Στοιχεία που δημοσιοποίησε ο "Συνήγορος του Πολίτη" δείχνουν δεκατρείς περιπτώσεις άρνησης ιατρικής περίθαλψης σε φορείς του AIDS και παραβίασης ιατρικού απορρήτου. Επτά αναφορές αφορούν σε αναβολή προγραμματισμένης ιατρικής εξέτασης...

 

Άρνηση περίθαλψης σε φορείς του ΑIDS.

Στοιχεία που δημοσιοποίησε ο "Συνήγορος του Πολίτη" δείχνουν δεκατρείς περιπτώσεις άρνησης ιατρικής περίθαλψης σε φορείς του AIDS και παραβίασης ιατρικού απορρήτου. Επτά αναφορές αφορούν σε αναβολή προγραμματισμένης ιατρικής εξέτασης (γαστροσκόπηση, οδοντιατρικές πράξείς, στεφανιαίογραφία, αιμοκάθαρση και ηλεκτροεγκεφαλογράφημα) είτε σε άρνηση περίθαλψης (σε επείγον περιστατικό και σε τοκετό που χρειαζόταν καισαρική). Άλλες δύο περιπτώσεις αφορούν παραβίαση ιατρικού απορρήτου (σε δημόσιο νοσοκομείο και ιδιωτική κλινική των Αθηνών) και τρεις υποβολή σε εξετάσεις για τον ιό ΗΙV, χωρίς τη συγκατάθεση του ασθενούς.

Τέλος επιτυχημένη ήταν η παρέμβαση του ΣτΠ στην περίπτωση μιας γυναίκας που είχε κληθεί να καταθέσει σε αστυνομικό τμήμα και την υποχρεώνανε να τους προσκομίσει αποτελέσματα εξετάσεων του ιού HIV προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες επειδή είχαν υποψιαστεί ότι διατηρούσε σχέση με άτομο που απεβίωσε από AIDS.

Ο ΣτΠ ενημέρωσε την ίδια και τους αρμόδιους για τα δικαιώματα της κι έτσι, το αστυνομικό τμήμα δεν απαίτησε, τελικώς, τις εξετάσεις.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 196 guests και κανένα μέλος