματα.

Το έγγραφο απευθύνεται στο Δήμαρχο.

Και του λένε οι κάτοικοι:

«Το 2000 εφαρμόσατε στην περιοχή μας ένα σύστημα μονοδρομήσεως των οδών της περιοχής μας, το οποίο μόνο αναστάτωση, χάος, κινδύνους και ενόχληση προκάλεσε στην περιοχή».

Και συνεχίζουν: «Παρά τις προειδοποιήσεις κατοίκων της περιοχής για το τι θα επιφέρει η εφαρμογή του συστήματος στη περιοχή, επιμείνατε και το εφαρμόσατε. Για μας το σύστημα αυτό δεν εξυπηρετεί καμία κυκλοφοριακή σκοπιμότητα και μας δημιουργεί την υποψία ότι έγινε για να ωφεληθούν ορισμένα συγκεκριμένα άτομα στην όλη περιοχή.

Μετά την εφαρμογή του συστήματος και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν, μας διαβεβαιώσατε προ των δημοτικών εκλογών του 2002, ότι θα διορθωθούν τα λάθη, περάσατε δε στο πρόγραμμα του συνδυασμού σας για τις δημοτικές εκλογές του 2002 ότι θα αναδιαμορφωθεί το σύστημα μονοδρομήσεων στην περιοχή μας και θα ληφθούν υπ’ όψιν οι απόψεις των κατοίκων της περιοχής.

Δυστυχώς παρήλθε η τετραετία 2002-2006 χωρίς να γίνει το παραμικρό και έτσι η περιοχή μας με στενούς δρόμους, χωρίς πεζοδρόμια και αδιέξοδους δρόμους να δέχεται όλη τη διερχόμενη κίνηση από την Ανατολική Αττική προς την παραλιακή λεωφόρο και όλα αυτά για να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή ησυχία μιας κατοικίας.

Σε νέες ενέργειές μας τις παραμονές των δημοτικών εκλογών του 2006, η απάντηση του συνδυασμού σας ήταν ότι θα γίνει ριζική αλλαγή του κυκλοφοριακού στην περιοχή μας και θα διορθωθούν τα λάθη. Δυστυχώς, όχι μόνο δεν έγινε τίποτε αλλά την επομένη των εκλογών είδαμε να αρχίζουν έργα τα οποία καταστρέφοντας το υπάρχον δάσος, δημιούργησαν αλλαγή του άξονος της οδού Αθηνών σε τρόπο ώστε η αδιέξοδος οδός Δομοκού να γίνει η συνέχεια της οδού Αθηνών προς την κατεύθυνση της παραλιακής και έτσι σχεδόν υποχρεωτικά όλη η κίνηση από την Ανατολική Αττική προς παραλιακή, να πέφτει στην αδιέξοδο οδό και φυσικά να δημιουργείται χάος, αλλά βέβαια με τον τρόπο αυτό καθίσταται το τμήμα της Αθηνών ως την κυκλοτερή πλατεία, αποκλειστικά άνευ κινήσεως, προς μεγάλη χαρά εκείνων που μένουν στο τμήμα αυτό και χάρη των οποίων μας δημιουργήσατε την χαώδη αυτή κατάσταση.

Η ενέργειά σας αυτή, καταδεικνύει ότι είχατε ετοιμάσει από καιρό και εν κρυπτώ τα σχέδια αυτά, και μας τα αποκρύψατε για να υφαρπάξετε την ψήφο μας, μετά δε τις εκλογές οι μάσκες έπεσαν.

Επειδή θεωρούμε ανέντιμη μια τέτοια αντιμετώπιση του προβλήματος της περιοχής μας και επειδή πιστεύουμε ότι δεν θα θελήσετε να μείνετε στην ιστορία της δημοτικής Αρχής ως ο Δήμαρχος που κατέστρεψε μια περιοχή για ένα πείσμα ή ακόμα για να ωφεληθεί ένα συγκεκριμένο άτομο, παρακαλούμε να σταματήσετε το έργο που θα καταστρέψει περαιτέρω την περιοχή και αναθεωρήσετε τις μονοδρομήσεις που επιβάλλατε.

