kitsi-pita3To κόψιμο της βασιλόπιτας 2014 πραγματοποίησε στο πολιτιστικό κέντρο Κιτσίου ο Εξωραϊστικός - Εκπολιτιστικός Σύλλογος “Η Ανοιξη”, την Κυριακή 12/01/2014.

O Δήμαρχος Κορωπίου Δημήτριος Κιούσης, στοχαιρετισμότουαναφέρθηκεστις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η λειτουργία του Δήμου λόγω της δραστικής περικοπής των χρημάτων της κρατικής επιχορήγησης.

Ανέφερε την δημιουργία κοινωνικών δομών (Κοινωνικό παντοπωλείο, Κοινωνικό φαρμακείο και τα δημοτικά ιατρεία, τα οποία ήδη λειτουργούν, ανακουφίζοντας τους πολίτες.

Το θέμα της πολεοδόμησης της περιοχής θεωρεί ότι θα προχωρήσει έστω και με δυσκολίες, ειδικότερα η Α’ γειτονιά το πρώτο τετράμηνο του έτους.

Έγιναν παρεμβάσεις σε ασφαλτοστρώσεις δρόμων, νέων αγωγών νερού και βελτίωση της καθαριότητος.

Ο δήμαρχος ανήγγειλε την έναρξη των εργασιών για τις σχολικές μονάδες εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014, μέσω του προγράμματος JESSICA, αφού τα εμπόδια που υπήρχαν ξεπεράστηκαν.

Όσον αφορά την προσφυγή του δήμου στο Σ.τ.Ε. για το διάταγμα Υμηττού, έχουν γίνει δύο διασκέψεις και αναμένεται η απόφαση.

Στο αίτημα του Συλλόγου για τον τερματισμό των λεωφορειακών γραμμών στο μετρό Ελληνικού, υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί.

kitsi-pita-1Ο πρώην Υπουργός Γ. Βλάχος που επίσης παραβρέθηκε, έδωσε διευκρινίσεις για τον νέο νόμο 4178/13 περί αυθαιρέτων, τον οποίο χαρακτήρισε ως πολύ καλό νόμο, που λειτουργεί και εξυπηρετεί τους πολίτες. Θεωρεί ότι ο νόμος αυτός δεν θα καταπέσει στο Σ.τ.Ε., καθώς έχει τελείως διαφορετική φιλοσοφία από προηγούμενους νόμους και δίνει τη δυνατότητα στις κατοικίες που υπάρχουν στην Β’ ζώνη Υμηττού να ενταχθούν στο σχέδιο.

Προέτρεψε τους πολίτες να είναι κοντά στο Σύλλογο και μέσω αυτού να καταθέτουν τις προτάσεις τους, έτσι ώστε να λύνονται καλύτερα τα προβλήματα που υπάρχουν.

Χαιρετισμό απεύθυναν και οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας Αντρέας Ντούνης και Περιβάλλοντος Εμμανουήλ Γρινιεζάκης.



Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 93 guests και κανένα μέλος