Δημόσια ενημερωτική συζήτηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Δημοτικής Αρχής Κορωπίου και των τοπικών συλλόγων στις 22 Δεκεμβρίου στο  2ο Πολιτιστικό Κέντρο Κορωπίου στο Κίτσι...  

Για την πολεοδομική μελέτη στο Κίτσι

Δημόσια ενημερωτική συζήτηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Δημοτικής Αρχής Κορωπίου και των τοπικών συλλόγων στις 22 Δεκεμβρίου στο  2ο Πολιτιστικό Κέντρο Κορωπίου στο Κίτσι, με θέμα την παρουσίαση της πολεοδομικής μελέτης Κιτσίου και τις κατευθύνσεις για τη σύνταξη του Β΄σταδίου της μελέτης.

Την παρουσίαση έκαναν οι μελετητές παρουσία του Δημάρχου Θεόδωρου Αθανασόπουλου, του αντιδημάρχου Σεραφείμ Κόλλια, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων τοπικών συλλόγων «Άνοιξης», «Σούριζας», «Εύξεινου Πόντου» και κατοίκων. Κατατέθηκαν προτάσεις, απόψεις και διαφωνίες, οι οποίες μαζί με τις θέσεις-απόψεις που κατατέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Οκτωβρίου 2007, θα ληφθούν υπόψη για τη σύνταξη του Β΄σταδίου μελέτης.

Η πολεοδομική μελέτη Κίτσι μετά πράξεως εφαρμογής εκπονείται βάσει της σύμβασης με αριθμό 13731/ 22.6.05 του Δήμου Κρωπίας. Στο Α' στάδιο της πολεοδομικής μελέτης που εκπονήθηκε στα τοπογραφικά υπόβαθρα και βάσει των κτηματολογικών στοιχείων, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μέχρι τον Νοέμβριο του 2006, περιλαμβάνει και τις προτάσεις τους για το όριο της περιοχής πολεοδόμησης. Ακολούθησε μία σειρά συναντήσεων εργασίας για την τροποποίηση των σχεδίων, που ολοκληρώθηκε με την επανυποβολή του Α' σταδίου της μελέτης.

Σύμφωνα με τους μελετητές τα στοιχεία που λήφθηκαν υπόψη για τη σύνταξη της ανάλυσης, είναι το θεσμικό πλαίσιο της περιοχής μελέτης: το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και κατευθύνσεις που αυτό δίνει, η ζώνη οικιστικού ελέγχου Μεσογείων, η Β' ζώνη προστασίας του Υμηττού, οι δασικές εκτάσεις που υπάρχουν στη περιοχή, ακόμα και αρχαιολογικές ζώνες και τα επισημασμένα αρχαιολογικά ευρήματα. Ακόμη η ανάλυση βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στην επιτόπια έδρα και στην τοπογραφική αποτύπωση που πραγματοποιήθηκε.

Τέλος, λήφθηκε υπόψη τόσο η μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας όσο και το πόρισμα της υδραυλικής μελέτης, όπως γράφουν στο δελτίο τύπου.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 522 guests και κανένα μέλος