Αν δεν δούμε άμεσα δραστικές ενέργειες από μέρους σας, είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε την γειτονιά μας από τους κινδύνους, ηχορύπανση, την μόλυνση και το χάος που προκάλεσαν τα μέτρα σας και θα προβούμε σε νόμιμες ενέργειες ενώ ταυτόχρονα θα προσφύγουμε στις εφημερίδες και στα μέσα ηλεκτρονικής ενημερώσεως και στους πολιτικούς μας, καταγγέλλοντας τι ακριβώς συμβαίνει, γιατί συμβαίνει, και τι επιπτώσεις έχει.

Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να φθάσουμε εκεί και ότι θα πρυτανεύσει η λογική και το ενδιαφέρον για το σύνολο των δημοτών.

Μετά τιμής

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

 

Υ.Γ. Για το ίδιο θέμα οι κάτοικοι της περιοχής έχουν υποβάλει στο Δήμο Βούλας παρόμοια ενυπόγραφη αναφορά με αριθ. Πρωτοκόλλου 16431/23-9-2002(!!!!).

Η κατά το Νόμο υποχρεωτική απάντηση του Δήμου εντός μηνός…αναμένεται!!!

 

Ν’ αφαιρεθεί η αρμοδιότητα απ’ τους Δήμους

Μόνο προβλήματα έχουν δημιουργήσει

 

Δεν είναι η μοναδική διαμαρτυρία αυτή που δημοσιεύουμε και δεν είναι μόνο για την Βούλα. Δεν ευθύνονται δε μόνον οι Δήμαρχοι, αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι που ψηφίζουν ό,τι τους φέρνουν οι Δήμαρχοι, για να μη τα χαλάσουν μαζί τους και απωλέσουν τις προσδοκίες των λαφύρων της εξουσίας.

348 ιστοσελίδες βρήκαμε στο google και είναι όλες σχεδόν καταπέλτες.

Όλοι τα βάζουν με τους Δημάρχους που πήραν στραβά την αρμοδιότητα. «Οι δήμαρχοι “τρελαίνουν” τους οδηγούς». «Οι αυθαίρετες ρυθμίσεις στα τοπικά δίκτυα» λέει το ΒΗΜΑ on line το 2001 (αρ.φ. 13160).

Τέσσερις – πέντε δρόμους μονοδρομημένους προς την ίδια φορά πέρασα σε κάποιο Δήμο για να βρω έναν με την αντίθετη κατεύθυνση.

Οι μονοδρομήσεις δεν είναι για να καταργούνται οι δρόμοι, για να βρίσκουν κάποιοι τετρακίνητοι την ησυχία τους, εις βάρος άλλων. Οι μονοδρομήσεις γίνονται για να διευκολύνεται η κυκλοφορία των οχημάτων.

Αυτό ΔΕΝ το κατάλαβαν οι Δήμαρχοι. Θεώρησαν ότι είναι ακόμη ένα εργαλείο – ένα όπλο – στα χέρια τους για την ανάπτυξη των πελατιακών τους σχέσεων, την εξυπηρέτηση κάποιων «ισχυρών», την εκδίκηση κάποιων «αντιπάλων» ή μια σπουδαία επίδειξη «παραγωγής έργου».

Γι’ αυτό πρέπει ν’ αφαιρεθεί η αποφασιστική αρμοδιότητα από τους Δήμους και να μεταφερθεί στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα για τους διαδημοτικούς δρόμους. Οι δήμοι να έχουν μόνο συμβουλευτικό ρόλο. Να εισηγούνται. Eτσι θα γλιτώσουν και οι Δήμαρχοι από τις πιέσεις αναιδών ιδιοτελών ιδιωτών.

Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 276 guests και κανένα μέλος