Στην «παρέα» ήταν αφιερωμένη η φετινή καλοκαιρινή παράσταση του Τμήματος Ελληνικών Χορών Καλυβίων του Νομικού Προσώπου «Αριστόδικος» του Δήμου Σαρωνικού, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Ιουνίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων.

Ο δάσκαλος και οι μαθητές του χορευτικού των Καλυβίων επέλεξαν – μιας και είναι και οι ίδιοι μια μεγάλη παρέα – να τιμήσουν την «παρέα» με ό,τι αυτό συνεπάγεται και στην καθημερινή μας ζωή, αλλά κυρίως στη ζωή των ανθρώπων του χτες. Στόχος της παράστασης αυτής ήταν να παρουσιάσει τη χαρά και την ομορφιά της ζωής όπως αυτή αναδεικνύεται μέσα από την παρέα.

«Την κάθε παρέα που στη ζωή όλων διαχρονικά είναι κυρίαρχο σημείο αναφοράς που έχει συνήθως να κάνει με τις ευχάριστες και χαρούμενες στιγμές και πολλές φορές με τα γλέντια και τη διασκέδαση» όπως επισήμανε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου προσθέτοντας ότι «...σήμερα που η ζωή πλέον έχει δυσκολέψει και έχει ασχημύνει πολύ, η παρέα εξακολουθεί να είναι απαραίτητο στήριγμα, όχι μόνο για την κοινωνική μας συμβίωση, αλλά έχει εξελιχθεί να είναι αυτή που προσφέρει τις περισσότερες φορές τη μοναδική διέξοδο ουσιαστικής επικοινωνίας, συντροφικότητας, αλληλεγγύης, σεβασμού, φιλίας, ανθρωπιάς, χαράς».

Πριν την έναρξη της χορευτικής παράστασης η Ομάδα Παραδοσιακού Τραγουδιού τραγούδησε υπό τη διεύθυνση του Κώστα Σιδερή τραγούδια της δεκαετίας του ΄50 και του ’60 («Γελεκάκι», «Βαγγελίτσα», «Ελενίτσα», «Ξενάκι») και στη συνέχεια ακολούθησε τραγούδι καλωσορίσματος από την Ικαρία με τίτλο «Χίλια καλώς ορίσατε».

Η Δημοτική Αρχή εκφράζει την ευχή το Τμήμα Ελληνικών Χορών να συνεχίσει την επιτυχημένη του πορεία και στο μέλλον προσφέροντας σε νέους αλλά και μεγαλύτερους ευτυχισμένες και αλησμόνητες στιγμές.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 172 guests και κανένα μέλος