Την λήψη προληπτικών μέτρων εν όψει της διαφαινόμενης λειψυδρίας απεφάσισε ομόφωνα το Νομαρχιακό Συμβούλιο, με εισήγηση του Nομάρχη Λ. Kουρή...

Την λήψη προληπτικών μέτρων εν όψει της διαφαινόμενης λειψυδρίας απεφάσισε ομόφωνα το Νομαρχιακό Συμβούλιο, με εισήγηση του Nομάρχη Λ. Kουρή.

Στην εισήγησή του ο Νομάρχης αναφέρθηκε στους σοβαρούς κινδύνους λειψυδρίας που δημιουργούν οι περιορισμένες βροχοπτώσεις της χειμερινής περιόδου αφού δεν έγινε ο απαραίτητος ποσοτικός εμπλουτισμός του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα της Αττικής.

Aπ’ την άλλη η άντληση σημαντικών ποσοτήτων υδάτων για την κάλυψη ποικίλων αναγκών έχει ως επακόλουθα την πτώση της στάθμης στους υπόγειους υδροφόρους ορίζοντες και την διεύρυνση του φαινομένου της υφαλμύρωσης, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην άρδευση των καλλιεργειών.

Προκειμένου να περιοριστούν κατά το δυνατόν οι δυσμενείς αυτές επιπτώσεις, επεσήμανε ο Νομάρχης, το επιστημονικό δυναμικό της Νομαρχίας επεξεργάστηκε μία πρώτη δέσμη μέτρων τα οποία θα προωθηθούν στην Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να τύχουν άμεσης εφαρμογής.

Tέλος το Νομαρχιακό Συμβούλιο, μετά από διεξοδική συζήτηση, αποφάσισε ομόφωνα:

  • Την προσωρινή αναστολή χορήγησης αδειών γεώτρησης για άρδευση περιβάλλοντος χώρου πράσινου (γκαζόν, κήποι, πισίνες κλπ.).
  • Την εφαρμογή ειδικών κριτηρίων και την αυστηρή τήρηση των προϋποθέσεων που θέτει η υφιστάμενη νομοθεσία για την χορήγηση ή μη γεωτρήσεων για ύδρευση.
  • Την προσωρινή αναστολή χορήγησης αδειών αρδευτικών γεωτρήσεων εις τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, εκτός αν είναι εντεταγμένοι σε προγράμματα οικονομικών ενισχύσεων.

Τέλος το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε, παράλληλα με τα ανωτέρω μέτρα, την ανάληψη δράσεων προκειμένου να υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση των πολιτών για την σωστή χρήση και εξοικονόμηση των υπογείων υδάτων της περιοχής.

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 137 guests και κανένα μέλος