Υπεγράφη από τη Nομαρχία η σύμβαση με την ανάδοχο εταιαρία "ΕΡΓOΣΥΝ ΑΤΕ", του έργου "Αντιπλημμυρικά έργα (βασικοί αγωγοί ομβρίων) στην παραλιακή περιοχή του Δήμου Καλυβίων Θορικού (Λαγονήσι)", προϋπολογισμού 1.130.500 ευρώ. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί κατά 50% από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατ. Αττικής και κατά 50% από τον Δήμο Καλυβίων Θορικού...

Υπεγράφη από τη Nομαρχία η σύμβαση με την ανάδοχο εταιαρία "ΕΡΓOΣΥΝ ΑΤΕ", του έργου "Αντιπλημμυρικά έργα (βασικοί αγωγοί ομβρίων) στην παραλιακή περιοχή του Δήμου Καλυβίων Θορικού (Λαγονήσι)", προϋπολογισμού 1.130.500 ευρώ. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί κατά 50% από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατ. Αττικής και κατά 50% από τον Δήμο Καλυβίων Θορικού.

 

Με την εργολαβία αυτή προβλέπεται να γίνει, σύμφωνα με μελέτη που από κοινού προώθησαν η Νομαρχία και ο Δήμος Καλυβίων, η κατασκευή αγωγών ομβρίων και φρεατίων υδροσυλλογής στην περιοχή της παραλίας Καλυβίων Θορικού. Oι παρεμβάσεις αυτές αναλυτικά είναι:

 

Α. Αγωγοί ομβρίων

Το δίκτυο των ομβρίων θα αποτελείται από 3 αγωγούς που θα κατασκευαστούν στον οικισμό της Κιτέζας και σε τμήμα της Λεωφ. Καλυβίων συνολικού μήκους 2.045 m. Oι αγωγοί αυτοί θα συλλέγουν τα όμβρια από κατάλληλα σημεία μέσω φρεατίων υδροσυλλογής.
 

Β. Φρεάτια υδροσυλλογής

 

Για τη συλλογή των ομβρίων από την επιφάνεια των δρόμων θα κατασκευαστούν φρεάτια υδροσυλλογής σε κατάλληλες θέσεις κατά μήκος των δρόμων και στις διασταυρώσεις αυτών.

 

Γ. Αποκατάσταση οδοστρωμάτων

 

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα γίνει αποκατάσταση των οδοστρωμάτων στην αρχική τους κατάσταση με πρόσθετη ασφαλτόστρωση.

 

Η ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας θα καλύψει εκτός από τις τομές του οδοστρώματος όλο το εύρος του καταστρώματος στις ασφαλτοστρωμένες οδούς και θα προηγηθεί συγκολλητική επάλειψη.

 

Το όλο έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 8 μήνες.

 

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Νομάρχης Λ. Κουρής δήλωσε μεταξύ άλλων:

 

«Με την σύμβαση αυτή θα αντιμετωπιστούν σημαντικά προβλήματα στην αποστράγγιση των υδάτων και την αποχέτευση των πλημμυρικών παροχών στην περιοχή των Καλυβίων Θωρικού. Η ραγδαία οικιστική ανάπτυξη της περιοχής τα τελευταία 15 χρόνια, έχει οδηγήσει σε σειρά αυθαίρετων παρεμβάσεων στις φυσικές οδούς αποστράγγισης των υδάτων ενώ ταυτόχρονα προκάλεσε αύξηση του συνολικού όγκου νερών που απορρέουν. Η ολοκλήρωση του έργου θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και τις συνθήκες διέλευσης των οχημάτων στην περιοχή».

Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 75 guests και κανένα μέλος