Κοινή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με  αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας, του ΥΠΕΧΩΔΕ και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου όπου βγήκε ένας  κοινός παρονομαστής των απαιτήσεων που χρειάζονται να έχουμε ολοκληρώσει, ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν οι πολεοδομικές μελέτες...

 

Μίνι απολογισμός του Δημάρχου Παλλήνης

στο Δημοτικό Συμβούλιο


Στο …τούνελ το Διοικητικό Κέντρο

Κοινή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με  αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας, του ΥΠΕΧΩΔΕ και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου όπου βγήκε ένας  κοινός παρονομαστής των απαιτήσεων που χρειάζονται να έχουμε ολοκληρώσει, ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν οι πολεοδομικές μελέτες.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε για το Διοικητικό Κέντρο, ότι  έχει εγκριθεί με απόφαση του Γεν. Γραμματέα της Περιφέρειας, αλλά η πολεοδομική του μελέτη βρίσκεται επί ξύλου κρεμάμενη, δεν μπορεί να προχωρήσει.

Είναι τρομερό, είπε ο Δήμαρχος, ο νόμος να επιτρέπει να εγκριθεί η πολεοδομική μελέτη σε μια γειτονιά από τον Γεν. Γραμ. της Περιφέρειας, το ΣτΕ να αποφασίζει ότι οι πολεοδομικές Μελέτες για να εγκριθούν θα πρέπει να υπογράφονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί είναι Προεδρικό Διάταγμα, άρα εκ των πραγμάτων βρίσκεται επί ξύλου κρεμάμενο το σχέδιο της περιοχής. Τρέχουμε να ξαναμαζέψουμε τη μελέτη για να την πάμε στο ΣΧΟΠ και μετά ΣτΕ και πρόεδρο Δημοκρατίας.  Και το Κεντρικό Συμβούλιο, το Νομοθετικό δηλαδή,  έχει αποφασίσει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε έγκριση πολεοδομικής μελέτης, αν  προηγουμένως δεν πέσει στο ΣτΕ η προηγούμενη πολεοδομική μελέτη!!


Ο Λόφος Λεβίδη δεν έχει πουληθεί!


Ο Δήμαρχος έκανε τη δήλωσε ότι ο Λόφος Λεβίδη δεν έχει πουληθεί, και διάβασε έγγραφο που απέστειλε στο Γεν. Γραμματέα της Περιφέρειας, όπου του ζητάει να αποσύρει την υπ’ αρ. 69/16.1.08 απόφαση του, περί μη ασκήσεως του δικαιώματος προτιμήσεως εκ μέρους του υποψήφιου δηλώνοντας ότι ο Δήμος της Παλλήνης ζητά την άσκηση του δικαιώματος υπέρ της πόλεως με την υποχρέωση ότι θα ανταποκριθεί στα οικονομικά αιτήματα που θα προκύψουν από τη διαδικασία.

Κλήθηκε  ο Δασάρχης να απαντήσει γιατί λέει ότι ο  Λόφος Λεβίδη μετράει σε  18.000 ευρώ!

Το σκεπτικό του Δασάρχη – όπως είπε ο Δήμαρχος - ήταν ότι μία δασική περιοχή κρίνεται από την αξία της ξύλευσης που δίνει κάθε χρόνο!!!

 

Επειδή η έκταση είναι 50 στρέμματα δάσος πρέπει να υπάρχει έγγραφο προτίμησης του Δημοσίου για να μπορέσει να το διαπραγματευθεί ο υποψήφιος αγοραστής. Και τέτοιο έγγραφο δεν υπάρχει.

Κόκκινο άναψε όταν τηλεφωνούσαν κάποιοι αν είναι υπόχρεος σε ΤΑΠ ο Λόφος Λεβίδη.

 

100% παράνομη η άδεια για Νοσοκομείο στην Παιανία-Κάντζα

Η ανέγερση της Κλινικής Αποστολόπουλου στα όρια Κάντζας Παιανίας (ανήκει στο Δήμο Παιανίας) έχει σταματήσει μετά από ανάκληση της αδείας του, που προκλήθηκε από τις κινητοποιήσεις φορέων της περιοχής και την παρέμβαση του Δημάρχου, που με έγγραφό του προς το Νομάρχη ζητούσε την ανάκληση γιατί η περιοχή έχει χαρακτηριστεί αττικό πάρκο (Ζώνη οικιστικού ελέγχου Β3).

«Επικοινώνησα με το δήμαρχο Παιανίας κ. Δάβαρη, που μου είπε ότι είναι όλα νόμιμα», είπε ο Σπ. Κωνσταντάς. «Όπως προέκυψε από την Πολεοδομία Μαρκοπούλου,  ο φάκελος της αδείας είναι ελλιπέστατος. Οι πληροφορίες και από τον Οργανισμό Αθήνας, είναι ότι θεωρούν ότι η άδεια είναι 100% παράνομη».


