Με ομόφωνη απόφαση το Νομαρχιακό Συμβούλιο, και μετά από εισήγηση του Νομάρχη Λ. Κουρή, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην προσπάθεια της Διοικήτριας του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΠΝΑ) να αποδώσει χώρο 26, περίπου, στρεμμάτων στον Δήμο Αθηναίων...

Με ομόφωνη απόφαση το Νομαρχιακό Συμβούλιο, και μετά από εισήγηση του Νομάρχη Λ. Κουρή, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην προσπάθεια της Διοικήτριας του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΠΝΑ) να αποδώσει χώρο 26, περίπου, στρεμμάτων στον Δήμο Αθηναίων με επίκληση συμφωνίας, αγνώστου περιεχομένου, μεταξύ του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δ. Αβραμόπουλου και του Δημάρχου Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη.

Στην εισήγησή του ο Νομάρχης ανέφερε ότι η τοπική κοινωνία με έκπληξη παρακολουθεί τoν εν κρυπτώ επιχειρούμενο κατατεμαχισμό της εκτάσεως ο οποίος έχει προταθεί με πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, μετά από υπόδειξη του αρμόδιου Υπουργείου, ως χώρος για την ανέγερση του Νοσοκομείου Ανατ. Αττικής.

Στη συνέχεια ο Λ. Κουρής επεσήμανε ότι οι κάτοικοι της περιοχής στήριξαν το ΠΝΑ και το προσωπικό του διαχρονικά και η ευρύτερη τοπική κοινωνία υπήρξε αρωγός και συμπαραστάτης των προγραμμάτων αποασυλοποίησης.

«Γι’ αυτό το λόγο σύσσωμη αντιδρά σ’ αυτά τα σχέδια» τόνισε και συνέχισε: «Η αναφορά σε πρόγραμμα απεξάρτησης μόνο ως πρόσχημα μπορεί να εκληφθεί, αφού είναι γνωστό ότι στην περιοχή έχει παραχωρηθεί ήδη έκταση για ανάλογη δομή στην λειτουργούσα Κοινότητα "Παρέμβαση" του ΚΕΘΕΑ».

Και κατέληξε ο Νομάρχης Λ. Κουρής: «Σήμερα εκείνο που απαιτούν οι πολίτες της Ανατολ. Αττικής είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών από τα εξωτερικά ιατρεία και η άμεση έναρξη των διαδικασιών για την ανέγερση του Νοσοκομείου. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού».

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 354 guests και κανένα μέλος