Είμαι ο γνωστός σας Βενετσάνος, διανύω τα 79 μου χρόνια και τη στιγμή που γράφω αυτές της γραμμές, νοσηλεύομαι στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε την έκπληξή μου, την κατάπληξη την οποία αισθάνθηκα όταν διάβασα την καταγγελία - έκκληση του βουλευτή - ιατρού, φίλου και θεράποντα του Ανδρέα Παπαναδρέου, Δημήτρη Κρεμαστινού, που απέστειλε σε κάθε αρμόδιο, στον Υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη, στον Πρόεδρο ΚΕ.Σ.Υ. Π. Σκανδαλάκη, στον Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Δ. Κοντό, Διοικητή Ι.Κ.Α. Ρ. Σπυρόπουλο και άλλους, με την ιδιότητα  του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Υγείας της Βουλής.

Τί καταγγέλει ο Κρεμαστινός

Ούτε λίγο ούτε πολύ, κάποιες επιτροπές γιατρών, που έχουν οριστεί αρμοδίως φαντάζομαι(;) αποφασίζουν να μη χορηγούν ακριβά φάρμακα ή συσκευές σε υπερήλικες!!!

Καταλαβαίνετε ότι το θέμα με ενδιαφέρει άμεσα. Αναψαν τα λαμπάκια μου... Είμαι υπερήλικας - ληξιαρχικά, το ξαναλέω - είμαι αυτή τη στιγμή (22/11) στο Νοσοκομείο και πρόκειται να υποστώ κάποια επέμβαση την προσεχή εβδομάδα. Τί να κάνω; Να ξεσηκώσω τους συνομηλίκους μου, με τους ορούς στο χέρι; Ποιοι είναι αυτοί οι “θεοί” που θ’ αποφασίσουν εάν εγώ πρέπει να συνεχίζω να ζω, ν’ απολαμβάνω, να προσφέρω; Ποιος “υπεράνω φύσης και Θεού” τους όρισε κριτές;

kremasthnos«Η αφαίρεση ανθρώπινης ζωής δεν ανήκει στους ανθρώπους, αλλά στη φύση», γράφει ο Κρεμαστινός στην επιστολή του. Ανήκει στο θεό, σύμφωνα με την πίστη πολλών ανθρώπων. Σίγουρα δεν ανήκει στους πολιτικούς, τους Υπουργούς ή σε κάποιους ιατρούς που δέχονται να παίξουν αυτό τον αισχρό ρόλο χάριν των ακόρεστων τοκογλύφων.

Εάν αυτό που καταγγέλει ο Κρεμαστινός αληθεύει (κρατώ την επιφύλαξη όχι γιατί δεν με πείθει ο άνθρωπος, που στο κάτω - κάτω έχει δώσει διαχρονικά την εικόνα του σοβαρού και μετριοπαθούς, αλλά φαίνεται τόσο απίστευτο για την ελληνική κοινωνία, ώστε να κατανοείται μόνον από λανθάνοντες έστω, Ναζιστές. Ακραιφνείς ναζιστές της χιτλερικής Γερμανίας. Εάν λοιπόν αληθεύει η καταγγελία, η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έχει διολισθήσει στο τελευταίο σκαλοπάτι της υποτέλειας και του εξευτελισμού, όχι της κυβέρνησης, αλλά όλων των πολιτειακών και πολιτικών παραγόντων και όχι μόνον.

Δεν χρειάζεται να γράφω εγώ άλλα, γι’ αυτό παραθέτω αυτούσια την επιστολή - επιστολή θεσμικού κύρους - του Δημήτρη Κρεμαστινού.


Η επιστολή



« Προς: Πρόεδρο ΚΕ.Σ.Υ., κ. Π. Σκανδαλάκη
Πρόεδρο Επιτροπής Εκπαίδευσης ΚΕ.Σ.Υ., κ. Ιω. Δατσέρη
Πρόεδρο Ε.Ο.Φ., κ. Δ. Λιντζέρη
Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κ. Δ. Κοντό
Διοικητή Ι.Κ.Α., κ. Ρ. Σπυρόπουλο
Κοινοπ: Υπουργό Υγείας, κ. Μ. Βορίδη
 
«ΕΠΕΙΓΟΝ»

Θέμα: «Μη χορήγηση ακριβών φαρμάκων σε υπερηλίκους»

Κατόπιν επανειλημμένων καταγγελιών πολιτών προς τη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων στις οποίες συγκεκριμένα αναφέρεται ότι επιτροπές γιατρών αποφασίζουν να μη χορηγούν ακριβά φάρμακα ή συσκευές με το αιτιολογικό ότι οι ασθενείς είναι υπερήλικοι, θα παρακαλέσω άμεσα με εντολή σας να πάψουν να ισχύουν αυτές οι αποφάσεις.

Εφόσον η ηλικία δεν αποτελεί αντένδειξη σύμφωνα με τις διεθνώς αποδεκτές κατευθυντήριες οδηγίες (guidelines) η στέρηση του δικαιώματος στη ζωή αντίκειται όχι μόνο στους Ιπποκρατικούς και θρησκευτικούς νόμους αλλά αποτελεί ευθέως ποινικό αδίκημα για αυτόν που το διαπράττει. Η αφαίρεση ανθρώπινης ζωής δεν ανήκει στους ανθρώπους. Είναι αποκλειστικό προνόμιο της φύσης. Παρακαλώ όπως άμεσα αντιδράσετε στην απαράδεκτη αυτή τακτική.
 
Ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων
Καθηγητής Δημήτριος Κρεμαστινός

 



Πηγή: http://www.dimokratiki.gr/?p=87461

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 123 guests και κανένα μέλος