Η ΔΕΗ θα περάσει μόνο υπόγεια!

Ούτε κατά διάνοια ότι θα περάσουν μέση ή υψηλή τάση εναέρια, δήλωσε ο Δήμαρχος.

Για να περάσουν καλώδια από τη Λεονταρίου απέναντι στην Κάντζα  με  παροχή μέσης τάσης και να δώσουν στις καινούριες οικοδομές ρεύμα, ζητάει η ΔΕΗ.

Εχουν καταθέσει κάποια χαρτιά και βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Δήμαρχος, για ένα καλώδιο υψηλής τάσης που θα περάσει από την Λεονταρίου ευθεία προς την Παλλήνη (Καμπά) και να φτάσει στα όριά μας, μέχρι τη Μοναξιά, αλλά οπωσδήποτε υπόγεια.


3ο Γυμνάσιο στου Βακαλόπουλου

Θα ολοκληρωνόταν η μελέτη και θα είχαμε τεύχη δημοπράτησης σε 3 μήνες. Αυτή τη στιγμή όμως κανένας από τους τίτλους  του Γυμνασίου δεν μπορούν να προσαρμοστούν στο συγκεκριμένο οικόπεδο.  Ξεκίνησε η εκπόνηση ειδικής μελέτης μέσα στο χώρο του οικοπέδου. Αυτό όμως θα πάει πίσω για 3-4 μήνες τουλάχιστον.


Στο χώρο που υπάρχει στου Βακαλόπουλου, θα πάει το 5ο Νηπιαγωγείο αυτό που είναι στην Ελαιώνων και προχωράει κανονικά.

 

Η μελέτη αισθητικής αναβάθμισης της παλιάς πτέρυγας Μουσικού Γυμνασίου, ολοκληρώνεται για να δέσει με το υπόλοιπο κτίριο και τελείωσαν οι μονώσεις στο Μουσικό.


Εχουμε τη μελέτη για τη στεγανοποίηση του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου στην Κάντζα.


Προχωράμε στην παράδοση για χρήση του Κλειστού Γυμναστηρίου της Κάντζας.


Κάθε αίθουσα του 3ου Γυμνασίου έχει αντικεραυνική προστασία, όπως ενημέρωσαν οι ειδικοί του ΟΣΚ, απαντώντας σε ανησυχίες γονιών.


Βρίσκεται σε  ουσιαστική διερεύνηση της διευθέτησης των ρεμάτων, και υποσχέθηκε ότι θα ενημερώσει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος.


Και εκεί που ολοκλήρωνε την ενημέρωση ο Δήμαρχος, ξαφνικά η αίθουσα βυθίστηκε σε βαθύ σκότος. Η ΔΕΗ είχε κατεβάσει τους διακόπτες, λόγω απεργίας…

Αναπτήρες άναψαν, κινητά ενεργοποιήθηκαν για να μπορέσει ο κόσμος να κινηθεί, αφού το Δημαρχείο στερείται φώτων ασφαλείας, που θεωρούμε ότι είναι μια παράλειψη της τεχνικής υπηρεσίας, αφού κοστίζουν ελάχιστα και είναι πάρα πολύ χρήσιμα σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος.

 

Αποχέτευση ακαθάρτων;

ερωτά η μειοψηφία εγγράφως


Για την αποχέτευση ακαθάρτων κατέθεσε ερώτηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο ο συνδυασμός «Παλλήνη-Μέλλον» με επικεφαλής τον Θ. Γκοτσόπουλο.

Περιγράφουν την κρισιμότητα του σοβαρότερου προβλήματος υποδομής της περιοχής και επειδή όπως γράφουν «δεν υπάρχει στο συγκεκριμένο και σοβαρό αυτό ζήτημα, πλην μιας αόριστης αναφοράς του Δημάρχου στη συζήτηση του τεχνικού προγράμματος, το Δεκέμβριο του 2007, ότι “υπάρχουν διεργασίες”, και επειδή δεν γνωρίζουμε τίποτα, και επειδή λόγω των θερμότερων ημερών που έρχονται, το πρόβλημα μας υπενθυμίζει με πιο έντονο τρόπο την οξύτητά του, ερωτάται η διοίκηση του Δήμου:

1. Είχαμε κάποια εξέλιξη στο θέμα της αποχέτευσης;

2. Δεν θα ήταν σκόπιμο να συζητήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, τη δυνατότητα ανάληψης πρωτοβουλιών από το Δήμο Παλλήνης, εν’ όψει μάλιστα της έναρξης της Δ’ προγραμματικής περιόδου;

 

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 183 guests και κανένα μέλος