Αυτή τη φορά όμως, γράφω για να πω μπράβο στον Δήμο Άρτας για την ευαισθησία που έδειξαν και για την κίνησή τους να τοποθετήσουν ταΐστρες για τα αδέσποτα ζώα.

Με πρωτοβουλία λοιπόν του Φιλοζωϊκού Σωματείου Άρτας, ο Δήμος Αρταίων τοποθέτησε σε πέντε σημεία της πόλης ταΐστρες, στοχεύοντας στη συστηματική σίτιση των αδέσποτων της περιοχής ώστε να μην τριγυρνάνε πεινασμένα στους δρόμους.

Ο σχεδιασμός τους αποτρέπει την ρύπανση του περιβάλλοντα χώρου, αλλά και την προστασία των τροφών τις οποίες θα παρέχει δωρεάν το Φιλοζωϊκό Σωματείο.

Η κίνηση αυτή δεν έγινε τυχαία. Ο νόμος 4039/2012 § 9 ορίζει πως είναι υποχρέωση των Δήμων να μεριμνούν για την περισυλλογή, τη διαχείριση και την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Σε αντιδιαστολή με τον μακρινό Δήμο, κι ερχόμενοι σε έναν πιο κοντινό, στον Δήμο 3Β, όπου συνεχίζουν να υπάρχουν οι πινακίδες απαγόρευσης εισόδου των σκύλων στις πλατείες, μετά από την λανθασμένη τοποθέτησή τους, καθώς επικαλούνται τον νόμο που αφορά τα ζώα συντροφιάς παραποιώντας τα λεγόμενά του, αφού πουθενά δεν μιλά για απαγόρευση εισόδου σε πάρκα, αλλά αναφέρει σαφώς και ορθώς ότι οι ιδιοκτήτες των ζώων πρέπει να μαζεύουν τα περιτώματά τους. Εξαιρούνται οι ιδιοκτήτες ζώων βοηθείας. Έχω ξαναγράψει για το συγκεκριμένο θέμα το οποίο έχει κατα καιρούς δημιουργήσει μεγάλες συγκρούσεις μεταξύ ζωόφιλων και μη.

Ο Πολιτισμός ενός έθνους διακρίνεται από τον τρόπο, με τον οποίο οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα, είχε πει ο Μαχάτμα Γκάντι. Αντί λοιπόν να απαγορεύουν στα ζώα να εισέλθουν στο φυσικό τους περιβάλλουν (αστείο εκτός από απαράδεκτο, γιατί δεν νομίζω τα αδέσποτα να διαβάζουν τις πινακίδες) θα έπρεπε να ενημερώσουν τους κατόχους ζώων για την υποχρέωσή τους να καθαρίζουν τα περιττώματα και γιατί όχι, να πέσει και κανα πρόστιμο μιας κι εμείς οι Έλληνες δεν τα πάμε καλά με την εφαρμογή των νόμων.

Διαβάστε στο παρακάτω link όλο τον νόμο σχετικά με τα ζώα συντροφιάς, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουμε προς αυτά. http://nomoi.info/ΦΕΚ-Α-15-2012-σελ-1.html

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 182 guests και κανένα μέλος