Νέα αγορανομική διάταξη υπέγραψε προχθές 24 Ιανουαρίου, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Γεώργιος Βλάχος τροποποιώντας την παράγραφο 1 του άρθρου 290...
Νέα αγορανομική διάταξη

Νέα αγορανομική διάταξη υπέγραψε προχθές 24 Ιανουαρίου, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Γεώργιος Βλάχος τροποποιώντας την παράγραφο 1 του άρθρου 290 της Α.Δ. 14/89 που αφορά στην εμπορία - διακίνηση - διάθεση των οπωρολαχανικών, όπως παρακάτω.

Άρθρο 1

Η παράγραφος 1 του άρθρου 290 του Κεφαλαίου 14 της Αγορανομικής Διάταξης 14/89, αντικαθίσταται ως ακολούθως:
«1. Προκειμένου για οπωρολαχανικά, κατά την εμπορία-διακίνηση-διάθεση αυτών, ορίζονται τα ακόλουθα:
α) Απαγορεύεται για οποιονδήποτε λόγο και με οποιονδήποτε τρόπο η ανάμιξη των ανωτέρω προϊόντων με ομοειδή προϊόντα διαφορετικών ποιοτικών κατηγοριών, ποικιλιών και χωρών προέλευσης ή τόπων παραγωγής.
β) Απαγορεύεται στους εισαγωγείς-χονδρεμπόρους, χονδρεμπόρους και λιανοπωλητές να προβαίνουν με οποιονδήποτε τρόπο στην ανασυσκευασία των ανωτέρω προϊόντων.
γ) Η εμπορία-διακίνηση-διάθεση οπωρολαχανικών από εισαγωγείς-χονδρεμπόρους και χονδρεμπόρους διενεργείται υποχρεωτικά από τις αρχικές συσκευασίες εισαγωγής ή προμήθειας.
δ) Απαγορεύεται η εμπορία-διακίνηση-διάθεση οπωρολαχανικών, εφόσον δεν υφίστανται επί των αρχικών μέσων συσκευασίας στην ελληνική γλώσσα, οι κατωτέρω σημάνσεις:


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 240 guests και κανένα μέλος