Η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακυρώσεως και αίτηση αναστολής εκτελέσεως για την προωθούμενη από την εταιρία ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε....

Μπλοκάρονται στο Αεροδρόμιο έργα υπερεκμετάλλευσης

Προσφεύγει στο ΣτΕ η Νομαρχία


Η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακυρώσεως και αίτηση αναστολής εκτελέσεως για την προωθούμενη από την εταιρία ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ kouris.-l.jpgΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. κατασκευή Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου στον χώρο του Αεροδρομίου Σπάτων, χωρίς να έχει εφαρμοστεί η προβλεπόμενη από την νομοθεσία πολεοδομική και περιβαλλοντική αδειοδότηση.
Συγκεκριμένα ο φορέας του Διεθνούς Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», έχοντας θέσει ως στόχο την «αξιοποίηση» των εκτάσεων που απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή του αεροδρομίου ως οικοπέδων, επιδιώκει την δημιουργία μιας Αεροδρομιακής Πόλης σε μία έκταση 1,8 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, με βάση επιχειρηματικές προτάσεις. Έτσι προβλέπεται πέραν των ήδη εγκατεστημένων εμπορικών επιχειρήσεων η δημιουργία, μεταξύ άλλων, των εξής:
  • Κτηρίων γραφείων• Αποθηκών και Κέντρων Διανομής
  • Εκθεσιακού-Συνεδριακού Κέντρου
  • Ξενοδοχείου
  • Γκολφ, πίστας αυτοκινήτων, θεματικού πάρκου

Ειδικότερα σύμφωνα με τον σχεδιασμό της διοίκησης του αεροδρομίου πρόκειται να ανεγερθούν στην περιοχή της Βόρειας Πύλης και κατά μήκος του άξονα της οδού Σπάτων-Αρτέμιδας:

  • Εκθεσιακό Κέντρο με σύνολο δόμησης 50.000 τετρ. μέτρα και 3.500 θέσεις στάθμευσης.
  • Κτήρια Γραφείων και Λιανεμπορίου-Ψυχαγωγίας με σύνολο δόμησης 40.000 τετρ. μέτρα και 1.250 θέσεις στάθμευσης.
  • Αποθήκες και Κέντρα Διανομής με σύνολο 36.000 τετρ. μέτρα και 500 θέσεις στάθμευσης.
  • Γκολφ, ξενοδοχείο, Bungalows, εστιατόρια, Water Park, Χώροι Ψυχαγωγίας και διασκέδασης κλπ με σύνολο δόμησης που ακόμη δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα.

Στις κατατεθείσες αιτήσεις ακυρώσεως και αναστολής εκτελέσεως για το Εκθεσιακό-Συνεδριακό Κέντρο η Νομαρχία Ανατ. Αττικής επισημαίνει ότι:

  • Η σχετική πολεοδομική αδειοδότηση έγινε αναρμοδίως από την διοίκηση της ΥΠΑ, κατά παράβαση των διατάξεων του Ν. 2338/1995.
  • Παραβιάσθηκε η σχετική περιβαλλοντική νομοθεσία, αφού δεν έγιναν οι απαιτούμενες περιβαλλοντικές μελέτες που προβλέπονται από σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων προκειμένου να υπάρξει προσαρμογή σε σχέση με τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Μετά την κατάθεση της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Νομάρχης Λ. Κουρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε αναγκασμένοι να προσφύγουμε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προκειμένου να προστατεύσουμε το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της περιοχής, δεδομένου ότι ο φορέας του Αεροδρομίου προωθεί χωρίς τις προβλεπόμενες από την νομοθεσία αδειοδοτήσεις τεράστια οικοδομικά συγκροτήματα σε μια πρωτοφανή οικοπεδοποίηση του συνόλου του χώρου που περιβάλλει το αεροδρόμιο.
Έστω και αυτή την ύστατη στιγμή η διοίκηση του αεροδρομίου και οι αρχές που την εποπτεύουν ας αντιληφθούν τις επιπτώσεις των πρόχειρων επιλογών τους.»


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 116 guests και κανένα μέλος