Ο Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς συναντήθηκε με τους Δημάρχους, Κορωπίου και Παιανίας για να συζητήσουν το θέμα την δημιουργίας Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) και δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή τους...

5 Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων μέχρι το 2013

1,5 δις ευρώ από το 4ο πακέτο δηλώνει ρητά ο Γιώργος Σουφλιάς

 

Ο Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς συναντήθηκε με τους Δημάρχους, Κορωπίου και Παιανίας για να συζητήσουν το θέμα την δημιουργίας Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) και δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή τους.


…πρέπει να υπογραμμίσω ότι ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της χώρας μας είναι η διαχείριση των αστικών λυμάτων και απορριμμάτων”, δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Σουφλιάς σε συνέντευξη τύπου, μετά τη συνάντηση που είχε για το θέμα με τους δημάρχους, και συνέχισε: “αξιολογώντας  ότι  η διαχείριση των αστικών λυμάτων είναι ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της χώρας, εντάξαμε στην Τέταρτη Προγραμματική Περίοδο ένα τεράστιο πρόγραμμα ύψους περίπου 1,5 δις ευρώ, ώστε να αντιμετωπίσουμε ολοκληρωμένα το πρόβλημα με την κατασκευή βιολογικών καθαρισμών και έργων αποχέτευσης σε όλους τους οικισμούς της χώρας με πληθυσμό αιχμής άνω των 2000 κατοίκων. Μάλιστα για να διασφαλίσω την υλοποίηση αυτού του προγράμματος αναφέρω ρητά στο Εθνικό Χωροταξικό Πλαίσιο, που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες, ότι πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το 2013, που είναι  και ο χρόνος που προβλέπεται από το Δ ΚΠΣ”.

Η συνάντηση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά με τους Δημάρχους Μαρκόπουλου, Φώτη Μαγουλά, Κρωπίας Θεόδωρου Αθανασόπουλου και Παιανίας Δημήτρη Δάβαρη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 16/7 και συζητήθηκε το χρονίζον, ζέον και όζον θέμα της δημιουργίας Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων (Κ.Ε.Λ.) και δικτύων αποχέτευσης στην περιοχή τους.

«Η Αττικη αντιμετωπίζει αναμφίβολα το σημαντικότερο πρόβλημα στη διαχείριση των αστικών λυμάτων και λόγω πληθυσμού και λόγω πυκνότητας» δήλωσε ο Υπουργός και συνέχισε:

"Έμφαση τώρα πρέπει να δώσουμε, κυρίως, η ΝοτιοΑνατολική Αττική. Εκεί, σήμερα, λειτουργούν μόνο τα Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων στην Κερατέα και στο Λαύριο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας πρέπει να δημιουργηθούν, ακόμα,  πέντε  Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων: ένα για την περιοχή Ν. Μάκρης και Μαραθώνα, ένα στην Ραφήνα που θα εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή Σταμάτα, Λούτσας, Παλλήνη κλπ, ένα στην περιοχή της Παιανίας που θα εξυπηρετεί Κορωπί, Παιανία και τμήμα του Μακροπούλου, ένα στο Μαρκόπουλο που θα εξυπηρετεί και περιοχή των Καλυβίων και ένα ακόμα που θα εξυπηρετεί περιοχή από την Αγία Μαρίνα  μέχρι τα Λεγραινά."


Δηλώσεις των Δημάρχων


Ο Δημήτρης Δάβαρης, Δήμαρχος Παιανίας, επεσήμανε την σημασία της συνάντησης με τον  Υπουργό για το παρόν και το μέλλον της περιοχής των  Μεσογείων. Μίλησε για διασφάλιση  της χρηματοδότησης του έργου και αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια στην πολιτική θέληση που επιδεικνύεται από όλους τους εμπλεκόμενους κρατικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς για να προχωρήσει το έργο.

Ο Θεόδωρος Αθανασόπουλος, Δήμαρχος Κορωπίου, έκανε λόγο για μια απόφαση που λυτρώνει τη χώρα μας από τα πρόστιμα της Ε.Ε . Ανέφερε ότι με   εξασφαλισμένους τους πόρους,  το έργο αναμένεται να αρχίσει ομαλά. Σημείωσε ακόμα ότι τα έργα της αποχέτευσης και της μονάδας βιολογικού καθαρισμού, θα εξυπηρετήσουν 140.000 κατοίκους και εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του για την στάση,  που επέδειξε ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ.

Πεποίθηση των Δημάρχων είναι ότι «Αυτός ο Υπουργός όταν λέει κάτι, το κάνει».

 

Σ.Σ. Ελπίζουμε να μη διαψευσθούν.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 158 guests και κανένα μέλος